Μουσικοί διάλογοι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μουσικοί διάλογοι

Με τριάντα κορυφαίους δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού

Λόλα Νταϊφά

Η δεύτερη έκδοση αυτού του βιβλίου είναι γεγονός! `Βελτιωμένη και επηυξημένη`, όπως έγραφε παλιότερα η χάρτινη ταινία του εκδότη. Αυτό ακριβώς χαρακτηρίζει και το βιβλίο, που κρατάτε. Λόγια και σκέψεις, που ξεπέρασαν τον χρόνο.
Τριάντα σπουδαίοι δημιουργοί του ελληνικού τραγουδιού φιλοξενούνται την εποχή της μεγάλης τους ακμής, της πιο δημιουργικής περιόδου της καριέρας τους, από την ΕΡΤ. Μπροστά στο μικρόφωνο της εκπομπής `Συνθέτες και Δημιουργοί του Ελληνικού Τραγουδιού` το 1986-1987, ξεχνιούνται, θυμούνται, ταξιδεύουν και εξομολογούνται, αν θέλετε, γεγονότα και σταθμούς της ζωής και της πορείας τους.
Έξι `καινούργιες` συνεντεύξεις αλλά και προσθήκες με ολόκληρες ενότητες από τις ήδη υπάρχουσες συνεντεύξεις δικαιολογούν τον αρχικό χαρακτηρισμό. Η έκδοση αυτού του βιβλίου αποτελεί προσωπικό μου μεράκι αλλά και υποχρέωσή μου για να γνωριστούν οι νεότεροι με αυτές τις προσωπικότητες, που πρωταγωνίστησαν στον πολιτισμό της χώρας.
Απομαγνητοφωνημένες οι παλιές 60άρες, συλλεκτικές πια, κασέτες με πολλή προσοχή και `τον προσήκοντα σεβασμό`, όπως έλεγε και ο μεγάλος Μάνος, αποτελούν το περιεχόμενο του βιβλίου. Οι σπουδαίοι δημιουργοί μέσα από τα δικά τους λόγια, που είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, με τη μουσική και τα τραγούδια τους έκαναν γνωστό το όνομα της νεότερης Ελλάδας στα πέρατα του κόσμου.
Την έκδοση συνοδεύει cd με χαρακτηριστικές στιγμές της συνομιλίας μας με τον καθένα. Είναι σημαντικό μαζί με τη φωτογραφία και τις προσωπικές αφηγήσεις να θυμηθεί ή να γνωρίσει ο αναγνώστης και τη χροιά της φωνής τους.
Αν αυτό το σύντομο `διότι` στην πιθανή ερώτηση `γιατί γράφτηκε αυτό το βιβλίο` σας καλύπτει, τότε χαρείτε το! Μιλάει στο σήμερα!


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Λόλα Νταϊφά

Λόλα Νταϊφά (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Νομική και Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από φοιτήτρια εργάστηκε στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, γράφοντας και παρουσιάζοντας εκπομπές πολιτιστικού περιεχομένου. Τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στο χώρο των Δημοσίων Σχέσεων έγιναν σε μεγάλη διαφημιστική εταιρεία. Για δέκα χρόνια ανέλαβε τις Δημόσιες Σχέσεις στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ίδρυσε συνδέσμους φιλάθλων και πρωτοστάτησε σε κινήσεις για την πάταξη της βίας στα γήπεδα. Δραστηριότητες για τις οποίες τιμήθηκε από τους Δήμους της Αθήνας και του Πειραιά και από τις αθλητικές Αρχές της χώρας. Όταν ιδρύθηκε η ιδιωτική τηλεόραση, οργάνωσε και διηύθυνε για περίπου 10 χρόνια το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του ΑΝΤ1. Υπήρξε Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων στον ΑΝΤ1 Κύπρου. Ίδρυσε και ήταν διευθύντρια Σπουδών της Σχολής Δημοσίων Σχέσεων του ΑΝΤ1. Ένα εγχείρημα που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Από το καλοκαίρι του ΄99 διευθύνει το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Star Channel. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Αθηνών. Είναι Αντιπρόεδρος στην Ένωση Στελεχών Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων. Είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕ Πειραιά. Είναι μέλος της IPRA, διεθνούς εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων. Έχει τιμηθεί από τους Δήμους Αθηναίων και Πειραιώς για τη "δραστήρια παρουσία της στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης". Και από τους Συλλόγους Ρόταρι, Λάιονς, γυναικείες οργανώσεις για την "προσφορά της στον άνθρωπο". Έχει οργανώσει εκστρατείες αγάπης για την ενίσχυση συλλόγων που βοηθούν το παιδί. Με πρωτοβουλία της ιδρύθηκαν ή συμπληρώθηκαν βιβλιοθήκες στα ακριτικά νησιά και στις παραμεθόριες περιοχές. Είναι μητέρα της Έλγκας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο
Σελίδες:
530
Διαστάσεις:
23x23
Βάρος:
1.473 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση