Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ιωάννης Καποδίστριας
(Ο θεμελιωτής του ελληνικού κράτους )
Συγγραφέας:   Βασίλειος Κ. Σπανός


Ιωάννης Καποδίστριας
O Ιωάννης Καποδίστριας υπήρξε μια από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες του 19ου αιώνα. Γόνος αριστοκρατικής οικογένειας από την Κέρκυρα, σπούδασε ιατρική και φιλοσοφία στο περίφημο πανεπιστήμιο της Πάδοβας. Πολύ γρήγορα όμως αφοσιώθηκε στην πολιτική. Η συμβολή του στη δημιουργία της Ιονίου Πολιτείας και οι ικανότητές του στη διαχείριση των πολιτικών κρίσεων, του άνοιξαν το δρόμο για τα σαλόνια της ευρωπαϊκής διπλωματίας. Ως υπουργός των Εξωτερικών της Ρωσίας απέσπασε τιμές, δόξα και διακρίσεις. Το όραμα όμως για την απελευθέρωση της σκλαβωμένης του πατρίδας και η προσδοκία για τη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, οδήγησαν τον Καποδίστρια στην απόφαση να δεχθεί τη θέση του Κυβερνήτη της Ελλάδας, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στο έθνος. Οι ρηξικέλευθες όμως αποφάσεις του σύντομα δημιούργησαν και τις πρώτες αντιδράσεις προς το πρόσωπό του. Οι αντίπαλοί του, πρόκριτοι και κοτζαμπάσηδες, τον κατηγόρησαν για δεσποτισμό και αυταρχικότητα.

Mέσα από τις σελίδες του ενδιαφέροντος και πλούσια εικονογραφημένου αυτού βιβλίου, ο αναγνώστης θα μπορέσει να σχηματίσει προσωπική άποψη για όλες τις διαφορετικές και συχνά αντικρουόμενες προσεγγίσεις και αξιολογήσεις της προσωπικότητας και του έργου του Καποδίστρια. Τα οράματα για μια ελεύθερη Ελλάδα, ανεξάρτητη και κοινωνικά δίκαιη, βρήκαν σε μεγάλο βαθμό πρόσφορο έδαφος και δικαίωση κατά τη βραχύβια αλλά γόνιμη κυβερνητική τετραετία του.

Eκατόν εβδομήντα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του, η Ιστορία έχει ήδη κρίνει τον Καποδίστρια από το εθνικό του έργο, την ανυστερόβουλη προσφορά του και την τραγική του θυσία στην υπόθεση της αναγέννησης και της χειραφέτησης του ελληνισμού.

28χ21 εκ., 100 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Μεγάλες Μορφές του Παρελθόντος
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 324.209 2 (Πολιτικοί)
ISBN: 978-960-6740-84-8
ISBN (10ψήφιο): 960-6740-84-6
Βάρος: 0.315 κιλά
Εκδότης: Περισκόπιο
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
8.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

7.12
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Σπανός, Βασίλειος Κ.
Ο Βασίλειος Κ. Σπανός (Λάρισα, 1970) σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στην Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκεί έκανε και τις μεταπτυχιακές σπουδές του. Είναι διευθυντής της εξαμηνιαίας έκδοσης ιστορικού περιεχομένου "Θεσσαλικό ημερολόγιο", που εκδίδεται στην Λάρισα και αριθμεί 45 τόμους. Είναι μέλος της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας και επιστημονικών σωματείων, που προάγουν την έρευνα της τοπικής θεσσαλικής ιστορίας, αν και τα ενδιαφέροντά του επεκτείνονται ενίοτε και στους γειτονικούς χώρους της Φθιώτιδας, της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Έχει δημοσιεύσει, αυτοτελώς ή σε επιστημονικά περιοδικά 40 μελέτες και έχει λάβει μέρος σε 20 συνέδρια, δημοσιεύοντας ή έχοντας αποστείλει για δημοσίευση ισάριθμες μελέτες. Ομιλεί την ισπανική και τη γαλλική.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.