Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η έννοια του θεσμού στο οικογενειακό δίκαιο
(Νομική και κοινωνιολογική προσέγγιση)

Η έννοια του θεσμού στο οικογενειακό δίκαιο
Με την προκείμενη μελέτη επιχειρείται η νομική και κοινωνιολογική προσέγγιση και ανάλυση της έννοιας του θεσμού στο Οικογενειακό Δίκαιο, με έμφαση στους δύο θεμελιώδεις θεσμούς: το γάμο και την οικογένεια. Η κεντρική ιδέα της μελέτης αυτής είναι η διερεύνηση δύο βασικών δικαιικών και κοινωνικών θεσμών, του γάμου και της οικογένειας. Τα νέα οικογενειακά μορφώματα που εμφανίζονται θέτουν σημαντικά ζητήματα που αφορούν συνολικότερα την οικογένεια ως θεσμό: από την αναθεώρηση των ρόλων των δύο φύλων έως και την αναδιοργάνωση του οικογενειακού σχήματος. Το αυξημένο ενδιαφέρον της κοινωνίας και του κράτους για το γάμο και την οικογένεια εκδηλώνεται στις διατάξεις του Oικογενειακού Δικαίου με πολλούς τρόπους, ωστόσο στην εποχή μας ενόψει του ότι διαρκώς κερδίζει έδαφος η αντίληψη πως ο γάμος και η οικογένεια είναι κατά κύριο λόγο ιδιωτικές υποθέσεις, το στοιχείο της ιδιωτικής αυτονομίας έχει ενισχυθεί στο οικογενειακό Δίκαιο σε διεθνές επίπεδο.
Έχει καταβληθεί προσπάθεια να αντιμετωπισθούν τα σχετικά ζητήματα συνοπτικά μεν, αλλά με πληρότητα και σαφήνεια και με πλήρη στο μέτρο του δυνατού βιβλιογραφική κάλυψη, ώστε ο αναγνώστης να έχει πλήρη εικόνα.

174 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 346.015 (Οικογενειακό δίκαιο )
ISBN: 978-960-15-2569-3
ISBN (10ψήφιο): 960-15-2569-6
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.