Παιδική ηλικία και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Παιδική ηλικία και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας

Συλλογικό έργο

Αλεξάνδρα Ανδρούσου

Νέλλη Ασκούνη

30.00€ -27% 21.90€

Αναπόσπαστο πλέον κομμάτι της σύγχρονης παιδικής κουλτούρας τα μέσα μαζικής επικοινωνίας απασχολούν σχεδόν καθημερινά το κοινωνικό σύνολο και τους ερευνητές και βρίσκονται στο επίκεντρο, συχνά παθιασμένων, θεωρητικών συζητήσεων και κριτικών αναλύσεων που οδηγούν σε ποικίλες και αρκετές φορές αντικρουόμενες τοποθετήσεις ως προς τις δυνατότητες που προσφέρουν για την ψυχαγωγία, την ενημέρωση και την εκπαίδευση των παιδιών, αλλά και την υγεία, τις πολιτισμικές αξίες, τις κοινωνικές νόρμες και το μέλλον τους. Σε αυτό το πλαίσιο, οτιδήποτε αφορά στη σχέση των παιδιών με τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και ιδιαίτερα των παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και προβληματισμό ταυτόχρονα. Στο δίτομο αυτό έργο, πέρα από τις αναγκαίες θεωρητικές προσεγγίσεις που οριοθετούν το πλαίσιο στο οποίο διεξάγεται σήμερα η συζήτηση για τη σχέση των παιδιών με τα μέσα, στόχος είναι να παρουσιαστούν οι ερευνητικές προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και εστιάζονται σε ζητήματα που αφορούν τόσο στον ρόλο των μέσων στην καθημερινή ζωή, την ανάπτυξη και την εκπαίδευση των παιδιών όσο και στην έννοια της παιδικής ηλικίας που τα μέσα αναπτύσσουν και καλλιεργούν στην Ελλάδα. Οι διεπιστημονικές προσεγγίσεις, που προτείνονται από έναν σημαντικό αριθμό ελλήνων ερευνητών, συνεισφέρουν -χωρίς κινδυνολογίες ή υπέρμετρες αισιοδοξίες- στο να συνδυαστούν τα κομμάτια του παζλ της πολύπλευρης και πολύπλοκης αυτής σχέσης των παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας με τα μέσα και προσφέρουν τη δυνατότητα ευαισθητοποίησης τόσο της επιστημονικής κοινότητας όσο και του ευρύτερου κοινού πάνω σε ένα θέμα που δεν έχει τύχει ακόμη της αρμόζουσας προσοχής.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλεξάνδρα Ανδρούσου (Συγγραφέας)

Η Αλεξάνδρα Ανδρούσου, έχει σπουδάσει στην Αθήνα και στο Παρίσι Επιστήμες της Αγωγής με κατεύθυνση Ψυχολογία. Διδάσκει από το 1997 Διδακτική Μεθοδολογία στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από θέματα μειονοτήτων και εκπαίδευσης, επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και διδακτικών πρακτικών. Ασχολείται επίσης με την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού που απευθύνεται είτε σε παιδιά (παιδαγωγική βαλίτσα «Εγώ κι εσύ, εδώ κι εκεί») είτε σε εκπαιδευτικούς (www.kleidiakaiantikleidia.net).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νέλλη Ασκούνη (Συγγραφέας)

Η Νέλλη Ασκούνη γεννήθηκε στη Λακωνία το 1960. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, αρχικά στη Διδακτική της Ιστορίας και των Κοινωνικών Επιστημών και στη συνέχεια στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Κρήτης και Θεσσαλίας. Από το 1995 διδάσκει στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την εκπαίδευση μειονοτικών ομάδων, τις σύγχρονες όψεις των κοινωνικών ανισοτήτων στην εκπαίδευση και τις επαγγελματικές ταυτότητες και πρακτικές των εκπαιδευτικών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αικατερίνη Τζαβάρα (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Γκούσκος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παύλος Χαραμής (Συγγραφέας)

Ο Παύλος Χαραμής είναι Πρόεδρος του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης (ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.) της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης της Ελλάδας (Ο.Λ.Μ.Ε.).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Σφυρόερα (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχάλης Γ. Μεϊμάρης

Μιχάλης Γ. Μεϊμάρης (Συγγραφέας)

Ο Μιχάλης Μεϊμάρης είναι καθηγητής, Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις Νέες Τεχνολογίες στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα Μ.Μ.Ε., στις εφαρμογές των Γραφικών και του Κινουμένου Σχεδίου με Η/Υ, στο Νέο Τεχνολογικό Επικοινωνιακό Περιβάλλον και τον σχεδιασμό του, στην Οπτική Επικοινωνία, στα Πολυμέσα, στην Ανοικτή, Ευέλικτη και εξ αποστάσεως Εκπαίδευση, καθώς και στην κατάρτιση και επιμόρφωση εκπαιδευτών και δημοσιογράφων στον τομέα των Νέων Τεχνολογιών. Είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος σε προγράμματα σύλληψης, σχεδιασμού και δημιουργίας εφαρμογών των Νέων Τεχνολογιών, καθώς και σε προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης (MEDIA, LEONARDO, INTERREG, GRUNDTVIG, EQUAL). Έχει διοργανώσει Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια, Σεμινάρια και Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και είναι μέλος των σημαντικότερων Επιστημονικών Εταιρειών του τομέα του, όπως Association for Computing Machinery/Special Interest Group Graphics (ACM/SIGGRAPH), Orbicom (The International Network of UNESCO Chairs in Communications), Ελληνική Εταιρεία για την Ανοικτή και Εξ΄ Αποστάσεως Εκπαίδευση, Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (Α.Π.Ε.). Είναι, επίσης, μέλος της Διεθνούς Επιτροπής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βραβείων Mobius, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Maison des Sciences de L΄ Homme - Paris Nord και μέλος του Σώματος Αξιολογητών του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS), καθώς και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του C.I.T.I. του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χαρά Δαφέρμου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ειρήνη Δ. Ανδριοπούλου (Συγγραφέας)

Επικοινωνιολόγος-ερευνήτρια Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στο Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων, με ειδικό τομέα ενδιαφέροντος την κατάρτιση, την εξοικείωση και την προστασία των παιδιών και νέων από την έκθεση στα μέσα επικοινωνίας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ. του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master of Arts in Media Studies, Culture & Communication School, Sussex University, Brighton, UK.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μένης Θεοδωρίδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χριστίνα Σωτηροπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ουρανία Κοντούλα (Συγγραφέας)

Η Ουρανία Κοντούλα είναι εκπαιδευτικός.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευαγγελία Τύμπα (Συγγραφέας)

Η Ευαγγελία Τύμπα είναι εκπαιδευτικός.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνα Αβλάμη (Συγγραφέας)

Η Κωνσταντίνα Αβλάμη είναι εκπαιδευτικός.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασιλική Γερανίου (Συγγραφέας)

Η Βασιλική Γερανίου είναι εκπαιδευτικός.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευαγγελία Κούρτη (Επιμέλεια)

Η Ευαγγελία Κούρτη σπούδασε ψυχολογία και κοινωνιολογία στη Γαλλία και είναι διδάκτορας ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Paris X-Nanterre. Είναι επίκουρη καθηγήτρια κοινωνικής ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα γλώσσας, διαπροσωπικής επικοινωνίας και μέσων μαζικής επικοινωνίας.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
2 από 2
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
316
Διαστάσεις:
24χ15
Βάρος:
0.596 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση