Οι υπερβόρειοι Έλληνες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οι υπερβόρειοι Έλληνες

Η κατάρριψη της ινδοευρωπαϊκής θεωρίας

Σταύρος Δωρικός

Κώστας Χατζηγιαννάκης

Αφορμή της συγγραφής του παρόντος πονήματος απετέλεσε η επανεπίσκεψη στα κείμενα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων και οι αναφορές στους Υπερβορείους και τις απαρχές τους στην Δήλο, την σχέση τους προς τον θεόν Απόλλωνα και την επίδραση των αρχαιοελληνικών στοιχείων στους παρεμβαλλόμενους λαούς. Συγχρόνως η εντρύφηση στην μελέτη των γλωσσών των λαών αυτών ανεξαρτήτως συμβατικής ομογλωσσίας κατατάξεώς τους απεκάλυψε συγγένειες τόσο μεταξύ τους όσο και προς τα πρωτογενή αρχαιοελληνικά έτυμα των όρων των εκάστοτε επιλεγέντων λεξικογραφικών δειγμάτων, οι οποίες οδήγησαν τους συγγραφείς στην ανάληψη του αληθούς επιπόνου έργου της διερευνήσεως του εάν η ελληνική γλώσσα δύναται να ετυμολογεί γλώσσες ως η αρχαία θρακική, η δακική και η θυγατρική της η δακορουμανική, οι βαλτικές και οι φινλανδικές γλώσσες που ιστορικώς ωμιλούντο στον χώρο όπου διεδραματίσθησαν ήδη από της προϊστορικής και πρωτοϊστορικής εποχής γεγονότα συσχετιζόμενα αμέσως με την εξάπλωση, την παρουσία και τα ταξίδια των Πελασγών, των προγόνων των Ελλήνων. Από την τόσον ευρεία αυτήν γλωσσογεωγραφικής υφής έρευνα ήλθαν στην επιφάνεια οι υποκρυπτόμενες εγγενείς σημασιολογικές, μορφολογικές και φωνολογικές συσχετίσεις με την αρχαία ελληνική άλλα και αυτές μεταξύ των εξετασθεισών γλωσσών. Η συγκριτική αυτή θεώρηση καταδεικνύει τήν διαλεκτολογική -από απόψεως αρχαιοελληνικής καταγωγής διαλέκτου- απόχρωση των εν λόγω γλωσσών και την ισόγλωσση μετάβαση από της μιας εις την άλλην, γεγονός που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθή ως βάση για την ανίχνευση των συγκεκριμένων αρχαιοελληνικών φύλων, που εμβολίασαν την περιοχή με τις αρχαιοελληνικές ρίζες ως αποτέλεσμα και της όλης πολιτισμικής ωσμώσεως και για την εκ νέου επιβεβαίωση των αρχαίων μύθων, παραδόσεων και διηγήσεων. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Σταύρος Δωρικός

Σταύρος Δωρικός (Συγγραφέας)

Ο Σταύρος Δωρικός γεννήθηκε στον Αμπελώνα Λαρίσης. Πυρηνικός και Μηχανολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου του Τουρίνου. Ειδικεύτηκε στην εφαρμογή της Πυρηνικής Ενέργειας στην Ναυτική Πρόωση. Έλαβε μέρος στο Πυρηνικό Ναυτικό Πρόγραμμα της ιταλικής κυβέρνησης και ειδικώτερα στην έρευνα επί των πυρηνικών αντιδραστήρων σκαφών επιφανείας και υποβρυχίων. Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρείας και είναι μέλος του Σωματείου "Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά". Από ετών ασχολείται με την αποκρυπτογράφηση της Μινωικής Γραμμικής Γραφής Α. Είναι ερευνητής θεμάτων σχετικών με την καταγωγή των πολιτισμών από γλωσσολογικής κυρίως απόψεως και μελέτης των γλωσσών των ιθαγενών λαών της Αμερικής και όχι μόνον. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και εργασίες στον αθηναϊκό περιοδικό και ημερήσιο Τύπο. Είναι μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού "Ιχώρ" από της εκδόσεώς του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Χατζηγιαννάκης

Κώστας Χατζηγιαννάκης (Συγγραφέας)

Ο Κωνσταντίνος Χατζηγιαννάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Μηχανολόγος και Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Διδάκτωρ Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου με θέμα διδακτορικής διατριβής την μελέτη βιωσίμων ολοκληρωμένων συστημάτων υλικών και ενέργειας σε περιφερειακό επίπεδο με την βοήθεια της Μαθηματικής Αναλύσεως Συστημάτων. Έχει εξειδικευθεί σε θέματα Τεχνικών Κανονισμών, Ενεργειακής Πολιτικής και Τεχνολογιών, ως στέλεχος του Υπουργείου Ανάπτυξης. Έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με τεχνικές μεταφράσεις και τεχνική ορολογία στις γλώσσες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την συγκριτική μελέτη των γλωσσών και με θέματα καταγωγής πολιτισμών από γλωσσολογική άποψη με επικέντρωση στην ελληνική ετυμολογική προέλευσή τους. Εργασίες του σχετικές με την γλώσσα έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού "Ιχώρ", με άρθρα γλωσσικού περιεχομένου. Έχει λάβει μέρος σε σειρά τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών με σχετικά θέματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
674
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
1.114 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση