Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κατασκευές από χάλυβα
(Παραδείγματα σχεδιασμού στο πλαίσιο του Ευρωκώδικα 3)

Κατασκευές από χάλυβα
Μια χαλύβδινη κατασκευή σχεδιάζεται ώστε να ικανοποιεί τα κριτήρια αντοχής, τις τεθείσες αισθητικές απαιτήσεις, τη μορφολογική πολυπλοκότητα και τους δείκτες βιώσιμου σχεδιασμού και ταυτόχρονα να αποτελεί μια οικονομική, λειτουργική, αλλά και ανατάξιμη λύση στο πλαίσιο ενός βέλτιστου σχεδιασμού.

Απαραίτητη προϋπόθεση για έναν τέτοιο σχεδιασμό είναι η ακριβής εκτίμηση της στατικής λειτουργίας του φορέα, η τήρηση των προδιαγραφών σχεδιασμού που τίθενται κάθε φορά για το εκάστοτε έργο και η ανάλυση της χαλύβδινης κατασκευής με την βοήθεια του κανονιστικού πλαισίου των Ευρωκωδίκων.

Υπό το πρίσμα αυτό το παρόν βιβλίο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο βοήθημα για την εκμάθηση, εμβάθυνση και ανάλυση της διαδικασίας σχεδιασμού χαλύβδινων κατασκευών, μέσα από απλά, αλλά πραγματικά και ταυτόχρονα συνηθισμένα παραδείγματα σχεδιασμού, όπως είναι αυτά που θα συναντήσει αφενός ο σπουδαστής στην εκμάθηση και αφετέρου ο μηχανικός στην πράξη.

Σήμερα που η δυνατότητα ανάλυσης των κατασκευών με τη βοήθεια υπολογιστικών προγραμμάτων ηλεκτρονικού υπολογιστή έχει προχωρήσει αλματωδώς, τούτο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ώστε να μπορεί ο μηχανικός να περιγράψει και να διαστασιολογήσει ορθότερα την κατασκευή, αλλά και να αποτιμήσει σωστά τα αποτελέσματα των υπολογισμών.

Τα παραδείγματα που χρησιμοποιούνται προς τούτο δεν αποτελούν πρότυπα σχεδιασμού κατασκευών, αλλά έχουν το χαρακτήρα αντιπροσωπευτικών και στις πιο πολλές περιπτώσεις εφαρμοσμένων περιπτώσεων σχεδιασμού ώστε να γίνει κατανοητή, ανάλογα με τον τύπο φορέα, η διαδικασία και τα στάδια υπολογισμού των χαλύβδινων κατασκευών.

Η διάρθρωση των κεφαλαίων και οι θεματικές ενότητες των παραδειγμάτων του βιβλίου αποτελούν προϊόν γόνιμης αναζήτησης των αναγκών όπως αυτές διαμορφώνονται από την εφαρμογή των Ευρωκωδίκων, τόσο στον τομέα της μελέτης και ανέγερσης χαλύβδινων κατασκευών, όσο και στο χώρο της συναφούς εκπαίδευσης των σπουδαστών.

Η διαμόρφωση και ολοκλήρωση της προσπάθειας αυτής έγινε με τη συμπαράσταση και την συναδελφική συνεργασία όλων των επιστημονικών μελών του Εργαστηρίου Μεταλλικών Κατασκευών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. [...]

(από τον πρόλογο των συγγραφέων)

24χ17 εκ., 519 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 620 (Μηχανική), 624 (Κατασκευές)
ISBN: 978-960-456-323-4
ISBN (10ψήφιο): 960-456-323-8
Βάρος: 1.081 κιλά
Εκδότης: Ζήτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
40.47
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

36.42
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μπανιωτόπουλος, Χαράλαμπος Κ.
O καθηγητής Dr.-Ing. Χαράλαμπος Κ. Μπανιωτόπουλος κατέχει την Έδρα Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Μπίρμιγκχαμ στη Μ. Βρετανία, είναι ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ και επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου JUST της Ιορδανίας. Έχει εργαστεί ερευνητικά στο RWTH Aachen (1988-89), στο Leibniz Universitaet Hanover (2011) και στο JRC-Ispra Ιταλίας (1993-94). Υπήρξε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του CEN που συνέταξε τον Ευρωκώδικα 9 "Σχεδιασμός Κατασκευών Αλουμινίου". Έχει επιμεληθεί και συγγράψει 16 επιστημονικά συγγράμματα και δημοσιεύσει πάνω από 270 εργασίες σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων.

Νικολαΐδης, Θεμιστοκλής Ν.
Ο Δρ. Θεμιστοκλής Ν. Νικολαΐδης ανήκει στο Επιστημονικό Διδακτικό Προσωπικό Ε.ΔΙ.Π. του Εργαστηρίου Μεταλλικών Κατασκευών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. και είναι Διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός του ΑΠΘ. Στο πλαίσιο των καθηκόντων του επιτελεί διδακτικό εφαρμοσμένο έργο συμμετέχοντας στη διδασκαλία μαθημάτων κορμού και επιλογής, στην επίβλεψη διπλωματικών εργασιών και στην έκδοση ηλεκτρονικών διδακτικών σημειώσεων. Έχει συνεχή ερευνητική δραστηριότητα σε ελληνικά και διεθνή ερευνητικά έργα που εκπονούνται υπό την εποπτεία της Επιτροπής Ερευνών του Α.Π.Θ. Έχει συγγράψει 1 επιστημονικό σύγγραμμα και συμμετείχε στην τεχνική επιμέλεια άλλων 2 ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 40 άρθρα σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Επιπλέον έχει συμμετάσχει ως επικεφαλής ομάδας μελέτης ή ως σύμβουλος μελετών στην εκπόνηση πολλών στατικών μελετών αξιόλογων κτιριακών έργων, εγκαταστάσεων και έργων υποδομής στις οποίες περιλαμβάνονται κατασκευές κτιρίων, γεφυρών και ειδικών εγκαταστάσεων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.