Τα δικά μου ζυμαρικά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα δικά μου ζυμαρικά

114 πεντανόστιμες συνταγές για σπιτικά ζυμαρικά, με φρέσκα και υγιεινά υλικά

Σοφία Α. Σουλή

Η Σοφία Σουλή μοιράζεται μαζί μας όλα τα μυστικά για να φτιάξουμε τα δικά μας, σπιτικά ζυμαρικά, σε ένα χρηστικό βιβλίο, και παρουσιάζει: 49 παραδοσιακές συνταγές για ζυμαρικά από κάθε γωνιά της Ελλάδας: μακαρόνια χωριάτικα, χυλοπίτες και σπιτικός τραχανάς" κρητικές σκυφτομακαρούνες, μακαρούνες Καρπάθου, μακαρούνια Χάλκης- αϊβαλιώτικος αλευροτραχανάς, τραχανάς Νάουσας, κρητικός τραχανάς" χυλοπίτες Ερέτριας, ροδίτικες χυλοπίτες, χυλοπίτες Λέρου... 30 συνταγές για δικά μας ζυμαρικά: ταλιατέλες, ραβιόλια, κανελόνια, λαζάνια, τορτελίνια, νιόκι και παπαρδέλες... 35 γκουρμέ συνταγές: αστακομακαρονάδα, λαζάνια με θαλασσινά, ταλιατέλες με μύδια? αγροτική μακαρονάδα, παστίτσιο με πράσα, κοτόπουλο με χυλοπίτες· σπαγγέτι αραμπιάτα, λινγκουίνι στο φούρνο...
Ελένη Κεχαγιόγλου

Ελένη Κεχαγιόγλου (Επιμέλεια)

Η Ελένη Κεχαγιόγλου γεννήθηκε στο Διδυμότειχο το 1969. Σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Υποψήφια διδάκτωρ του Παν/μίου Αιγαίου, με θέμα "Το θέατρο στην εκπαίδευση", το 2004 ήταν στη συγγραφική ομάδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου γράφοντας για τη Θεατρική Παιδεία στην "Ανάπτυξη των Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών". Από το 1997 εργάζεται ως επιμελήτρια κειμένων, ενώ από το 1997 έως το 2001 δίδαξε λογοτεχνία στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου. Το 2003-2004 ήταν υπεύθυνη εκδόσεων του προγράμματος "Εξειδίκευση και Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών" στο Πανεπιστήμιο Αθήνας. Από το 2007 έως το 2010 διηύθυνε τη λογοτεχνική σειρά στις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Μετά την αναστολή λειτουργίας των τελευταίων, διατήρησε από το 2011 έως το 2017 την ευθύνη των ειδικών εκδόσεων στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ). Σήμερα εργάζεται ως επιμελήτρια-υπεύθυνη εκδόσεων στις Εκδόσεις Πατάκη. Μεταξύ 2006-2013 δίδαξε επιμέλεια και διόρθωση κειμένων στο Εργαστήρι Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ, έχοντας διδάξει αντίστοιχα σεμινάρια στο ΕΚΕΜΕΛ. Σήμερα διδάσκει στη Σχόλη των Εκδόσεων Πατάκη. Έχει εργαστεί ως παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών (στο Βήμα 99,5 FM και σε σταθμούς των Ιωαννίνων). Κείμενά της έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά ("Διαβάζω", "Index", "The Books΄ Journal", "Ποιητική", κ.ά.) και στο blog πολιτισμού dim/art.

Σοφία Α. Σουλή

Σοφία Α. Σουλή (Συγγραφέας)

Η Σοφία Σουλή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954 από γονείς ναξιακής καταγωγής. Από μικρή ηλικία επιδόθηκε στη συγγραφή, γι΄ αυτό και οι νομικές σπουδές της δεν την κράτησαν. Επαγγελματικά ασχολείται με τη δημοσιογραφία στον περιοδικό τύπο. Τα βιβλία της ανήκουν σε διάφορους χώρους με ιδιαίτερη προτίμηση τον αρχαίο κόσμο κι έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Κείμενά της έχουν φιλοξενηθεί σε βιβλία άλλων συγγραφέων, ενώ μελέτες και άρθρα της δημοσιεύονται σε διάφορα έντυπα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
95
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.1 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση