Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τι είναι ο χρόνος;
(Η επιστήμη και η τέχνη απαντούν)

Τι είναι ο χρόνος;
Ο Άγιος Αυγουστίνος είχε πει ότι γνωρίζει την απάντηση αρκεί να μην του τεθεί η ερώτηση. Ωστόσο, μόλις προσπαθούσε να εξηγήσει τι είναι ο χρόνος δεν γνώριζε πλέον την απάντηση. Μέρος του προβλήματος είναι η περίπλοκη φύση της ερώτησης. Κάθε άτομο προσεγγίζει την ερώτηση "Τι είναι χρόνος;" από διαφορετική οπτική. Έτσι, οδηγούμαστε στο να αναρωτιόμαστε κατά πόσο ο χρόνος είναι γραμμικός ή κυκλικός, κατά πόσο έχει τέλος, εάν είναι δυνατόν το ταξίδι στο χρόνο, πώς εμφανίζεται η εμπειρία της ροής του χρόνου, πώς ρυθμίζονται τα δικά μας εσωτερικά ρολόγια και πώς η γλώσσα μας συλλαμβάνει τη χρονικότητα της ύπαρξής μας.

Σε αυτή τη συλλογή, εννιά διαπρεπείς ερευνητές εξετάζουν πώς η έρευνα στους αντίστοιχούς τους τομείς προσκρούει στις ερωτήσεις σχετικά με την έννοια του χρόνου. Αυτοί οι τομείς περικλείουν όλο το φάσμα από τις τέχνες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες μέχρι τις φυσικές επιστήμες, αντικατοπτρίζοντας την αληθινή διεπιστημονική φύση του αντικειμένου.

24χ17 εκ., 192 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 529 (Χρόνος), 115 (Χρόνος (Φιλοσοφία))
Άλλα πρόσωπα: Κωνσταντίνα Σαββίδου (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-99459-6-7
ISBN (10ψήφιο): 960-99459-6-1
Βάρος: 0.396 κιλά
Εκδότης: Leader Books
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
19.70
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.53
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ντέιβιντ Κρύσταλ είναι Καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας (Bangor). Έχει συγγράψει πολυάριθμα βιβλία αναφοράς, όπως την "Εγκυκλοπαίδεια της Αγγλικής Γλώσσας" του Cambridge (1995) και το "Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό της Γλώσσας" (Blackwell, 1992). Είναι ακόμη επιμελητής της σειράς γλωσσολογίας του Blackwell "The Language Library".

O Christopher, Isham έχει υπάρξει καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής στο Imperial College στο Λονδίνο από το 1982. Η έρευνα του τα τελευταία 25 χρόνια έχει συγκεντρωθεί κυρίως στα μαθηματικά και τα θεμελιώδη προβλήματα στην κβαντική βαρύτητα και κβαντική θεωρία - ειδικότερα, το ρόλο που παίζει ο χρόνος σε αυτούς τους τομείς. Τα κυριότερα ενδιαφέροντά του έξω από τη θεωρητική φυσική είναι η φιλοσοφία, το έργο του C.G. Jung, η θεολογία, και η κλασική μουσική - ειδικότερα η Γρηγοριανή ψαλμωδία.

O J. R. Lucas είναι ο συγγραφέας του "A Treatise on Time and Space; Space, Time and Causality; The Future" και (σε συνεργασία) "Spacetime and Electromagnetism"· έχει συνεισφέρει στο "The Arguments of Time" (Oxford University Press) και "Time, Creation and World-Order (Aarhus University Press). Υπήρξε μέλος και διδάσκων του Κολλεγίου Μerton, στην Οξφόρδη. Ήταν Πρόεδρος της Βρετανικής Ακαδημίας για τη Φιλοσοφία της Επιστήμης. Είναι μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας. Η ιστοσελίδα του είναι: http://users.ox.ac.uk/-jrlucas.

O D. H. Mellor είναι Επίτιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, και μέλος στο Κολλέγιο Darwin και της Βρετανικής Ακαδημίας, Τα κυριότερα φιλοσοφικά του ενδιαφέροντα είναι η μεταφυσική, ειδικότερα η φύση του χρόνου, η αιτία και η πιθανότητα.

H Romila Thapar είναι ιστορικός της πρώιμης ινδικής ιστορίας, είναι Επίτιμη Καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Jawaharlal Nehru στο Νέο Δελχί. Έχει υπάρξει Επισκέπτρια Καθηγήτρια στα Πανεπιστήμια Cornell και Pennsylvania, και έχει διδάξει στο College de France. Το 1983 ήταν Γενική Πρόεδρος του Κογκρέσου Ινδικής Ιστορίας. Είναι Επίτιμο Μέλος του Σχολείου για Ανατολικές και Αφρικανικές Σπουδές και του Lady Margaret Hall στην Οξφόρδη, και εκλέχτηκε Corresponding Fellow της Βρετανικής Ακαδημίας. Ανάμεσα στις εκδόσεις της είναι τα: "Asoka and the Decline of the Mauryas· A History of India, vol. I, From Lineage to State"· και "Time as a Metaphor of History".

O Alan Wing είναι καθηγητής της Ανθρώπινης Κίνησης στη Σχολή Ψυχολογίας, στο Πανεπιστήμιο του Birmingham, και διευθυντής του Sensory Motor Neuroscience Research Group, στο νέο Πανεπιστήμιο Behavioural Brain Sciences Centre. Επιπλέον της ΜΚΓ, χρηματοδοτούμενης έρευνας στο συγχρονισμό ενδιαφέρεται για τους προνοητικούς μηχανισμούς της στάσης και της κίνησης και επίσης στην ενεργό αφή.

Ο Χαράλαμπος Π. Κυριακού είναι καθηγητής Γενετικής της Συμπεριφοράς στο Τμήμα Γενετικής του Πανεπιστημίου Leicester. Τα πτυχία του είναι στην Ψυχολογία και τη Γενετική, και τα ενδιαφέροντα του είναι η μοριακή γενετική ανάλυση της συμπεριφοράς, χρησιμοποιώντας τη μύγα Drosophila ως μοντέλο συστήματος. Έχει μελετήσει σεξουαλική συμπεριφορά και κιρκάδιους ρυθμούς στη μύγα από το 1973.

Η Κωνσταντίνα Σαββίδου σήμερα εργάζεται στο Imperial College, στο Λονδίνο. Η Διδακτορική της Διατριβή στη θεωρητική φυσική έθεσε την ιδέα των δύο διακριτών καταστάσεων για να αντιλαμβανόμαστε το χρόνο και τις εφαρμογές αυτής της ιδέας στη θεωρία συνεπών ιστοριών. Το κύριο ερευνητικό ενδιαφέρον της είναι η μελέτη του προβλήματος του χρόνου στην κβαντική βαρύτητα, και ειδικότερα η εφαρμογή της νέας ιδέας της για το χρόνο σε αυτό το πρόβλημα. Πιστεύει έντονα σε μια διεπιστημονική μελέτη του Σύμπαντος, με ιδέες από τις επιστήμες και τις τέχνες συμβάλλοντας στην κατανόησή μας για τη Φύση.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.