Ναυτική μετεωρολογία
zoom in
15.43€ -10% 13.89€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789609738026

  • Κατηγορίες:

    Εθνολογία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2012

  • Εκδότης

    Λεξίτυπον

Στο πόνημα αυτό δίνεται η απαραίτητη ύλη που απαιτείται να γνωρίζουν οι ασχολούμενοι με τη Ναυτιλία και κυρίως οι πλοίαρχοι, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της.
Στα γραφόμενά του ο συγγραφέας δίνει με απλό και κατανοητό τρόπο τις επιστημονικές του γνώσεις στο θέμα αλλά και αυτές που απέκτησε κατά την πολυετή διδακτική του πείρα στις παραγωγικές σχολές Α.Ε.Ν., του Εμπορικού Ναυτικού και στο Κ.Ε.Σ.Ε.Ν. στου Ρέντη Πειραιά.
Στο ανά χείρας βιβλίο, ο συγγραφέας δίνει πλήρως τη σημαντική και αποτελεσματική βοήθεια της Μετεωρολογικής Επιστήμης στον άνισο αγώνα των ναυτικών με τη θάλασσα, για αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών καταστάσεων.
Στο Πρώτο Μέρος παρέχονται βασικές μετεωρολογικές γνώσεις, ώστε να γίνει κατανοητή η ανάλυση που ακολουθεί στο Δεύτερο Μέρος των σημαντικών για τη ναυτιλία καιρικών καταστάσεων, όπως τροπικοί κυκλώνες, ομίχλες και παγόβουνα.
Τέλος, με την ανάλυση των μετεωρολογικών χαρτών και τους επιστημονικούς και εμπειρικούς κανόνες που δίνονται για την κίνηση των συστημάτων, παρέχεται η δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο όχι μόνο να διαβάζει σωστά τους μετεωρολογικούς χάρτες, αλλά και να τολμά τη διατύπωση στοιχειώδους πρόβλεψης.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Νικόλαος Ξ. Γρυλλάκης

Νικόλαος Ξ. Γρυλλάκης (Συγγραφέας)

Ο Νικόλαος Ξ. Γρυλλάκης γεννήθηκε στον Αλίκαμπο Αποκορώνου Χανίων. Είναι πτυχιούχος μαθηματικών με μεταπτυχιακές σπουδές στη μετεωρολογία και στην εφηρμοσμένη στατιστική στο Πανεπιστήμιο Rutgers του New Jersey των ΗΠΑ. Υπήρξε διευθυντικό στέλεχος της ΕΜΥ και έχει διδάξει σε παραγωγικές σχολές της αεροπορίας ΣΤΥΑ, Σ.Ι. και Μετεωρολόγων. Επίσης δίδαξε επί σειρά ετών στις σχολές πλοιάρχων του εμπορικού ναυτικού στον Ασπρόπυργο, την Κύμη και το ΚΕΣΕΝ.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
196
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.441 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση