Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το Βυζάντιο και οι Σλάβοι
(Η πολιτισμική επέκταση μιας αυτοκρατορίας)

Το Βυζάντιο και οι Σλάβοι
Στη διάρκεια της χιλιετούς ύπαρξής της η Βυζαντινή αυτοκρατορία ήλθε σε επαφή με ένα πλήθος λαών. Με κάποιους από αυτούς συγκρούσθηκε επανειλημμένα μέχρις ότου κατόρθωσε να τους υποτάξει ή να τους αποκρούσει. Με ορισμένους άλλους, όμως, οι επαφές της ήταν πιο γόνιμες, αφού κατόρθωσε σταδιακά να τους εκχριστιανίσει, να τους εκπολιτίσει και τελικά να τους εντάξει ομαλά στη σφαίρα της επιρροής της. Στην τελευταία αυτή κατηγορία εντάσσονται τα σλαβικά φύλα των Βαλκανίων και της ευρωπαϊκής Ρωσίας, τα οποία γνώρισαν τον Χριστιανισμό από τους Βυζαντινούς, καταλήγοντας να θεωρούνται σήμερα ισότιμοι πνευματικοί κληρονόμοι του μαζί με την Ελλάδα.

Στο βιβλίο "Οι Σλάβοι και το Βυζάντιο", το δωδέκατο της σειράς "Παγκόσμια Ιστορία", εξιστορούνται αναλυτικά τα γεγονότα που οδήγησαν στη γνωριμία των σλαβικών λαών με το Βυζάντιο, και εξετάζονται όλες οι πτυχές της πολυκύμαντης ιστορίας τους. Μέσα από έναν πλούτο πληροφοριών και εμπεριστατωμένων αναλύσεων, που συνοδεύονται από ενδιαφέρουσες και χαρακτηριστικές εικόνες της εποχής, οι αναγνώστες θα γνωρίσουν τις άγνωστες διακυμάνσεις των σχέσεων δύο κόσμων η παρουσία των οποίων σφράγισε ανεξίτηλα την πολιτιστική γεωγραφία της νότιας και της ανατολικής Ευρώπης.

28χ21 εκ., 100 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Παγκόσμια Ιστορία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 355.033 (Ιστορία, Στρατιωτική), 938.3 (Βυζαντινή Αυτοκρατορία - Ιστορία - 324-1453), 909.049 18 (Σλάβοι - Ιστορία)
ISBN: 978-960-6740-01-5
ISBN (10ψήφιο): 960-6740-01-3
Βάρος: 0.318 κιλά
Εκδότης: Περισκόπιο
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
6.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

5.34
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Τσοπάνης, Κωνσταντίνος
Ο Κωνσταντίνος Τσοπάνης γεννήθηκε στην Αθήνα (Εξάρχεια) τον Ιούνιο του 1969. Τελείωσε το εκκλησιαστικό λύκειο Αθηνών, και μετά από εισαγωγικές εξετάσεις φοίτησε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, της οποίας κατέστη πτυχιούχος, μετά από τριετή κύκλο σπουδών. Κατόπιν φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου πήρε και το πτυχίο της Θεολογίας. Στη συνέχεια εκπόνησε, παρουσίασε και υποστήριξε με επιτυχία διδακτορική διατριβή με θέμα: "Ορφισμός και χριστιανισμός, οι μεταξύ τους συγκλίσεις", στη θεολογική σχολή του πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, όπου και του απενεμήθη ο τίτλος του διδάκτορα στον τομέα της Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Θρησκευμάτων. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση βιβλίων στα ελληνικά, καθώς και με τη συγγραφή και δημοσίευση επιστημονικών άρθρων θρησκειολογικού και ιστορικού περιεχομένου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.