Πλάτων Γατούλης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πλάτων Γατούλης

Ο σοφός γάτος

Σοφία Μιχαηλίδη

7.96€ -10% 7.16€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789608431492

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2012

  • Εκδότης

    Κουλτούρα

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε από τη Σοφία Μιχαηλίδη μετά το τέλος της "περιπέτειας" ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ, δηλαδή στα μέσα της δεκαετίας του `90, όταν το πήρε απόφαση πως το πράγμα δεν περπατάει. Και εξηγούμαι.

Το 1988 ενθουσιασμένη με το μυθο-χώρο της Καστροπολιτείας, ονειρεύτηκε να ζήσει εκεί. Αγόρασε ένα μικρό οικόπεδο και ξεκίνησε ν` αναστηλώνει ένα σπιτάκι που υπήρχε μέσα. Αυτό για τη Μονεμβασιά πιο εύκολα λέγεται παρά εύκολα γίνεται. Η διαδικασία περνάει μέσα από αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, εφορίες αρχαιοτήτων, Υπουργείο Πολιτισμού, ΚΑΣ και άλλα τέτοια ακατανόητα. Στο τέλος βαρέθηκε τα αδιέξοδα και παράτησε το εγχείρημα.

Για να παρηγορηθεί για την αποτυχία του σχεδίου της, κάθισε κι έγραψε ένα ... κάτι σαν ημερολόγιο χωρίς ημερομηνίες, που διηγείται ότι έζησε ή θα μπορούσε να ζήσει εκεί, αλλά δεν τα κατάφερε.
Και το τελευταίο. Τη διήγηση αναθέτει στο γάτο Πλάτωνα, διότι λατρεύει τις γάτες. Τις θεωρεί εξαιρετικά έξυπνες, ανεξάρτητες και... ασταθείς. Αυτό το τελευταίο ταιριάζει με την ... πυρηνική θεωρία της Περί Αμφιβολίας.

Γιάννης Μιχαηλίδης

Σοφία Μιχαηλίδη

Σοφία Μιχαηλίδη (Συγγραφέας)

Η Σοφία Μιχαηλίδη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Αυγούστου 1963. Ήταν μοναχοπαίδι και μεγάλωσε μέσα σε μια "προστατευτική" οικογένεια. Τελείωσε το Λύκειο με μεγάλη της ανακούφιση και αρνήθηκε να συνεχίσει πανεπιστημιακές σπουδές γιατί φοβόταν την τυποποίηση. Η γνώση-κονσέρβα την τρόμαζε. Ύστερα από κάποιες σύντομες και άγονες καλλιτεχνικές δοκιμές (κινηματογράφος, σκηνοθεσία, ζωγραφική κ.ά.) έκρινε ότι είναι παντελώς ατάλαντη εικαστικά. Από τότε η ζωή της περιορίστηκε στη μελέτη και στα πάσης μορφής μουσικά ακούσματα. Παράλληλα έγραφε ποίηση, δοκίμια, κριτική, χωρίς ποτέ να δοκιμάσει να τα εκδώσει. Μάλλον την εμπόδιζε η κοινωνική δειλία της. Η ζωή της ήταν σύντομη. Πέθανε στις 9 Σεπτεμβρίου 2002. Ήταν 39 ετών. Μετά το θάνατό της η οικογένειά της δώρισε τη συλλογή των βιβλίων της, από 3.000 τίτλους, στη βιβλιοθήκη του σχολικού συγκροτήματος Καλαβρύτων (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΤΕΕ), η οποία ανέλαβε, στη συνέχεια, να δώσει στη δημοσιότητα το ανέκδοτο συγγραφικό έργο της Σοφίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
89
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.178 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση