Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ανάλυση και εφαρμογές

Ανάλυση και εφαρμογές

Ο Απειροστικός Λογισμός αποτελεί βασικό κλάδο των Μαθηματικών και είναι σημαντικό αντικείμενο σπουδής στις προπτυχιακές σπουδές πολλών επιστημών. Έχει μεγάλο αριθμό εφαρμογών σε άλλους κλάδους των μαθηματικών αλλά και σε άλλες επιστήμες, όπως για παράδειγμα στην Πληροφορική, στη Φυσική, στην Οικονομία και στη Βιολογία.

Η Ανάλυση θεωρείται από πολλούς ως ο κλάδος των Μαθηματικών στον οποίο αναπτύσσονται με περισσότερη ακρίβεια και σε ορισμένες περιπτώσεις σε γενικότερη μορφή οι έννοιες του Απειροστικού Λογισμού.

Το βιβλίο αυτό έχει σαν σκοπό του να βοηθήσει στην κατανόηση και στην εμβάθυνση των βασικών εννοιών των Μαθηματικών και ιδιαίτερα της Ανάλυσης. Για το σκοπό αυτό σε κάθε κεφάλαιο δίδεται μία συνοπτική θεωρία, με σχετικές προτάσεις και θεωρήματα, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός εφαρμογών, λυμένων και άλυτων ασκήσεων. Στα κεφάλαια του βιβλίου αυτού αναλύονται: θεωρία συνόλων, απεικονίσεις, σχέσεις, βασικές κατηγορίες συναρτήσεων, οικονομικές συναρτήσεις, ακολούθιες πραγματικών αριθμών, σύγκλιση και όρια ακολουθιών, σειρά πραγματικών αριθμών, κριτήρια σύγκλισης σειρών, σύγκλιση και συνέχεια συναρτήσεων, παραγώγιση συναρτήσεων, αόριστο ολοκλήρωμα, διαφορικές εξισώσεις, κλασσική θεωρία ολοκλήρωσης του Riemman, ορισμένο ολοκλήρωμα, υπολογισμός εμβαδού επίπεδου χωρίου, μήκος τόξου καμπύλης και όγκος στερερού εκ περιστροφής.


827 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Πειραιάς
Αριθμός τόμου: 1 από 2
Ταξινόμιση DDC: 510 (Μαθηματικά)
ISBN: 978-960-7996-32-9
ISBN (10ψήφιο): 960-7996-32-1
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
50.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

44.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δρ. Ευάγγελος Φούντας είναι Καθηγητής και Πρόεδρος στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και διευθύνων του εργαστηρίου συνδυαστικής ανάλυσης. Tα διδακτικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις Εφαρμογές Πληροφορικής, Συνδυαστικής Ανάλυσης και των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά με θεματικά πεδία Search Algorithms, Combinatorial Optimization with Industrial Applications, Algorithms and Applications for shortest Path Problems, Decision Support Systems. Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων όπως «Εφαρμοσμένες Πιθανότητες», «Συνδυαστική Ανάλυση», «Μαθηματικός Προγραμματισμός και Θεωρία Παιγνίων», «Διαφορικές Εξισώσεις», «Ανώτερα Μαθηματικά», «Ανάλυση και Εφαρμογές », «Μαθηματικά Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών» και «Μαθηματικά Αποφάσεων». Επίσης συνεργάζεται ως κριτής επιστημονικών άρθρων στο περιοδικό «Discrete Mathematical Sciences and Cryptography». Έχει διδάξει και διδάσκει Εφαρμοσμένα Μαθηματικά Μοντέλα , Πιθανότητες, Συνδυαστική Ανάλυση και Μαθηματικά Αποφάσεων στα Τμήματα: Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ναυτιλιακών Σπουδών, Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, Οικονομικής Επιστήμης, Πληροφορικής και Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Επίσης διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Επίσης διδάσκει στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών: "Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής" και "Πληροφορική" του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και "Διοίκηση Υγείας" του Τ.Ε. Ι. Πειραιώς. Έχει αναλάβει την επίβλεψη πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών φοιτητών του Τμήματος Πληροφορικής καθώς και την επίβλεψη υποψηφίων διδακτόρων του Τμήματος Πληροφορικής. Υπήρξε ομιλητής σε σειρά τακτικών σεμιναρίων του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών. Εξελέγη Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορ ικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς κατά τις διετίες 2002-2004, 2004-2006, 2008-2010 και 2010-2012. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος στα έργα: "Ενίσχυση Σπουδών Πληροφορικής" που χρηματοδοτείται από το ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ του ΥΠΕΠΘ από το Μάρτιο του 2004 μέχρι το 2009 και "Πρακτική ΄Ασκηση" των φοιτητών του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς από τον Ιανουάριο του 2006.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.