Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βιομηχανικές και επιχειρηματικές περιοχές
(Χωροθέτηση, πολεοδόμηση, περιβαλλοντικός σχεδιασμός)
Συγγραφέας:   Ανδρέας Μουρτσιάδης


Βιομηχανικές και επιχειρηματικές περιοχές
Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος επιχειρείται μια γενική εισαγωγή στους Οργανωμένους Υποδοχείς Βιομηχανίας. Στο δεύτερο μέρος, που αποτελεί και τον κορμό του βιβλίου, περιλαμβάνεται η αξιολόγηση των Β.Ε.ΠΕ. του ν.2545/97, ενώ στο τρίτο αναλύονται θέματα σχετικά με τα Περιβαλλοντικά Βιομηχανικά Πάρκα (Eco-Industrial Parks), τα οποία αποτελούν μια σύγχρονη προσέγγιση στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος από τις επιπτώσεις των βιομηχανικών δραστηριοτήτων. Δίνεται, εξάλλου, ιδιαίτερη έμφαση στις περιβαλλοντικές παραμέτρους της χωροθέτησης και πολεοδόμησης των Β.Ε.ΠΕ.

Το βιβλίο μπορεί να είναι χρήσιμο στους φοιτητές χωροταξίας - πολεοδομίας - περιβαλλοντικών επιστημών των ελληνικών Α.Ε.Ι., δεδομένου του ελάχιστου αριθμού πανεπιστημιακών συγγραμμάτων για το γνωστικό πεδίο των Οργανωμένων Υποδοχέων Βιομηχανίας. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει τους μηχανικούς - μελετητές έργων ανάπτυξης Βιομηχανικών και Επιχειρηματικών Περιοχών στην προετοιμασία των σχετικών μελετών.

24χ17 εκ., 351 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 670 (Βιομηχανία), 711.402 6 (Πολεοδομία - Δίκαιο και νομοθεσία), 363.7 (Περιβαλλοντική πολιτική)
ISBN: 978-960-351-916-4
ISBN (10ψήφιο): 960-351-916-2
Βάρος: 0.754 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
36.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

33.21
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ανδρέας Μουρισιάδης γεννήθηκε το 1958. Είναι διπλωματούχος μηχανολόγος - μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό. Εδώ και 25 χρόνια εργάζεται σχη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπου, κατά το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του, ασχολήθηκε με θέματα που αφορούν την αδειοδότηση και χωροθέτηση της βιομηχανίας καθώς και με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία της. Για μεγάλο διάστημα υπηρέτησε ως Προϊστάμενος στο Τμήμα Βιομηχανικών Χώρων και Υποδομών της Διεύθυνσης Βιομηχανικής Χωρο-θεσίας και Περιβάλλοντος, που είχε την ευθύνη της εφαρμογής του ν.2545/97 ("Βιομηχανικές και Επιχειρηματικές Περιοχές"). Είναι από τους βασικούς συντάκτες του Τρίτου Μέρους του ν.3982/11 ("Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων"), το οποίο αντικατέστησε το ν.2545/97. Επί σειρά ετών υπηρέτησε, οριζόμενος από τον εκάστοτε Υπουργό, ως ειδικός εμπειρογνώμονας επί θεμάτων Βιομηχανικών και Επιχειρηματικών Περιοχών. Δημοσίευσε επιστημονικές εργασίες στο πεδίο των Βιομηχανιών και Επιχειρηματικών Περιοχών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.