Ο αιχμάλωτος του ουρανού
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο αιχμάλωτος του ουρανού

Μυθιστόρημα

Carlos Ruiz Zafon

17.70€ -26% 13.10€

Βαρκελώνη 1957. Ο Ντανιέλ είναι μόνος του στο μαγαζί όταν μπαίνει ένας μυστηριώδης άντρας που κουτσαίνει. Εντοπίζει ένα πολύτιμο βιβλίο που φυλάσσεται σε βιτρίνα, μια μοναδική εικονογραφημένη έκδοση του `Κόμη του Μόντε Κρίστο`. Παρά το γεγονός ότι ο ξένος δε φαίνεται να ενδιαφέρεται για βιβλία, θέλει να αγοράσει αυτή την ακριβή έκδοση. Και, προς μεγάλη έκπληξη του Ντανιέλ, γράφει πάνω στο βιβλίο τις λέξεις: `Για τον Φερμίν Ρομέρο ντε Τόρες, που επέστρεψε από τους νεκρούς και κρατάει το κλειδί του μέλλοντος`. Έτσι ξετυλίγεται μια ιστορία προδοσίας που σηματοδοτεί την επιστροφή ενός θανάσιμου εχθρού.

Το τρίτο βιβλίο στον κύκλο των μυθιστορημάτων, που ξεκίνησε με τη ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ και ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ, μεταφέρει και πάλι τον αναγνώστη στον κόσμο του Κοιμητηρίου των Λησμονημένων Βιβλίων και στο μυστηριώδες βιβλιοπωλείο Σεμπέρε & Υιοί.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατερίνα Ρούφου (Μεταφραστής)


Carlos Ruiz Zafon

Carlos Ruiz Zafon (Συγγραφέας)

Ο Carlos Ruiz Zafon γεννήθηκε το 1964 στη Βαρκελόνη. Το 1993 κέρδισε το βραβείο Premio Edebe με το πρώτο του μυθιστόρημα, "El principe de la niebla" ( Ο πρίγκιπας της ομίχλης"). Αργότερα δημοσίευσε τα μυθιστορήματα "El palacio de la medianoche" ("Το παλάτι του μεσονυχτίου), "Las luces de Septiembre" ("Τα φώτα του Σεπτεμβρίου") και το "Marina". Τα έργα του έχουν εκδοθεί σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου και έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία. Το 2001 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα για ενηλίκους, "Η σκιά του ανέμου", υποψήφιο για το βραβείο Premio de Novela Fernando Lara, και θεωρείται, μετά τον Δον Κιχώτη, το πιο πετυχημένο μυθιστόρημα στην εκδοτική ιστορία της Ισπανίας. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες, έχουν τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία και έχουν πουλήσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια αντίτυπα στις πέντε ηπείρους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
373
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.579 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση