10 έργα - 11 συγγραφείς: Σύγχρονο ισπανικό θέατρο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

10 έργα - 11 συγγραφείς: Σύγχρονο ισπανικό θέατρο

κ.ά.

Συλλογικό έργο

Sergi Belbel

  • Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο

  • ISBN:

    9789607893895

  • Κατηγορίες:

    Θέατρο

  • Έτος κυκλοφορίας

    2011

  • Εκδότης

    Λαγουδέρα

Στο Β΄ τόμο περιλαμβάνονται τα έργα: - Σέρτζι Μπελμπέλ: "Το αίμα" - Δαβίδ Πλανέλ: "Παζάρι" - Ιγνάθιο Γκαρθία Μάι: "Οι ζωντανοί και οι νεκροί" - Χοσέ Ραμόν Φερνάντεθ: "Το χώμα" - Ρόντολφ Σιρέρα: "Φουσκοθαλασσιά".

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Sergi Belbel

Sergi Belbel (Συγγραφέας)

Ο Σέρτζι Μπελμπέλ είναι θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και μεταφραστής θεάτρου. Γεννήθηκε το 1963 στη Βαρκελώνη. Σπούδασε φιλολογία στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της ίδιας πόλης. Ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το θέατρο όταν ήταν ακόμη φοιτητής, με την ενθάρρυνση του καθηγητή και θεατρικού συγγραφέα Χοσέ Σάντσις Σινεστέρα (Jose Sanchis Sinistera). Παράλληλα με τη συγγραφή, ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία και τη μετάφραση ξένων έργων στα καταλανικά, και αργότερα δικών του έργων, καθώς και έργων άλλων Καταλανών συγγραφέων στα ισπανικά. Είναι καθηγητής Δραματουργίας στο Ινστιτούτο Θεάτρου της Βαρκελώνης από το 1988 και από το 2006 μέχρι το 2012 καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Καταλονίας. Έχει γράψει περισσότερα από είκοσι θεατρικά, τα περισσότερα από τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες κι έχουν παρασταθεί με επιτυχία σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Έχει τιμηθεί με το Εθνικό Βραβείο Δραματικής Λογοτεχνίας της Αυτόνομης Κυβέρνησης της Καταλονίας, το Εθνικό Βραβείο Δραματικής Λογοτεχνίας του Υπουργείου Πολιτισμού της Ισπανίας, το Βραβείο Μολιέρου 1999, το Βραβείο ΜΑΧ για τις Σκηνικές Τέχνες του 2002 κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jose Ramon Fernandez (Συγγραφέας)

Ο Χοσέ Ραμόν Φερνάντεθ γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1962. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης. Εργάζεται στο Κέντρο Τεκμηρίωσης Θεάτρου του Υπουργείου Πολιτισμού της Ισπανίας στη Μαδρίτη και παραδίδει μαθήματα θεατρικής γραφής στο εργαστήρι William Layton της Μαδρίτης. Έχει γράψει θεατρικά έργα, πολλές φορές μαζί και με άλλους συγγραφείς. Το 1993 τιμήθηκε με το Βραβείο Calderon de la Barca, για το έργο του "Για να κάψουν τη μνήμη". Το 2003 τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο Lope de Vega για το έργο του "Νίνα" ενώ το Νοέμβριο του 2011 τιμήθηκε με το Εθνικό Βραβείο Θεάτρου για το έργο του "Η επιστημονική κυψέλη".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Χατζηεμμανουήλ (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
2
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
246
Διαστάσεις:
28χ22
Βάρος:
0.788 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση