Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οφθαλμικές παθήσεις στη Βίβλο
Συγγραφέας:   Μιχαήλ Γ. Αγγέλου


Οφθαλμικές παθήσεις στη Βίβλο
[...] Στο παρόν βιβλίο "Οφθαλμικές παθήσεις στη Βίβλο" του οφθαλμιάτρου Μιχάλη Αγγέλου, εκτίθενται νοσήματα των οφθαλμών και θεραπείες τους όπως ακριβώς ανευρίσκονται στα κείμενα της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης. Επιπλέον επιχειρείται με επιτυχία διαφορική διάγνωση με βάση σημερινά ισχύοντα κριτήρια καθώς και ερμηνεία των θεραπευτικών μεθόδων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως π.χ. στην περίπτωση της απώλειας της δράσης του Παύλου κατά την πορεία προς τη Δαμασκό και στην τύφλωση του Τωβίτ αναπτύσσεται και προτείνεται διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση.

Με δεδομένο ότι ή Βίβλος αποτελεί κατεξοχήν οδηγό ζωής για την Ιουδαϊκή και την προερχόμενη από αυτήν Χριστιανική θρησκεία και σεβόμενος ο συγγραφέας αυτό το γεγονός, εξετάζει με επιστημονική κρίση τις παρατιθέμενες οφθαλμικές νόσους, αποφεύγοντας τη χρήση αστήρικτων ή αναπόδεικτων απόψεων και κάνει ιδιαίτερη μνεία στην πνευματική θεώρηση του οφθαλμού και στη μεταφυσική του χρησιμότητα.

Το παρόν σύγγραμμα πιστεύω συνεπώς ότι αξίζει της προσοχής μας καθώς προσεγγίζει με επιστημονική μεθοδολογία και με τον δέοντα σεβασμό τα ιστορικά στοιχεία περί οφθαλμικών παθήσεων πού περιέχει ή Βίβλος.

23χ15 εκ., 248 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 220.6 (Βίβλος - Κριτική, ερμηνεία κλπ), 610.09 (Ιατρική - Ιστορία), 617.73 (Οφθαλμολογία)
ISBN: 978-960-99009-3-5
ISBN (10ψήφιο): 960-99009-3-3
Βάρος: 0.35 κιλά
Εκδότης: Κερπινή
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
16.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.24
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Μιχαήλ Γ. Αγγέλου αποφοίτησε από το Ε΄ Λύκειο Αθηνών. Απόκτησε πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εξειδικεύτηκε ως Οφθαλμίατρος-Χειρουργός (1995). Υπηρέτησε την θητεία του στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Συνέχισε τις σπουδές του στο Σπουδαστήριο Ιστορίας της Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή με θέμα "Οφθαλμικές παθήσεις στη Βίβλο", επικουρώντας τη διδασκαλία του μαθήματος "Αρχές Φιλοσοφίας και Ιστορίας της Ιατρικής". Στη συνέ-χεια μετεκπαιδεύεται στο εξωτερικό σε παθήσεις του αμφιβληστροειδούς και του κερατοειδούς ως Fellow στο Massachusetts Eye and Ear Infirmary Department of Ophthalmology. Είναι από το 2002 αιρετό μέλος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής και από το 2011 Πρόεδρος του Ομίλου Μελετητών Ιστορίας της Οφθαλμολογίας. Απετέλεσε μέλος Οργανωτικής ή Επιστημονικής Επιτροπής σε πολλά Ελληνικά Συνέδρια, Διεθνή Συνέδρια και Ημερίδες. Σήμερα είναι Οφθαλμίατρος-Χειρουργός του Οφθαλμολογικού Κέντρου Αθηνών στο Ι.Κ.Α., Οφθαλμίατρος-Χειρουργός της Β΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου "Ερ. Ντυνάν" και επιστημονικός συνεργάτης της Β΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής του Οφθαλμιατρείου Αθηνών

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.