Το σχολείο του φόβου: Η τελική δοκιμασία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το σχολείο του φόβου: Η τελική δοκιμασία

Gitty Daneshvari

Αγαπητές γονικές μονάδες,

Το σημερινό μου γράμμα περιέχει φριχτά νέα, ίσως τα χειρότερα που έχετε ακούσει ποτέ! Μην ανησυχείτε - τα παιδιά σας είναι ακόμη ζωντανά και είναι καλά. Ή μάλλον, για να μην τα παραλέω, τα παιδιά σας είναι ακόμη ζωντανά.

Η απρόβλεπτη τροπή των γεγονότων έχει οδηγήσει το Σχολείο του Φόβου στο χείλος της ολοκληρωτικής και απόλυτης καταστροφής. Δυστυχώς, ένας από τους μαθητές μας (δε θα αναφέρω το όνομά του, παρά μόνον ότι είναι κορίτσι και λατρεύει τις νυφίτσες) αποκάλυψε στη Σιλβί Μοντγκόμερι, δημοσιογράφο του κίτρινου Τύπου, όχι μόνο την ύπαρξη του Σχολείου μας, αλλά και το πιο κρυφό μας μυστικό! Και τώρα, μην έχοντας παρά τρεις εβδομάδες στη διάθεσή μας για ν΄ αποτρέψουμε τη δημοσίευση του καταστροφικού της άρθρου, τα παιδιά σας αποφάσισαν να μείνουν εδώ και να δώσουν τη μάχη τους.

Ράνια Μπουμπουρή

Ράνια Μπουμπουρή (Μεταφραστής)

Η Ράνια Μπουμπουρή είναι δημοσιογράφος, επιμελήτρια εκδόσεων και μεταφράστρια. Γεννήθηκε το 1974 στο Καρπενήσι, όπου πέρασε ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια με πολλά γέλια και πολλούς καβγάδες με τις τέσσερις αδελφές της. Στις πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε πρώτη στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ., όπου αρίστευσε στα μαθήματα λόγου και φιλοσοφίας με καθηγητές τους Δ.Ν. Μαρωνίτη και Γ. Βώκο αντίστοιχα. Λατρεύει την παιδική λογοτεχνία και είναι μέλος του ελληνικού τμήματος της IBBY (International Board on Books for Young People). Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν δεκαπέντε βιβλία της, μεταξύ των οποίων τα "Μια τρελή τρελή αλφαβήτα" (Έπαινος Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς), "Ένα τρελό τρελό αριθμητάρι" και "Ένα τρελό τρελό αγρόκτημα", τα οποία συνοδεύονται από CDs σε μελοποίηση του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, με τη συμμετοχή πολύ γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών.


Gitty Daneshvari

Gitty Daneshvari (Συγγραφέας)

Η Γκίτι Ντανεσβάρι γεννήθηκε στο Λος Άντζελες από Ιρανό πατέρα και Αμερικανίδα μητέρα. Έχει εργαστεί στο χώρο του κινηματογράφου και έχει γράψει ένα μυθιστόρημα για ενηλίκους. "Το σχολείο του φόβου" είναι το πρώτο της βιβλίο για παιδιά, και η Γκίτι το εμπνεύστηκε από τις αμέτρητες φοβίες που είχε η ίδια ως παιδί για τις αράχνες, τα ασανσέρ και τις τουαλέτες χωρίς παράθυρα. Η συγγραφέας πάντα ήλπιζε ότι μια μέρα αυτές οι φοβίες θα τη βοηθούσαν, και τελικά όντως το έκαναν. Τα δικαιώματα του βιβλίου έχουν πουληθεί σε δέκα χώρες, ενώ πρόκειται να γυριστεί κινηματογραφική ταινία από τη Warner Bros.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
323
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.509 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση