Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το στόμα
(Εξάσκηση των οργάνων της ομιλίας)
Συγγραφείς:   Veronica Struck, Doris Mols,


Το στόμα

Το βιβλίο "Το Στόμα" των Veronica Struck και Doris Mols παρουσιάζει την πραγματοποίηση των ασκήσεων της "μυολειτουργικής θεραπείας" με παιγνιώδη τρόπο και με στόχο να διατηρήσει το ενδιαφέρον και το κίνητρο του παιδιού σε υψηλό επίπεδο. Αρχικά γίνεται μια λεπτομερής περιγραφή του μιμικού - μυϊκού στοματοπροσωπικού συστήματος και κατόπιν παρουσιάζονται 40 νέα παιχνίδια τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις λειτουργίες των στοματοπροσωπικών μυών. Ο θεραπευτής/τρια (αλλά και οι γονείς) "παίζοντας" με τα παιδιά, στην ουσία εφαρμόζουν την μυολειτουργική θεραπεία αλλά και γνωρίζουν κάθε φορά ποιούς μύες εξασκούν. Τα παιχνίδια είναι ταξινομημένα σε πέντε μέρη:
- Παιχνίδια με χωνάκια ωτοσκοπίου
- Παιχνίδια αναρρόφησης
- Παιχνίδια με κουμπιά
- Παιχνίδια φυσήματος - φουσκώματος
- Παιχνίδια με την "γλώσσα στο σημείο ανάπαυσης"
- Παιχνίδια κινητικότητας του στόματος.

Η ρυθμική εναλλαγή των παιχνιδιών ενισχύει τη διαφοροποιημένη και προσαρμοσμένη, στις διάφορες συνθήκες, χρήση των μυών. Αυτό εξασφαλίζει την επιτυχία στην θεραπεία της άρθρωσης με βοηθό το παιχνίδι και την διασκέδαση. Το βιβλίο είναι επενδυμένο με μεγάλο αριθμό φωτογραφιών για να διευκολύνει την καλύτερη κατανόηση και εφαρμογή. Παράλληλα δίνει ιδέες και ενισχύει την δημιουργικότητά του.


143 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 616.855 06 (Λογοθεραπεία)
ISBN: 978-960-98421-1-2
ISBN (10ψήφιο): 960-98421-1-9
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
23.96
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

23.10
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.