Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μικρονευροχειρουργική με βιντεοταινίες
(Χωροτακτικές εξεργασίες νωτιαίου μυελού)

Μικρονευροχειρουργική με βιντεοταινίες
Είναι βέβαιο ότι, η παρακολούθηση μιας μικρο-νευροχειρουργικής επεμβάσεως σε βιντεοταινία, βοηθά τον παρατηρητή στην χειρουργική του εξάσκηση και εξοικείωση. Σε πολλές χώρες, οι σημερινοί νέοι νευροχειρουργοί δεν έχουν μεγάλες ευκαιρίες για πρακτική εξάσκηση στο χειρουργείο, λόγω του μεγάλου αριθμού εκπαιδευομένων οι οποίοι συναγωνίζονται για την απόκτηση όσον το δυνατόν μεγαλύτερης χειρουργικής εμπειρίας.

Έτσι προσφέροντας στους εκπαιδευόμενους και τους νέους νευροχειρουργούς την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα μεγάλο αριθμό μικρονευ-ροχειρουργικών επεμβάσεων σε βιντεοταινία, τους εφοδιάζουμε με το πραγματικό εκπαιδευτικό πλεονέκτημα να διδαχθούν την ακριβή χρήση και εφαρμογή των μικροχειρουργικών εργαλείων. Τους δίνουμε επίσης, την δυνατότητα ώστε, να κατανοήσουν τις έννοιες, το πνεύμα και τις τακτικές της μικρονευροχειρουργικής. Ο παρατηρητής, από την σίγουρη θέση του "τηλεθεατή" βιώνει οπτικά, σε απόσταση αναπνοής από το μεγεθυσμένο χειρουργικό πεδίο αλλά χωρίς συγκινησιακή φόρτιση, κάθε επέμβαση. Τέλος, έτσι μπορεί να επισημάνει, να κρίνει και να αποφύγει σφάλματα τεχνικής, που έγιναν σε μία επέμβαση από τον ώριμο νευροχειρουργό. [...]

(από την εισαγωγή του Στέργιου Τέγου)


Σημείωση: Πρόλογοι: καθ. Arrigo Migliore, Δώρου Σπ. Οικονόμου, Κωνστ. Θ. Παπαγεωργίου.

37χ26 εκ., 253 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 617.48 (Νευροχειρουργική), 610.07 (Ιατρική - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-86077-2-9
ISBN (10ψήφιο): 960-86077-2-8
Βάρος: -2.128 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 1998
Γράψε τη δική σου κριτική
479.25
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

426.53
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Καθηγητής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου της Φερράρα, Ιταλία, Διευθυντής του Νευροχειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου Αγ. Άννα, Φερράρα, Ιταλία.

Νευροχειρούργος, Νευροχειρουργικό Τμήμα, Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Υποστράτηγος Υγειονομικού ΕΑ, Επίκουρος Καθηγητής Νευρολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης.

Υποστράτηγος Υγειονομικού ΕΑ, Επίκουρος Καθηγητής Νευρολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης.

Ο Στέργιος Τέγος αποφοίτησε από την Ιατρική και Χειρουργική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ferrara (Italia) το 1977, αφού ολοκλήρωσε την διατριβή του με θέμα την συμπεριφορά των βιοχημικών νευροδιαβιβαστών στο ΕΝΥ ασθενών με υδροκέφαλο. Ακολουθώντας την κλίση του προς την νευροχειρουργική, ο Dr. Τέγος άρχισε τις δραστηριότητες του στην Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου της Ferrara, όταν ήταν ακόμη φοιτητής της ιατρικής και συνεργάστηκε με ενθουσιασμό για την ανάπτυξη της νεοσυσταθείσης τότε Κλινικής. Η ερευνητική του δραστηριότητα, στους νευροδιαβιβαστές στο ΕΝΥ, απετέλεσε αντικείμενο μιας δεύτερης διατριβής με θέμα τους νευροδιαβιβαστές στο ΕΝΥ και τον αρτηριακό σπασμό σε ασθενείς με υπαραχνοειδή αιμορραγία, καθώς επίσης και πολλαπλοόν επιστημονικών ανακοινώσεων μετά το δίπλωμα ειδικότητας στην νευροχειρουργική στο Πανεπιστήμιο του Μilano το 1982. Αφού ολοκλήρωσε ένα κύκλο σύντομων εκπαιδευτικών επισκέψεων σε διάφορα Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά νευροχειρουργικά κέντρα, ο Dr. Τέγος επέστρεψε στη Νευροχειρουργική Κλινική της Ferrara και συνέχισε τις νευροχειρουργικές του δραστηριότητες με ζέση και πάθος μέχρι το 1984. Κατόπιν μετέβη στην Αθήνα για να ολοκληρώσει την νευροχειρουργική του μετεκπαίδευση κάτω από την καθοδήγηση του Καθ. Δώρου Οικονόμου, μαέστρου αναγνωρισμένου όχι μόνο για την επιστημονική του ποιότητα αλλά και για την χαρισματική του προσωπικότητα. Με τις συμβουλές του ο Dr. Τέγος έφτασε σε υψηλό επίπεδο επαγγελματικής ωριμότητας, ικανός πλέον να παρουσιάσει στην ιατρική κοινότητα και ιδίως στην νευροχειρουργική κοινότητα, αυτή την έκδοση όπου έχει συλλέξει μια προσωπική σειρά περιπτώσεων χειρουργικής παθολογίας της σπονδυλικής στήλης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.