Ηρώδης ο Αττικός
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ηρώδης ο Αττικός

Θέατρα, στάδια και επαύλεις του

Ράνια Γέροντα

20.00€ -10% 18.00€

[...] Προσπάθησα να συνθέσω μια ολοκληρωμένη εικόνα του φιλοσόφου και δημιουργού Ηρώδη Αττικού, και του έργου του γενικά, με φωτογραφικό υλικό από μουσεία και βιβλία, για να προσεγγίσω πρώτα η ίδια, τον μεγάλο αυτό ευεργέτη και, στη συνέχεια, να μπορέσω με απλό τρόπο να κάνω προσιτή στον κάθε αναγνώστη μια περιήγηση στα έργα (θέατρα - στάδια) και τις επαύλεις του, για ν` αποτιμηθούν συνολικά οι θησαυροί που αυτός, ο ξεχωριστός οραματιστής, κληροδότησε στην Αθήνα και άλλες επίλεκτες πόλεις της πατρίδας μας.
Κάνοντας μια αρχή από τον μεγάλο αυτό ευεργέτη, ρήτορα και σοφιστή Ηρώδη Αττικό, θέλω να εκφράσω ως Ελληνίδα την ευγνωμοσύνη μου προς όλους τους ευεργέτες της πατρίδας μας -που δεν είναι λίγοι- γιατί δεν συνέβαλαν μόνον στη συνέχιση της πολιτιστικής της πορείας, αλλά έδωσαν κι ένα μήνυμα, ότι τα πλούτη δεν έχουν αξία όταν χρησιμοποιούνται μόνο για ευδαιμονισμό αλλά όταν γίνονται αιτία δημιουργίας. Γιατί μόνον η δημιουργία αποτελεί το αντίπαλο δέος του θανάτου και του μηδενισμού.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Ράνια Γέροντα

Ράνια Γέροντα (Συγγραφέας)

Η Ράνια Γέροντα γεννήθηκε στο Παράλιο Άστρος, σπούδασε ξένες γλώσσες (τελείωσε την Ανωτέρα Σχολή Μεταφράσεων και Διερμηνείας) και λογιστική. Εργάστηκε ως μεταφράστρια στο Δημόσιο. Έχει εκδώσει τα λογοτεχνικά βιβλία: "Μνήμης στολίδια" (ποίηση), "Θαλασσογραφίες" (ποίηση), "Πορτραίτα του τόπου μου" (ηθογραφήματα), "Ελληνικό Πανόραμα" (διηγήματα) και τα "Οδοιπορικό Σικελίας", "Οδοιπορικό Κυνουρίας", το μυθιστόρημα "Οδός αδιεξόδου" και τη βιογραφία "Ηρώδης ο Αττικός". Έχει ανθολογηθεί στην Ποιητική Ανθολογία της Άγκυρας το 1971, στη Σύγχρονη Ανθολογία Γυναικείας Ποίησης το 1980, στην Πελοποννησιακή Λογοτεχνία του Κώστα Σταμάτη και έχει συνεργαστεί με διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει διακριθεί επίσης στο Διεθνή Διαγωνισμό του Γιοχάνεσμπουργκ με ηθογραφήματά της και στο Λασκαρίδειο Διαγωνισμό με διήγημά της. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στην αγγλική. Είναι μέλος του Συλλόγου Αθηναίων, της Ενώσεως Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος, της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Ενωτικής Πορείας Συγγραφέων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
79
Διαστάσεις:
30x21
Βάρος:
0.284 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση