Πράσινη σκόνη
zoom in
14.40€ -26% 10.66€

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας της Κοπεγχάγης έχει ιδιαίτερο φόρτο εργασίας, όταν το ίδιο σαββατοκύριακο γίνονται δύο φόνοι στην πόλη. Μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται στραγγαλισμένη στο Ανατολικό Πάρκο και ένας δημοσιογράφος δολοφονείται στην πίσω αυλή του ξενοδοχείου Ρόγιαλ.
Η δυναμική αρχιφύλακας Λουίσε Ρικ αναλαμβάνει την υπόθεση της νεαρής γυναίκας, αλλά δεν αργεί να ανακατευτεί και με το δεύτερο έγκλημα. Φαίνεται ότι η καλύτερή της φίλη, η δημοσιογράφος Καμίλα Λιντ, γνώριζε το θύμα και κάνει μερικές έρευνες από μόνη της. Η Λουίσε προσπαθεί να αποτρέψει τη φίλη της από περαιτέρω εμπλοκή, καθώς τα πράγματα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα. Εντούτοις η Καμίλα δεν είναι από τους ανθρώπους που ακολουθούν συμβουλές ή δέχονται το `όχι` ως απάντηση, ειδικά όταν μυρίζεται ότι πλησιάζει σε μια πρώτης τάξεως δημοσιογραφική αποκάλυψη.
Τελικά, όμως, η Καμίλα έρχεται σε επαφή με εμπόρους ναρκωτικών, και η υπόθεση παίρνει μια δραματική, άκρως επικίνδυνη τροπή· και για την παράτολμη δημοσιογράφο, αλλά και, κυρίως, για την αρχιφύλακα Λουίσε Ρικ.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Σωτήρης Σουλιώτης

Σωτήρης Σουλιώτης (Μεταφραστής)

Ο Σωτήρης Σουλιώτης γεννήθηκε το 1971 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όμως ύστερα από μια φοιτητική ανταλλαγή στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης (Δανία), και αργότερα του Βίλνιους (πρωτεύουσα της Λιθουανίας), άρχισε να μεταφράζει σκανδιναβική λογοτεχνία και λογοτεχνία των χωρών της Βαλτικής στα ελληνικά. Ζει μόνιμα στη Δανία (Baggesensgade 12B, 2th, DK-2200 Copenhagen N, Denmark, e-mail: sotsouliotis@yahoo.com). Έχει μεταφράσει, προς τα ελληνικά: - από τα δανέζικα, έργα του Πέτερ Χόε ("Κοντά στα όρια", Ψυχογιός, 1996, "Η γυναίκα και ο πίθηκος", Ψυχογιός, 2000), της Μπιργκίτε Κόσοβιτς ("Χωρίς ενοχές", Κέδρος, 2000) και του Ρουμπέν Πάλμα ("Το χνάρι που αφήνουμε", Εστία, υπό έκδοση, 2005-τίτλος πρωτοτύπου: "Fra lufthavn til lufthavn"), καθώς και ποιήματα των κορυφαίων ποιητριών Inger Cristensen, Pia Tafdrup, Pia Juul και Narcisa Vucina. - από τα νορβηγικά, το βιβλίο της Όσνε Σέιερσταντ "Πεθαίνοντας στη Βαγδάτη", (Κριτική, 2004, τίτλος πρωτοτύπου: "Εκατό και μία μέρες"). Επίσης, έχει μεταφράσει από τα λιθουανικά προς τα δανέζικα το έργο της Νέρινγκα Αμπρουτίτε (Neringa Abrutyte) "Δάχτυλα", ("Forlaget Politisk Revy", Copenhagen, 2003, τίτλος πρωτοτύπου: "Pirstai"). Την εποχή αυτή ασχολείται με άλλες δύο μεταφράσεις από τα δανέζικα και τα νορβηγικά προς τα ελληνικά (μια ανθολογία παραμυθιών του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν και το μυθιστόρημα "Το τέλος του κύκλου" του νορβηγού συγγραφέα Τομ Ένγκελαντ) καθώς και με μια μετάφραση από τα λιθουανικά προς τα δανέζικα ("Περιμένοντας τον υδραυλικό").

Sara Blaedel

Sara Blaedel (Συγγραφέας)

Η Σάρα Μπλέντελ, κόρη ενός δημοσιογράφου και μιας ηθοποιού, βρέθηκε από νωρίς σε ένα περιβάλλον γεμάτο από ανθρώπους με έφεση στη γραφή και στην τέχνη, αλλά και στο ρεπορτάζ, στη συλλογή στοιχείων, στην έρευνα. Η ίδια αποδίδει σε αυτά τα ερεθίσματα το πάθος της για τις ιστορίες μυστηρίου. Αφού ενηλικιώθηκε έκανε διάφορες δουλειές για να επιβιώσει, από σερβιτόρα σε εστιατόριο μέχρι υπάλληλος σε εταιρεία γραφικών τεχνών. Κάποια στιγμή, όμως, βρέθηκε στο χώρο του βιβλίου, ιδρύοντας ένα μικρό εκδοτικό οίκο που εξέδιδε αμερικανική αστυνομική λογοτεχνία μεταφρασμένη στα δανικά. Το επόμενο βήμα στην επαγγελματική ζωή της ήταν, σχεδόν αναπόφευκτα πια, η δημοσιογραφία και η συγγραφή. Το 2004, η Λουίσε Ρικ και η Καμίλα Λιντ, οι τρομερές ηρωίδες της, μπήκαν στη ζωή των αναγνωστών με την κυκλοφορία του μυθιστορήματος "Πράσινη σκόνη" στη Δανία. Με αυτό το έργο, η Σάρα κέρδισε το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενης Συγγραφέως της Δανικής Ακαδημίας Αστυνομικού Μυθιστορήματος και, πολύ γρήγορα, εξασφάλισε τον τίτλο της βασίλισσας του crime στην πατρίδα της. Σήμερα, τα βιβλία της σειράς με τις διάσημες ηρωίδες της εκδοθεί σε 37 χώρες με τεράστια εμπορική επιτυχία. Το 2014 ψηφίστηκε για τέταρτη φορά ως η δημοφιλέστερη συγγραφέας της Δανίας και το 2015 απέσπασε το ανώτατο λογοτεχνικό βραβείο της Δανίας, De Gyldne Laurbaer. Ζει στην Κοπεγχάγη με την οικογένειά της. Όταν δεν ασχολείται με την αφήγηση άγριων φόνων, είναι πρέσβειρα της οργάνωσης ΄Σώστε τα Παιδιά΄.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
373
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.579 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση