Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σωστή διατροφή και υγεία
(Δίατα, νηστεία)

Σωστή διατροφή και υγεία
Γενικά διαπιστώνεται, ότι η διατροφή των ανθρώπων έχει άμεση σχέση με τις καλλιέργειες και τα είδη των τροφών που παράγονται στην περιοχή της χώρας, όπου ζουν.

Οι καλλιέργειες εξαρτώνται από τις εδαφοκλιματικές συνθήκες οι οποίες επικρατούν αλλά και από το πολιτιστικό και θρησκευτικό επίπεδο μαζί με την παράδοση η οποία έχει διαμορφωθεί.

Αυτό φαίνεται σε όλες τις χώρες και ιδιαίτερα στη χώρα μας λόγω των μεγάλων εδαφοκλιματικών διαφορών που υπάρχουν (πολλές ορεινές περιοχές και πολλά νησιά) και φυσικά όχι πολλές αρδευόμενες εκτάσεις.

Έτσι βλέπουμε ότι η διατροφή των κατοίκων της Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας με κέντρο τη Θεσσαλονίκη, όπου στις πολύ εύφορες πεδιάδες παράγονται όλα τα είδη των τροφίμων σε αφθονία και μεγάλη ποικιλία, είναι αρκετά πλουσιότερη από εκείνη άλλων περιοχών.

Αυτή επηρεάστηκε προς το καλύτερο με την έλευση των προσφύγων από την Α. Θράκη, Μικρά Ασία και Αν. Ρωμυλία.

Στη σύγχρονη εποχή, όμως, με την αστικοποίηση του πληθυσμού της χώρας μας, τη βελτίωση των μεταφορών, την άνοδο του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων, η διατροφή των Ελλήνων έχει βελτιωθεί σημαντικά σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Παρόλα αυτά σε περιοχές που παραδοσιακά είχαν την καλύτερη διατροφή συνεχίζουν να τη διατηρούν σε καλύτερο επίπεδο.

Η χώρα μας παράγει τρόφιμα πολύ καλής ποιότητας ίσως της καλύτερης στην Ε.Ε. πρέπει όμως να γίνεται πιο συστηματικός και αυστηρός ποιοτικός έλεγχος αυτών κατά την παραγωγή, την επεξεργασία αλλά και τη διάθεσή τους στην κατανάλωση.

24χ17 εκ., 166 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 641.3 (Διατροφή), 613 (Υγεία)
ISBN: 978-960-93-4275-9
ISBN (10ψήφιο): 960-93-4275-2
Βάρος: 0.417 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
14.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.26
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.