Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σύστημα εθνικής λογιστικής

Σύστημα εθνικής λογιστικής
Στο βιβλίο αναλύεται το πλαίσιο του συστήματος Εθνικών Λογαριασμών μέσα από τα γενικά χαρακτηριστικά του και την ομαδοποίηση των οικονομικών μονάδων. Παρατίθενται όλες οι κατηγορίες συναλλαγών στο Σύστημα λογαριασμών, οι οποίοι παρουσιάζονται ανά κατηγορία, και γίνεται εκτενής αναφορά στις Εισροές-Εκροές, τους Αριθμοδείκτες, τον Πληθυσμό και τις Εισροές Εργασίας.

Η ύλη του βιβλίου βασίζεται στις αναθεωρημένες οδηγίες για την κατάρτιση συστημάτων εθνικών λογαριασμών των Ηνωμένων Εθνών, του Οργανισμού για Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, της Διεθνούς Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος του βιβλίου είναι η κατανόηση και η εμπέδωση των αρχών της Εθνικής Λογιστικής μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η οικονομική ποσοτική ανάλυση της εθνικής οικονομίας που αποτυπώνεται στους Εθνικούς Λογαριασμούς.

Το βιβλίο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων Λογιστικής, Διοίκησης και Οικονομικών, των Σχολών Διοίκησης και Οικονομίας.

24χ17 εκ., 489 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 657 (Λογιστική)
ISBN: 978-960-351-901-0
ISBN (10ψήφιο): 960-351-901-4
Βάρος: 0.915 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
37.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

33.30
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Μιχάλης Διακομιχάλης είναι κάτοχος των πτυχίων Bachelor of Science στα Οικονομικά από το City University of New York και Master of Science στη διοίκηση Μεταφορικών Συστημάτων από το State University of New York. Από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έλαβε δεύτερο μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και Διδακτορικό στην Οικονομική του Τουρισμού. Είναι Επίκουρος καθηγητής στο ΤΕΙ Ηπείρου. Παράλληλα διδάσκει στο πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ενώ αναλαμβάνει την επίβλεψη Διπλωματικών Εργασιών στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων. Έχει περισσότερες από 40 δημοσιεύσεις σε βιβλία, επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και έντυπα/ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα Οικονομικών Επιδράσεων του Τουρισμού, Λογιστικής, Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής Ειδικών Μορφών Τουρισμού, Μεταφορικών Συστημάτων και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ο καθηγητής Θεόδωρος Σκούντζος πραγματοποίησε τις προπτυχιακές του σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (νυν Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Οι μεταπτυχιακές του σπουδές έγιναν: - στο Πανεπιστήμιο Manchester της Αγγλίας, απ΄ όπου έλαβε το Diploma for Advanced Studies in Economic Development, - στο Πανεπιστήμιο Pennsylvania των Η.Π.Α., απ΄ όπου έλαβε το διδακτορικό του (Ρh.D.) στην Οικονομική Επιστήμη. Η ακαδημαϊκή σταδιοδρομία του καθηγητή Θ. Σκούντζου άρχισε με την εκλογή του το 1973 ως τακτικού καθηγητού στη Β΄ Έδρα Οικονομικής Αναπτύξεως της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς (νυν Πανεπιστήμιο Πειραιώς), απ΄ όπου απεχώρησε το 2002. Παράλληλα, τη χρονική περίοδο 1963-1986, διετέλεσε Επιστημονικός Ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Το έτος 2003 του απενεμήθη ο τίτλος του Ομότιμου Καθηγητού του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το συγγραφικό του έργο αποτελείται από: - Συγγράμματα σε θέματα Οικονομικής Ανάπτυξης, Περιφερειακής Οικονομικής, Οικονομικού Προγραμματισμού, Εθνικολογιστικών Συστημάτων και Πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. - Δημοσιευμένα άρθρα και μονογραφίες σε θέματα ανάλυσης εισροών-εκροών, μακροοικονομικής έρευνας, περιφερειακής ανάπτυξης, κλαδικών μελετών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.