Βρετανικός λαβύρινθος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Βρετανικός λαβύρινθος

Τρία δυνατά ψυχολογικά θρίλερ: Θαμμένα μυστικά. Ο Μινώταυρος. Πορτομπέλο

Ruth Rendell

Τα βιβλία της Ρέντελ ξεπερνούν τους περιορισμούς του αστυνομικού ύφους και είναι αυθεντική λογοτεχνία, στην πιο καθαρή μορφή της. Ένα από τα στοιχεία που συντελούν σ΄ αυτό είναι ότι η συγγραφέας, πίσω από τη βασική πλοκή, στήνει μια αντιπροσωπευτική και προσεκτικά δουλεμένη τοιχογραφία της αγγλικής κοινωνίας, τόσο στις μικρές και φαινομενικά ειδυλλιακές επαρχιακές πόλεις, όσο και σε διάφορες γειτονιές του Λονδίνου. [...]

Η κριτικός Τζόαν Σμιθ λέει χαρακτηριστικά: "Αν κάποιος από άλλο πλανήτη ζητούσε να μάθει πόσο άλλαξε το Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία 40 χρόνια, θα αρκούσε να του δώσουμε να διαβάσει τα βιβλία της Ρουθ Ρέντελ".

(από τον πρόλογο της Χίλντας Παπαδημητρίου)

Ο ανά χείρας τόμος περιλαμβάνει τρία από τα δημοφιλέστερα και αντιπροσωπευτικότερα μυθιστορήματα της Ρουθ Ρέντελ:
-Τα "Θαμμένα μυστικά", μια κλασική αστυνομική ιστορία με ήρωα τον επιθεωρητή Γουέξφορντ.
-Τον "Μινώταυρο", ένα μυθιστόρημα γοτθικής ατμόσφαιρας που εκτυλίσσεται στην αγγλική επαρχία τη δεκαετία του ΄60 και ανήκει στη σειρά που η συγγραφέας υπογράφει ως Μπάρμπαρα Βάιν.
-Το "Πορτομπέλο" την ψυχολογική σκιαγράφηση μιας ομάδας ατόμων τελείως διαφορετικών μεταξύ τους, οι οποίοι ζουν ή κινούνται γύρω οπό το Πορτομπέλο, έναν από τους πιο γραφικούς και ζωντανούς δρόμους του Λονδίνου.

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1963 στην εφημερίδα "Βήμα", όπου ασχολήθηκε αποκλειστικά σχεδόν με το δικαστικό ρεπορτάζ. Το 1973 μετακινήθηκε στα "Νέα", όπου έμεινε ως τα τέλη του 1986 ως κοινοβουλευτικός συντάκτης και υπεύθυνος για ένα διάστημα των ΄Μικροπολιτικών΄. Το 1979 ήταν ένας από τους τέσσερις δημοσιογράφους που εξέδωσαν τη σατιρική εφημερίδα "Το Ποντίκι", από την οποία αποχώρησε τον Αύγουστο του 1987. Από τον Σεπτέμβριο του 1987 εργαζόταν στην εφημερίδα "΄Εθνος" όπου για είκοσι χρόνια υπήρξε ο βασικός αρθρογράφος της, διατηρώντας παράλληλα και την προσωπική στήλη "Έτσι τα βλέπω". Είχε μεταφράσει πάνω από 150 βιβλία, μεγάλων συγγραφέων από Πούσκιν, Όσκαρ Ουάιλντ, Μαρκ Τουέιν, Φόκνερ, Έρμαν Έσσε και Νόρμαν Μέιλερ έως Κόναν Ντόιλ, Κάρολ Τζόις Όουτς, Ρουθ Ρέντερ. Ντ. Π. Τζέιμς, Μάικλ Μουρ, Μπανάνα Γιοσιμότο.

Γιώργος Μπαρουξής (Μεταφραστής)


Ruth Rendell

Ruth Rendell (Συγγραφέας)

Η Ρουθ Ρέντελ γεννήθηκε το 1930 στην Αγγλία. Μετά το σχολείο εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε τοπικές εφημερίδες. Θεωρείται ως η κορυφαία εν ζωή βρετανίδα συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Κάθε νέο της βιβλίο εξαντλείται με το που θα κυκλοφορήσει. Έχει γράψει πάνω από 50 μυθιστορήματα και έχει βραβευτεί επανειλημμένα για το έργο της (βραβείο Edgar Allan Poe, Gold Dagger, Sunday Times Literary Award). Το 1997 της απονεμήθηκε ο τίτλος της βαρόνης. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε είκοσι δύο γλώσσες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
1001
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
1.494 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση