Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μουσσολίνι
(Ο ιδρυτής του φασισμού)

Μουσσολίνι
H πολιτική πορεία των περισσότερων δικτατόρων του 20ού αιώνα έχει μελετηθεί αρκετά συστηματικά μέχρι σήμερα. Η περίπτωση όμως του Μπενίτο Μουσσολίνι παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικότερα μάλιστα καθώς οι Έλληνες ιστορικοί κατά κανόνα δεν τον αντιμετωπίζουν με τη δέουσα σοβαρότητα, λόγω του ερασιτεχνισμού που επέδειξε κατά την επίθεσή του εναντίον της χώρας μας. Έτσι συνήθως παραβλέπεται το γεγονός ότι ο Μουσσολίνι ήταν ο πρώτος πολιτικός που άνοιξε τον "χορό των δικτατόρων" στην Ευρώπη του Μεσοπολέμου και ότι επί πολλά έτη αποτελούσε το πρότυπο του ηγέτη ακόμη και για τον Χίτλερ. Παράλληλα, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Μουσσολίνι έδινε την εντύπωση ότι διέθετε πολύ οξύτερο πολιτικό αισθητήριο από τον Γερμανό δικτάτορα. Πώς, λοιπόν, παρά τις ικανότητές του, οδηγήθηκε στην πτώση;

O συγγραφέας δίνει μια πειστική απάντηση στο παραπάνω ερώτημα αναλύοντας τα αίτια και τις αφορμές που βρίσκονταν πίσω από κάθε κίνηση του Μουσσολίνι και εκτιμώντας πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις, με αντικειμενικότητα και με βάση νέα στοιχεία και δεδομένα που έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας.

Aς προσπαθήσουμε λοιπόν να κατανοήσουμε αυτή την περίεργη πολιτική φυσιογνωμία η οποία με μεγάλη ταχύτητα πέρασε από την άκρα αριστερά στην άκρα δεξιά, αναρριχήθηκε στο υψηλότερο βάθρο της ιταλικής πολιτικής σκηνής και τελικά εκτελέστηκε από τον ίδιο του τον λαό. Ήταν ο ίδιος λαός ο οποίος πέντε χρόνια πριν, υπνωτισμένος από τη ρητορική δεινότητα του Ντούτσε, ονειρευόταν νίκες και θριάμβους.

28χ21 εκ., 100 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Μορφές του Παρελθόντος
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 928 (Πρόσωπα στην ιστορία), 945 (Ιταλία - Ιστορία), 320.533 (Φασισμός)
ISBN: 978-960-6740-15-2
ISBN (10ψήφιο): 960-6740-15-3
Βάρος: 0.314 κιλά
Εκδότης: Περισκόπιο
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
8.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

7.12
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Τσοπάνης, Κωνσταντίνος
Ο Κωνσταντίνος Τσοπάνης γεννήθηκε στην Αθήνα (Εξάρχεια) τον Ιούνιο του 1969. Τελείωσε το εκκλησιαστικό λύκειο Αθηνών, και μετά από εισαγωγικές εξετάσεις φοίτησε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, της οποίας κατέστη πτυχιούχος, μετά από τριετή κύκλο σπουδών. Κατόπιν φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου πήρε και το πτυχίο της Θεολογίας. Στη συνέχεια εκπόνησε, παρουσίασε και υποστήριξε με επιτυχία διδακτορική διατριβή με θέμα: "Ορφισμός και χριστιανισμός, οι μεταξύ τους συγκλίσεις", στη θεολογική σχολή του πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, όπου και του απενεμήθη ο τίτλος του διδάκτορα στον τομέα της Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Θρησκευμάτων. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση βιβλίων στα ελληνικά, καθώς και με τη συγγραφή και δημοσίευση επιστημονικών άρθρων θρησκειολογικού και ιστορικού περιεχομένου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.