Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Συζυγική θεραπεία
(Τρόποι βελτίωσης της συζυγικής επικοινωνίας)
Συγγραφέας:   Έλενα Χάιντς


Συζυγική θεραπεία
Την τελευταία δεκαετία παρατηρούμε μια δραματική αύξηση των διαζυγίων. Τους λόγους αυτής της αύξησης μελετούν διάφορες έρευνες που προσεγγίζουν το διαζύγιο από ποικίλες οπτικές γωνίες. Σύμφωνα με ορισμένα ενδιαφέροντα ερευνητικά στοιχεία από τον χώρο της κλινικής ψυχολογίας, μια βασική αιτία της ανισορροπίας που επέρχεται στη συζυγική σχέση και οδηγεί στο διαζύγιο είναι η διαταραχή της επικοινωνίας μεταξύ των δύο συζύγων.

Το βιβλίο παρουσιάζει ακριβώς αυτή τη διάσταση: αναλύει το είδος της επικοινωνίας που υπάρχει στο ζευγάρι και μας προτείνει τρόπους βελτίωσής της ώστε να αποφύγουμε τα "χειρότερα". Αρωγός σε αυτή τη μελέτη έρχεται μια προσέγγιση η οποία συνδυάζει στοιχεία τόσο από τη συστημική όσο και από τη συμπεριφορική θεωρία.

Η συγγραφέας του βιβλίου, θεραπεύτρια με μεγάλη εμπειρία στην κλινική πράξη και ειδικά στη θεραπεία τέτοιου είδους προβλημάτων, παρουσιάζει τόσο στους συναδέλφους της, κλινικούς θεραπευτές, όσο και στο ευρύ κοινό, ειδικό και μη, ένα νέο και πρωτοποριακό θεραπευτικό μοντέλο για την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών στη συζυγική ζωή και σχέση. Όπως λέει η ίδια: "Όλες οι προσεγγίσεις έχουν κενά και κανένα θεραπευτικό μοντέλο δεν αποτελεί πανάκεια... δεν βλέπω λοιπόν γιατί θα έπρεπε στο όνομα μιας στείρας εμμονής, να αρνηθούμε το καλύτερο που έχει να προσφέρει η κάθε προσέγγιση".


Σημείωση: Επανέκδοση: Ελληνικά Γράμματα, 2000.

24χ17 εκ., 160 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Γνωστική Ψυχοθεραπευτική
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 155.645 (Γάμος - Ψυχολογικές απόψεις)
ISBN: 978-960-12-2098-7
ISBN (10ψήφιο): 960-12-2098-4
Βάρος: 0.3 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
14.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.46
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Έλενα Χάιντς εργάζεται ιδιωτικά ως κλινική ψυχολόγος-συμπεριφορική ψυχοθεραπεύτρια από το 1986 έως σήμερα. Το 1995 αναγορεύτηκε διδάκτορας του ΑΠΘ. Το θέμα της διατριβής της είναι «Μια νέα θεραπευτική πρόταση για την επικοινωνία των συζύγων με προβλήματα γάμου». Έχει εργαστεί στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Ανατολικού Τομέα Θεσ/νίκης (1986-1990), στο πρόγραμμα εξομοίωσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης (1998-2000), και ήταν υπεύθυνη παρουσίασης ενημερωτικής εκπομπής για συζυγικά θέματα στην ΕΤ3 (1992-1994). Είναι πρόεδρος του Παραρτήματος Μακεδονίας της ΕΕΕΣ και του ψυχοθεραπευτικού κέντρου «Στήριξις». Έχει μεταφράσει το βιβλίο του B. J. Guerney "Βελτίωση σχέσεων" και έχει εκδώσει το βιβλίο "Συζυγική θεραπεία" (και τα δύο στις εκδ. "Ελληνικά Γράμματα"). Την τελευταία δεκαετία τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της άπτονται της περιοχής των διατροφικών διαταραχών, στα πλαίσια των οποίων οργανώνει συμβουλευτικές ομάδες γονέων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.