Μια φλόγα στο σκοτάδι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μια φλόγα στο σκοτάδι

Η συγκλονιστική ιστορία της Έλεν Κέλερ

Μαρία Ρουσάκη

6.47€ -26% 4.79€

Σε ηλικία μόλις δεκαεννέα μηνών η Έλεν Κέλερ έχασε την ακοή και την όρασή της από μια σοβαρή ασθένεια. Ως τα επτά της χρόνια ζούσε μπερδεμένη, χωρίς να μιλάει, να βλέπει και να ακούει.
Μέχρι που η Ανν Σάλιβαν, μια νεαρή δασκάλα, ανέλαβε την εκπαίδευσή της και της αποκάλυψε τη μαγεία των λέξεων. Με επιμονή και υπομονή της έμαθε να επικοινωνεί με τον κόσμο γύρω της, να γράφει, να διαβάζει, να μιλάει με τη νοηματική και σιγά σιγά με τη φωνή της.
Έτσι η Έλεν, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, βγήκε από το σκοτάδι μέσα στο οποίο ζούσε, μορφώθηκε, ταξίδεψε κι έγινε σύμβολο ελπίδας και δύναμης για γενιές ολόκληρες. Το φως της εκπέμπει μέχρι και σήμερα, μέσα από την ιστορία της συγκλονιστικής ζωής της.

«Μεγαλώνοντας στην Αμερική, η ιστορία της Έλεν Κέλερ με είχε συγκινήσει από μικρή. Όταν έψαχνα για ένα ανάλογο βιβλίο στα ελληνικά, δεν έβρισκα. Έτσι αποφάσισα να μοιραστώ την ιστορία αυτής της αξιοθαύμαστης γυναίκας με τα δικά μου παιδιά και με όλα τα παιδιά της Ελλάδας».

(από συνέντευξη που έδωσε η συγγραφέας στις μαθήτριες Μαρία Στάση και Ιόλη Στοφόρου)


Μαρία Ρουσάκη

Μαρία Ρουσάκη (Συγγραφέας)

Η Μαρία Ρουσάκη γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1974 όμως κατάγεται από την Αλαγονία Καλαμάτας. Το πρώτο της βιβλίο, "Η Μέλπω η μοναδική" βραβεύτηκε το 2002 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. "Η Μέλπω η μοναδική" έχει μεταφραστεί στις Η.Π.Α., στην Κορέα και στην Ταϊβάν. Στην Αμερική έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία με τον τίτλο, "Unique Monique" και τιμήθηκε το 2003 με το βραβείο "Oppenheim Toy Portfolio Gold Book Award". Επίσης, παρουσιάστηκε το βιβλίο στην φημισμένη σειρά της αμερικάνικης καλωδιακής τηλεόρασης, "The Reading Rainbow". Τα βιβλία της "Οι λεμονιές" και το "Κολυμπώντας στα βαθιά" ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας (το 2004 και το 2006). Τα παιδικά της μυθιστορήματα "Μια φλόγα στο σκοτάδι - η συγκλονιστική ιστορία της "Έλεν Κέλερ", "Ο θησαυρός του Ταϋγέτου", το "Άκου το ρυθμό" και το "Αίνιγμα στο Αιγαίο" ήταν στις βραχείες λίστες των λογοτεχνικών βραβείων "Ο Αναγνώστης" το 2013, 2014, 2015 και το 2016. Η Μαρία Ρουσάκη ήταν περιφερειακή σύμβουλος (Regional Advisor) της SCBWI Greece, του ελληνικού τμήματος της Society of Children΄s Book Writers and Illustrators, από το 2010-2014, όπου συμμετείχε σε διεθνής συνέδρια εκπροσωπεύοντας την Ελλάδα. Το 2017 ήταν υποψήφια για το βραβείο "Συγγραφέας της Χρονιάς" από το περιοδικό Votre Beaute.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Ράπτη (Εικονογράφος)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
80
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.106 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση