Το δαιμόνιο της γραφής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το δαιμόνιο της γραφής

Genious Scribendi: Ένα μυθιστόρημα φαντασίας για τη ζωή του Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ

Ειρήνη Μαντά

13.38€ -10% 12.04€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789609911436

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2012

  • Εκδότης

    Ars Nocturna

Με πιστότητα, ρεαλισμό και ιστορική συνέπεια, "Το Δαιμόνιο της Γραφής" ιχνηλατεί τη ζωή του σκοτεινού πρίγκιπα του τρόμου, Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ, προσφέροντας μια περιεκτική εισαγωγή στη μυθολογία Κθούλου και παράλληλα μια τολμηρή μυθιστορηματική βουτιά στα άδυτα της μαγείας και του αποκρυφισμού.

Τι θα γινόταν αν ο διάσημος συγγραφέας, μέσα από τις ιστορίες του, προσπαθούσε να προετοιμάσει τον κόσμο για κάτι μεγάλο και αναπόφευκτο που επέρχεται; Αν ο Λάβκραφτ ήταν ένας προφήτης, ή, πιο σωστά, ένας προσηλυτιστής; Μήπως αυτό αποτελεί στην πραγματικότητα τη γοητεία και το μυστικό της δημοτικότητας των ιστοριών του;

"Η Ειρήνη Μαντά, βασισμένη σ` ένα πλούσιο πραγματολογικό υλικό, οικοδομεί ένα εντυπωσιακό μυθιστόρημα φαντασίας, ο προβληματισμός του οποίου ξεπερνά τον εξιστορούμενο μύθο του, καθώς σχετίζεται με το μυστήριο της ύπαρξης και το αίνιγμα της (καλλιτεχνικής) δημιουργίας.

(Μάκης Πανώριος, "Καθημερινή")

Ειρήνη Μαντά

Ειρήνη Μαντά (Συγγραφέας)

Η Ειρήνη Μαντά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κλασικό τραγούδι στο Ωδείο του Μανώλη Καλομοίρη και υποκριτική στη Σχολή Δραματικής Τέχνης ΙΑΣΜΟΣ. Το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα "Genius Scribendi Το δαιμόνιο της γραφής" από τις Εκδόσεις ETRAbooks. Το μυθιστόρημα εξαντλήθηκε και επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ars Nocturna. Άρθρα της και διηγήματα έχουν κυκλοφορήσει στα περιοδικά λογοτεχνίας του Φανταστικού Κοσμική Διάσταση, Φανταστικά Χρονικά, Δραματουργοί των Γιανν και Συμπαντικές Διαδρομές. Το 2014 συμμετείχε στις ανθολογίες "Κλειστοί χώροι" (εκδόσεις Ars Nocturna) στη συλλογή παραμυθιών "Κόκκινη κλωστή δεμένη" (εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές) και στην ανθολογία διηγημάτων "7 Λέξεις, Διαγωνισμός Λόγω Τέχνης 2013" αφιερωμένος στον Κ. Π. Καβάφη (εκδόσεις Μεταίχμιο). Το 2015 εκδόθηκε το επικής φαντασίας μυθιστόρημά της "Το δάσος με τα πέπλα", επίσης από τις εκδόσεις Ars Nocturna.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
296
Διαστάσεις:
23x16
Βάρος:
0.563 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση