Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κλινική και επιδημιολογική έρευνα
(Βασικές έννοιες)

Κλινική και επιδημιολογική έρευνα
Ο τόμος αυτός αποτελεί συνέχιση μιας προσπάθειας, που άρχισε προ 30ετίας και πλέον, από τον διακεκριμένο συγγραφέα-καθηγητή Λ. Σπάρο και τώρα συνεχίζεται με τη συνεργασία του κ. Π. Γαλάνη. Η προσπάθεια αποσκοπεί στο να διευκρινισθούν θεμελιώδεις έννοιες τόσο στην κλινική όσο και στην κοινοτική Ιατρική, αλλά και ευρύτερα σ΄ όλες τις επιστήμες υγείας όπως Οδοντιατρική, Νοσηλευτική κ.ά. Η σύγχυση που επικράτησε αλλά και επικρατεί γύρω από τα αντικείμενα αυτά, τα χαρακτηριστικά, τις έννοιες και τους ορισμούς δυσχεραίνει την επιστημονική επικοινωνία και συχνά οδηγεί σε επιστημολογικά αδιέξοδα.

Το βιβλίο επιδιώκει επίσης να συμβάλλει στην προσπάθεια δημιουργίας και ορθής χρήσης της ιατρικής ορολογίας. Στη συγγραφή του συνέβαλλαν τα συγγράμματα Επιδημιολογίας, Επιστημολογίας και Γλωσσολογίας της Βιβλιοθήκης του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι συζητήσεις κυρίως με ομάδες μεταπτυχιακών φοιτητών αλλά κυρίως τα συγγράμματα, τα δημοσιεύματα και οι παραδόσεις του Doctor Universalis, Καθηγητή του Πανεπιστημίου McGill του Καναδά, Olli S. Miettinen.

Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εξειδικευμένες ιατρικές εκδόσεις ΒΗΤΑ απευθύνεται σε σπουδαστές, φοιτητές και επαγγελματίες του χώρου πιστεύουμε δε ότι θα αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα για τον περιορισμό της "Βαβέλ" που αντιμετωπίζουν οι επιστήμες της υγείας.

24χ17 εκ., 224 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 614.4 (Επιδημιολογία)
ISBN: 978-960-452-148-7
ISBN (10ψήφιο): 960-452-148-9
Βάρος: 0.477 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
25.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Πέτρος Γαλάνης είναι μέλος του Εργαστηριακού και Διδακτικού Προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται στο Εργαστήριο Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής. Είναι Διδάκτορας του ΕΚΠΑ και διατέλεσε υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 150 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και περισσότερες από 700 ετερο-αναφορές. Το επιστημονικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα αντικείμενα της Μεθοδολογίας της Έρευνας, της Επιδημιολογίας και της Βιοστατιστικής και είναι συγγραφέας επτά βιβλίων.

Σπάρος, Λουκάς Δ.
Ο Λουκάς Σπάρος είναι καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα της Παθολογίας το 1963. Το 1965 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Παθολογίας και το 1975 Υφηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε το μεταπτυχιακό τίτλο D.E.R.B.H. στην ανοσολογία στο Πανεπιστήμιο Paris Val-de-Marne. Υπήρξε Assistant Etranger της Ιατρικής Σχολής Broussais-Hotel Dieu και υπότροφος του College de Medecine des Hopitaux de Paris (Medecin Resident). Από το 1963 έως το 1985 υπήρξε εσωτερικός βοηθός, επιμελητής και διευθυντής παθολογικής κλινικής. Διετέλεσε Επιμελητής και Ειδικός Επιστήμων της Έδρας Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1985 είναι καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής, στο τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διατέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος και Συγκλητικός επί σειρά ετών. Έχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.