Μικροεπεξεργαστές και σχεδιασμός μικροϋπολογιστικών συστημάτων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μικροεπεξεργαστές και σχεδιασμός μικροϋπολογιστικών συστημάτων

Γεώργιος Φ. Αλεξίου

Νικόλαος Χ. Πετρέλλης

43.90€ -26% 32.49€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604615001

  • Κατηγορίες:

    Γλωσσολογία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2012

  • Εκδότης

    Κλειδάριθμος

Ένας πλήρης οδηγός για να κατανοήσουν οι σπουδαστές κάθε έννοια σχετική με τη δομή και την αρχιτεκτονική των επεξεργαστών και των υπολογιστικών συστημάτων, να αποκτήσουν ικανότητες σχεδιασμού και να εξοικειωθούν με τη συμβολική γλώσσα διαφόρων επεξεργαστών καθώς επίσης με τον προγραμματισμό περιφερειακών κυκλωμάτων.

Σε όλα τα κεφάλαια του βιβλίου δίνονται παραδείγματα σχετικά με τη διασύνδεση και τον προγραμματισμό των μικροεπεξεργαστών και των περιφερειακών κυκλωμάτων, καθώς επίσης ασκήσεις που βοηθούν τους σπουδαστές να κατανοήσουν πλήρως και σε βάθος τις έννοιες που περιγράφονται.

Περιεχόμενα:
Κεφάλαιο 1: Γενική περιγραφή ΚΜΕ, μνήμης, και βασικών περιφερειακών κυκλωμάτων
Κεφάλαιο 2: Ο μικροεπεξεργαστής Ζ80
Κεφάλαιο 3: Οι μικροεπεξεργαστές της Intel
Κεφάλαιο 4: Μικροελεγκτές 8 bit
Κεφάλαιο 5: Ο μικροελεγκτής AT91RM9200 32 bit της Atmel
Παράρτημα Α: Σύγχρονες δυναμικές μνήμες διπλού ρυθμού δεδομένων
Παράρτημα Β: Σύνολο εντολών 80x86 Παράρτημα Α:Ο δίαυλος PCI
Παράρτημα Γ: Σύνολο εντολών ARM και Thumb

Γεώργιος Φ. Αλεξίου

Γεώργιος Φ. Αλεξίου (Συγγραφέας)

Ο Γ. Φ. Αλεξίου πήρε πτυχίο Φυσικής το 1976 και διδακτορικό δίπλωμα στην Ηλεκτρονική το 1981 και τα δυο από το Πανεπιστήμιο Πατρών όπου σήμερα κατέχει θέση καθηγητή στο τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής όπου είναι και Διευθυντής του εργαστηρίου Μικροηλεκτρονικής. Διδάσκει Ψηφιακή Σχεδίαση, Μικροεπεξεργαστές και Μικροηλεκτρονική σε προπτυχιακό επίπεδο καθώς και Ασύρματα Ηλεκτρονικά Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα σε μεταπτυχιακό. Είναι μέλος σε οργανωτικές και επιστημονικές επιτροπές διεθνών συνεδρίων και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 60 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν Μικροηλεκτρονική, Ψηφιακά Συστήματα, Επεξεργασία Σημάτων και Ασύρματες Επικοινωνίες. Είναι μέλος των ΙΕΕΕ και ACM.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικόλαος Χ. Πετρέλλης

Νικόλαος Χ. Πετρέλλης (Συγγραφέας)

Ο Νικόλαος Χ. Πετρέλλης πήρε δίπλωμα Μηχανικού Η/Υ & Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 1994 και διδακτορικό δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Τεχνολογίας Υπολογιστών από το ίδιο πανεπιστήμιο το 1999. Έχει εργαστεί στις εταιρίες Analogies, Atmel, GiGA (Intel) και Knowledge ενώ από το 2003 είναι μόνιμος καθηγητής Πληροφορικής στη Δ/θμια εκπαίδευση και διδάσκων του ΠΔ407/80 στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 25 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων στην περιοχή Ενσωματωμένων Συστημάτων για Δίκτυα και Αυτοματισμούς.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
584
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.212 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση