Το πέρασμα για τον Τσεσμέ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το πέρασμα για τον Τσεσμέ

Μαρία Χανιώτου

17.87€ -27% 13.05€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606769665

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2012

  • Εκδότης

    Ωκεανός

Η Βασιλεία, η δεύτερη κόρη μιας φτωχής ικαριώτικης οικογένειας, μάταια περιμένει τον πατέρα από την Αμερική, μάταια επιθυμεί να συνεχίσει το σχολείο, μάταια όλα τα όνειρά της. Γεννήθηκε κορίτσι. Βλέποντας τον καθημερινό μόχθο της μάνας να αναστήσει αυτήν και τ` αδέρφια της, αναγκάζεται να φύγει υπηρέτρια σε ένα σπίτι στην Αθήνα. Θα ζήσει δύσκολα χρόνια δίπλα σε μια κυρά που τη βασανίζει με τις ιδιοτροπίες και τη σκληρότητά της. Όμως έφηβη πια, σε μια επίσκεψη στο σπίτι του αγαπημένου της θείου, θα γνωρίσει τον ωραίο Σταύρο, που με το βιολί του θα της κλέψει νου και καρδιά.
Ο Σταύρος, συνεπαρμένος από την αέρινη έφηβη, θα την παντρευτεί, αλλά τυχοδιώκτης και επιπόλαιος όπως είναι, σύντομα θα την εγκαταλείψει. Η Βασιλεία πρέπει τώρα να σταθεί στα πόδια της μόνη. Το ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου θα βυθίσει τη χώρα στον ζόφο και στην πείνα, κι εκείνη για να σώσει τον εαυτό της και το μωρό της από την πείνα, θα βρεθεί στην Ικαρία, κι από `κει στον Τσεσμέ, κι ύστερα στη Μέση Ανατολή, όπου την περιμένει μια απίστευτη περιπέτεια...
Ένα μυθιστόρημα για το κουράγιο της ανθρώπινης ψυχής, για τον τυφλό έρωτα, για τη φιλία και τη συντροφικότητα, απλό, συγκινητικό, επικό.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μαρία Χανιώτου

Μαρία Χανιώτου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Χανιώτου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει με την οικογένειά της. Σπούδασε θέατρο, χορό, αισθητική και ασχολήθηκε επαγγελματικά με όλους τους κύκλους των σπουδών της. Η αγάπη της για το θέατρο την οδήγησε στη Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, από τη οποία αποφοίτησε το 1983. Αμέσως εντάχθηκε στη σκηνή του Παιδικού Θεάτρου "Παιδική Θεατρική Πρωτοπορία", από την οποία αποχώρησε μετά από μία δεκαπενταετία. Το ίδιο χρονικό διάστημα εργάστηκε ως χορεύτρια ελληνικών δημοτικών χορών, ενώ παράλληλα συμμετείχε επιλεκτικά ως ηθοποιός σε ταινίες. Παράλληλα συγγράφει και γράφει διηγήματα για το Magic Radio Live.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
445
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.651 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση