Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Υλικά και τεχνικές της ζωγραφικής στο πέρασμα του χρόνου
Συγγραφέας:   Μιχαήλ Β. Δουλγερίδης


Υλικά και τεχνικές της ζωγραφικής στο πέρασμα του χρόνου
Στην ιστορική εξέλιξη του ανθρώπου η στοιχειώδης φροντίδα για τη διάσωση της ιστορικής ταυτότητάς του, καθώς και για την αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων που του κληρονόμησαν οι φωτισμένοι των κοινωνιών του, οι οποίοι πολλές φορές, ήταν άγνωστοι ή απόμακροι απ΄ αυτόν, είναι τόσο παλαιό, όσο το ενδιαφέρον του για την ίδια του την ύπαρξη στον χωρόχρονο. Η ταχεία ανάπτυξη των νέων τεχνολογικών επιτευγμάτων που σημειώνονται στον χώρο των θετικών επιστημών τις τελευταίες δεκαετίες του εικοστού αιώνα, έχει ανοίξει νέους ορίζοντες αντίληψης του αντικειμένου και του χώρου.
Ο σκοπός της εργασίας αυτής είναι η προσέγγιση του ζωγραφικού έργου τέχνης της φορητής ζωγραφικής "ζωγραφικής καβαλέτου", σε μια άλλη διάσταση, που είναι δυνατόν να επιτευχθεί με τη συμβολή των φυσικοχημικών μεθόδων. Αυτό γίνεται προκειμένου να καταστεί δυνατή η απόκτηση της ολοκληρωμένης γνώσης για το έργο τέχνης. Πρακτικά είναι αδύνατον να προέλθει μόνο μέσα από την οπτική και μορφολογική πληροφορία που έχουμε μέσω της οπτικής εμπειρίας που διαθέτουμε στο ορατό φάσμα, δεδομένου ότι και αυτή είναι περιορισμένης δυνατότητας.

29χ21 εκ., 248 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 750.09 (Ζωγραφική - Ιστορία), 751 (Ζωγραφική - Τεχνική)
ISBN: 978-960-8160-73-6
ISBN (10ψήφιο): 960-8160-73-1
Βάρος: 0.786 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
32.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.48
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.