Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η αναιρετική διαδικασία
(Μετά τους Νόμους 3994/2011 & 4055/2012)

Η αναιρετική διαδικασία
Η έκδοση του έργου "Η αναιρετική διαδικασία" κρίθηκε αναγκαία μετά την ψήφιση του Ν 3994/2011 "Εξορθολογισμός και βελτίωση στην απονομή της πολιτικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις" (ΦΕΚ Α΄165/25-7-2011) που επέφερε πολύ σημαντικές και καινοτόμες τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Με το νόμο αυτόν τροποποιήθηκαν στην Αναιρετική διαδικασία τρία άρθρα (τα 555, 571 και 575).

Και με τον πρόσφατο όμως Ν 4055/2012 "Δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής" (ΦΕΚ Α΄51/12-3-2012) έγιναν σημαντικές τροποποιήσεις στον ΚΠολΔ αλλά και στην Αναιρετική διαδικασία. Έπαυσε εφεξής ο ΑΠ να είναι αμιγώς Ακυρωτικό Δικαστήριο και με την τροποποίηση της παρ.3 του άρθρου 580 ΚΠολΔ (άρθρο 12 παρ.4 του Ν 4055/2012) θεσπίστηκαν αρκετές περιπτώσεις που ο ΑΠ θα διακρατεί την υπόθεση μετά την αναίρεση της προσβαλλόμενης απόφασης και θα την δικάζει κατʼ ουσίαν ή θα την παραπέμπει προς περαιτέρω εκδίκαση στο τμήμα που θα ορίζεται από τον κανονισμό (Τμήμα Παραπομπής). Επίσης με την παρ. 3 του ίδιου άρθρου 12 του Ν 4055/2012 αντικαταστάθηκε η παρ.1 του άρθρου 568 ΚΠολΔ. Σύμφωνα με τη νέα διάταξη, μεταξύ των εγγράφων που έχει υποχρέωση να προσκομίσει ο διάδικος, ο οποίος έχει την πρωτοβουλία της επίσπευσης της συζήτησης στην Αναιρετική διαδικασία, θα συμπεριλαμβάνεται και η κατάθεση δικαστικού πληρεξουσίου. Με την προσθήκη αυτή τίθεται φραγμός στην κήρυξη της συζήτησης ως απαράδεκτης για έλλειψη νομιμοποίησης του εκάστοτε επισπεύδοντος. Αυτά και άλλα θέματα εξετάζονται με κάθε λεπτομέρεια στο έργο "Η αναιρετική διαδικασία". Ειδικότερα:
Στο πρώτο μέρος του έργου "Η αναιρετική διαδικασία" παρατίθεται εκτενής εισαγωγή-Γενικές παρατηρήσεις αναφορικά με την αναιρετική διαδικασία. Στο δεύτερο μέρος καταγράφονται λεπτομερώς, οι περιπτώσεις των αποφάσεων που προσβάλλονται με αναίρεση, τα δικαιούμενα πρόσωπα, καθώς και συναφή θέματα και γίνεται επισκόπηση της νομολογίας.

Στο τρίτο μέρος του βιβλίου "Η αναιρετική διαδικασία" εξετάζονται οι λόγοι αναιρέσεως και η συναφής νομολογία. Στο τέταρτο μέρος του έργου "Η αναιρετική διαδικασία" γίνεται αναφορά στο θέμα της ανέλεγκτης ουσιαστικής κρίσης.

Στη συνέχεια παρατίθεται γενική βιβλιογραφία-αρθρογραφία (ελληνική και αλλοδαπή) και ακολουθούν αλφαβητικό ευρετήριο και παράρτημα σημαντικών αποφάσεων. Το έργο "Η αναιρετική διαδικασία" συμπληρώνεται με τη διαγραμματική απεικόνιση της αναιρετικής διαδικασίας η οποία παρέχει με κάθε λεπτομέρεια τις απαιτούμενες πληροφορίες σε όποιον ασκεί αίτηση αναίρεσης.

Το όλο πόνημα αποτελεί ένα χρηστικό και λειτουργικό βοήθημα που προσφέρει την καλύτερη δυνατή ενημέρωση όσον αφορά την αναιρετική διαδικασία.

280 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 348.023 (Κώδικας πολιτικής δικονομίας)
ISBN: 978-960-272-421-7
ISBN (10ψήφιο): 960-272-421-8
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
30.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

25.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο όπου τελείωσε το δημοτικό και το γυμνάσιο. Σπούδασε νομικά και πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δικηγόρευσε στην Αθήνα από το 1960 έως το 2006. Είναι διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε ερευνητικά στη Γερμανία και στην Αυστρία. όπου έλαβε μέρος σε επιστημονικά σεμινάρια και συγκέντρωσε επιστημονικό υλικό στα Πανεπιστήμια της Βιέννης και του Αμβούργου για τη διδακτορική του διατριβή στο γνωστικό αντικείμενο της πολιτικής δικονομίας. Έχει εκδώσει τέσσερα νομικά βιβλία και δύο συλλογές ποιημάτων. Επίσης έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες μελέτες σε διάφορα επιστημονικά (νομικά) περιοδικά, καθώς και λογοτεχνικές εργασίες σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.