Εφαρμογές μαθηματικού λογισμού σε επιχειρησιακά και οικονομικά προβλήματα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εφαρμογές μαθηματικού λογισμού σε επιχειρησιακά και οικονομικά προβλήματα

Παρουσίαση με την χρήση του Excel

Εμμανουήλ Γ. Καβουσανός

47.93€ -10% 43.14€

Η χρήση υπολογιστών στις μέρες μας είναι απαραίτητη για κάθε εργασία που έχει να κάνει με αριθμούς και δεδομένα. Επιταχύνουν τους υπολογισμούς, μας επιτρέπουν να αποθηκεύουμε τα δεδομένα, να τα ταξινομούμε σε μορφή πίνακα καθώς και να σχεδιάζουμε γραφικές παραστάσεις σε διάφορες μορφές με σκοπό την παρουσίασή τους με το άγγιγμα ενός πλήκτρου. Επιπλέον, όταν υπάρχουν περισσότερες από μία λύσεις, σε ένα ζήτημα, αυτές μπορούν να εξεταστούν πολύ γρήγορα με τη βοήθεια των υπολογιστών. Έτσι, έχουν αναπτυχθεί διάφορα πακέτα λογισμικού τα οποία σκοπεύουν στη λύση συγκεκριμένων προβλημάτων.
Το πακέτο των φύλλων εργασίας του Excel (Excel spreadsheet package) είναι ένα από αυτά, το οποίο διαθέτει ευκολίες στη διαχείριση δεδομένων, εκτελεί, μεταξύ άλλων, πράξεις στατιστικής, χρηματοοικονομικής, ανάλυση βάσεως δεδομένων, παραγωγή γραφικών παραστάσεων, κλπ. Το ελκυστικό κομμάτι σε αυτό το πακέτο είναι ότι μπορεί να συνεργάζεται με άλλα πακέτα λογισμικού που έχουν αναπτυχθεί από τη Microsoft, όπως ο επεξεργαστής κειμένου Word, το λογισμικό βάσεως δεδομένων που καλείται Access, όπως επίσης και άλλα πακέτα λογισμικού που κυκλοφορούν στην αγορά και στοχεύουν σε μια περισσότερο εξεζητημένη ανάλυση σε περιοχές όπως της στατιστικής και της οικονομετρίας. [...]


[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]

Εμμανουήλ Γ. Καβουσανός

Εμμανουήλ Γ. Καβουσανός (Συγγραφέας)

Ο Μανώλης Γ. Καβουσανός είναι καθηγητής χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε Πτυχίο και Masters Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Κολέγιο Queen Mary and Westfield και Κολέγιο Birkbeck, αντίστοιχα) και Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Σίτυ του Λονδίνου. Εργάστηκε στην Επιχειρησιακή Σχολή του τελευταίου Πανεπιστημίου, όπου εξελίχθηκε ως μέλος ΔΕΠ στη βαθμίδα του Reader στα Ναυτιλιακά Οικονομικά και Χρηματοοικονομική. Το 1996 ίδρυσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (MSc) σε Εμπόριο, Μεταφορές και Χρηματοοικονομική, του οποίου διετέλεσε Διευθυντής, μέχρι το 2001. Ταυτόχρονα έχει εργαστεί ως εμπειρογνώμων στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και σε άλλους διεθνείς Οργανισμούς και επιχειρήσεις σε θέματα Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών. Η διδακτική του εμπειρία περιλαμβάνει διδασκαλία σε προπτυχιακό (BSc, BA) και μεταπτυχιακό (MSc, MBA, PhD) επίπεδο, σε μαθήματα όπως: Χρηματοοικονομική Διοίκηση, Χρηματοοικονομική των Επιχειρήσεων, Επενδύσεις, Χρηματοοικονομικά Παράγωγα, Εφαρμοσμένη Οικονομετρία, Μαθηματικά και Στατιστική για Επιχειρήσεις, Ναυτιλιακά Οικονομικά και Χρηματοδότηση και Η-Υ. Έχει μετεκπαιδευτεί σε θέματα διδασκαλίας, είναι μέλος του Ινστιτούτου Γνώσης και Διδασκαλίας της Βρετανίας από το 2000 και κέρδισε το Βραβείο Διδασκαλίας της Επιχειρησιακής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σίτυ το 2001. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο LUISS της Ρώμης, διατελεί επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Έρασμος στο Ρότερνταμ, Ολλανδία, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και συνεργάζεται ως εκπαιδευτικό προσωπικό και συντονίζει τη θεματική ενότητα στις Ποσοτικές Μεθόδους στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό ερευνητικών εργασιών στους τομείς των Χρηματοοικονομικών Παραγώγων, Επενδύσεων, Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης, Ναυτιλιακών και Εφαρμοσμένης Οικονομικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
572
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.195 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση