Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η επιρροή του ευρωπαϊκού δικαίου στη δίκη ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας
Συγγραφέας:   Ευγενία Πρεβεδούρου


Η επιρροή του ευρωπαϊκού δικαίου στη δίκη ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας
Είναι γεγονός ότι στην ευρωπαϊκή ήπειρο συγκροτείται για πρώτη φορά με ιδιαίτερες αξιώσεις "ευρωπαϊκό δίκαιο". Τις δύο κύριες πτυχές του συνιστούν αναμφίβολα το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Πρόκειται για δύο συστήματα δικαίου, τα οποία βαίνουν παραλλήλως και οδηγούν σε μία νέα σύνθεση, δηλαδή στο "ευρωπαϊκό δίκαιο". Η δημιουργία ενός ενιαίου νομικού καθεστώτος μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην καλλιέργεια πνεύματος ενότητας, αλληλεγγύης και ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών.

Η συγγραφέας ασχολείται με την επιρροή τόσο του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στη δίκη ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας μας έχει ήδη επηρεαστεί σημαντικά από τα εν λόγω δύο συστήματα δικαίου, τα οποία καλείται να εφαρμόζει δυνάμει της αρχής της επικουρικότητας. Η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμφίβολα μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην καλλιέργεια του προαναφερθέντος στόχου, δηλαδή της δημιουργίας ενός ενιαίου ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου.

256 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Βιβλιοθήκη Θεωρίας και Πράξης Διοικητικού Δικαίου
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 341.24 (Ευρωπαϊκό δίκαιο)
Άλλα πρόσωπα: Χαράλαμπος Γ. Χρυσανθάκης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-272-998-4
ISBN (10ψήφιο): 960-272-998-8
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
25.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.