Το ταξίδι
zoom in
5.30€ -10% 4.77€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602831502

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2012

  • Εκδότης

    Ροές

Η Αντριάνα Μπράτζι, μια τριανταπεντάχρονη χήρα, ζει απομονωμένη επί δεκατρία ολόκληρα χρόνια στο σπίτι του νεκρού συζύγου της, στην καρδιά μιας κωμόπολης της Σικελίας. Η ξαφνική αρρώστια οδηγεί την Αντριάνα και τον κουνιάδο της, Τσέζαρε, στο Παλέρμο κι από κει σ` ένα ταξίδι έρωτα χωρίς επιστροφή.
Αντλώντας στοιχεία από τον τόπο καταγωγής του, ο Λουίτζι Πιραντέλλο συνθέτει στο Ταξίδι -`μια από τις κορυφές του σύντομου πιραντελλικού αφηγήματος`- την αυστηρότερη και πιο επικριτική εικόνα της θέσης της νησιώτισσας γυναίκας που συναντούμε σε ολόκληρο το έργο του.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Luigi Pirandello

Luigi Pirandello (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στο Ακριτζέντε της Σικελίας (1867-1936), τον αρχαίο Ακράγαντα. Ο ίδιος ο συγγραφέας έλεγε πως ήταν ελληνικής καταγωγής και πως το επίθετό του είναι παραφθορά του ελληνικού Πυράγγελος. Σπούδασε φιλολογία στο Παρίσι και στη Βόννη και δίδαξε ως καθηγητής της ιταλικής φιλολογίας στο ανώτατο ινστιτούτο της ιταλικής πρωτεύουσας. Στη Ρώμη ο Πιραντέλο συνεργάστηκε με πολλά λογοτεχνικά περιοδικά. δημοσιεύοντας ποιήματα και πεζογραφήματά του. Έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό με το μυθιστόρημά του "Ο μακαρίτης Ματθαίος Πασκάλ". Εκείνο όμως που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό ήταν το θεατρικό του έργο. Το πρώτο μέρος του συνολικού θεατρικού του έργου ο Πιραντέλο το έγραψε σε μια ιδιαίτερα οδυνηρή εποχή γι΄ αυτόν, εξαιτίας του θανάτου της μητέρας του και της διανοητικής αρρώστιας της συζύγου του. Από τα πολλά έργα του Πιραντέλο αναφέρουμε τα : "¨Οταν ήμουν τρελός", "Όπως με θέλεις", "Να ντύσουμε τους γυμνούς", "Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα".


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νάσια Ντινοπούλου (Επιμέλεια)


Χρύσα Κοντογεωργοπούλου (Μεταφραστής)

Η Χρύσα Κοντογεωργοπούλου γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος και διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα του ίδιου Πανεπιστημίου, καθώς και στην ψηφιοποίηση των βυζαντινών μνημείων της Αττικής που πραγματοποίησε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Εργάζεται ως ξεναγός, με ειδίκευση σε πρωτότυπα προγράμματα εναλλακτικών ξεναγήσεων, που συνδέουν την Ιστορία και την Αρχαιολογία με την Ποίηση, τη Μουσική και την Εικόνα.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
73
Διαστάσεις:
16x11
Βάρος:
0.057 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση