Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ρωμαίος λεγεωνάριος της αυτοκρατορικής περιόδου
(161-284 μ.Χ.)
Συγγραφέας:   Ross Cowan


Ρωμαίος λεγεωνάριος της αυτοκρατορικής περιόδου
Το όγδοο βιβλίο της σειράς αποτελεί συνέχεια του «Ρωμαίος Λεγεωνάριος 58 π.Χ.- 69 μ.Χ.» (Πολεμιστές Νο 4). Μεταξύ του 161 και του 284 μ.Χ. οι ρωμαϊκές λεγεώνες ενεπλάκησαν σε σειρά σημαντικών πολέμων αντιμετωπίζοντας εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς. Η κλίμακα των στρατιωτικών συγκρούσεων ήταν πρωτοφανής για τα δεδομένα της περιόδου, με αποτέλεσμα την εξέλιξη τακτικών και την εμφάνιση νέου οπλισμού. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί ως βάση την ιστορία της διάσημης II Parthica η οποία συγκροτήθηκε επί Σεπτίμιου Σεβήρου (193-194 μ.Χ.), υπηρέτησε πιστά τον αυτοκράτορα ως προσωπική λεγεώνα και αναδείχθηκε ως μια από τις σημαντικότερες στρατιωτικές μονάδες της αυτοκρατορίας.

Ο Ross Cowan παρουσιάζει λεπτομερή στοιχεία που αφορούν τη στρατολόγηση, την εκπαίδευση και τον σχηματισμό των νέων λεγεώνων. Υπάρχουν επίσης αναλυτικές περιγραφές για τον εξοπλισμό, την ένδυση και την εμφάνιση των Ρωμαίων λεγεωναρίων της αυτοκρατορικής περιόδου. Ειδική μνεία γίνεται στην οργάνωση, το μέγεθος, τη διοίκηση, τις τακτικές μάχης, καθώς και στις επίλεκτες μονάδες. Το κείμενο συνοδεύεται από πλούσια εικονογράφηση μαχών και οπλισμού του διάσημου καλλιτέχνη Angus McBride, λεξιλόγιο ορολογίας, φωτογραφίες από μουσεία και συλλογές.

84 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Πολεμιστές
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 937 (Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ), 355.033 (Ιστορία, Στρατιωτική)
Άλλα πρόσωπα: Angus McBride (Εικονογράφος) , Νικόλαος Πρωτονοτάριος (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-9408-27-1
ISBN (10ψήφιο): 960-9408-27-3
Βάρος: 0.4 κιλά
Εκδότης: Περισκόπιο
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
8.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

7.12
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.