Ο Ευτύχιος Καλλέργης και η συλλογή με τους εφιάλτες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο Ευτύχιος Καλλέργης και η συλλογή με τους εφιάλτες

Παναγιώτης Τσιρίδης

6.60€ -26% 4.88€
Συνεχίζω να περπατάω πιο γρήγορα. Σε πολύ λίγη ώρα φτάνω σε μία καινούρια πόρτα. Δεν είναι καθόλου λογικό να υπάρχουν πόρτες που δεν οδηγούν σε τίποτα παρά μόνο σε νέους και πιο στενούς διαδρόμους. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Ανοίγω και αυτή την πόρτα και πάλι δεν βρίσκω τίποτα. Τώρα η αγωνία μου γίνεται πολύ μεγαλύτερη. Τις φοβάμαι τις πόρτες. Ξέρω πως δεν μπορώ να γυρίσω πίσω. Αυτές οι πόρτες ανοίγουν μόνο από τη μία πλευρά. Η επόμενη πόρτα είναι στα τρία βήματα. Με πιάνει πανικός. Την ανοίγω και βλέπω αμέσως μπροστά μου μια ακόμα πόρτα. Φοβάμαι τόσο πολύ που ξυπνάω. Ο κύριος Ευτύχιος Καλλέργης είναι ένας γέρος παλαιοπώλης. Θα έλεγε κανείς πως είναι ευτυχισμένος αν δεν είχε ένα μεγάλο παράπονο: δεν μπορεί να δει όνειρα. Ούτε καν εφιάλτες. Γι΄ αυτό το λόγο θα αναζητήσει τους εφιάλτες μέσα από τα όνειρα των άλλων. Οι μόνοι όμως που θα του εμπιστευτούν τα όνειρά τους είναι τα παιδιά της γειτονιάς του μικρού παλαιοπωλείου. Αυτό θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του και, ποιος ξέρει, μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τη δική σας.
Σοφία Παπαδοπούλου

Σοφία Παπαδοπούλου (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979. Σπούδασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία της Σχολής Επιστημών Αγωγής. Εργάζεται ως νηπιαγωγός εδώ και δέκα χρόνια στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη. Η ίδια συστήνεται ως εξής: "Σοφία να με λέτε εσείς, γιατί στον κόσμο των μικρών παιδιών ως "καπελού" συστήνομαι. Ταξιδεύουμε μαζί με τρόπο μαγικό. Γνώρισα πολλά παιδιά, που όλα έχουν πάντα κάτι να μου πουν, αλλά και πολλά κρυμμένα μυστικά".


Παναγιώτης Τσιρίδης

Παναγιώτης Τσιρίδης (Συγγραφέας)

Ο Παναγιώτης Τσιρίδης γεννήθηκε το 1967 στην Κύπρο από Κύπριο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Μετά την εισβολή των Τούρκων το 1974, ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα. Είναι μουσικοπαιδαγωγός και έχει εργαστεί αρκετά χρόνια στην πρωτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση, ενώ σήμερα εργάζεται για την Εκπαιδευτική Τηλεόραση. Συνεχίζει σπουδές στην ψυχολογία. Συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης. Εργάζεται ως εμψυχωτής σε εκδηλώσεις φεστιβάλ και προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και αλλού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
77
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.144 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση