Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γενετήσιος παραβατικότης κατά τε το ιουστινιάνειον και το ισλαμικόν δίκαιον
(Η μοιχεία και έτερα συναφή εγκλήματα)

No Cover
"Έτσι λοιπόν η υπό τον Καθηγητή Σπύρο Ν. Τρωιάνο Εισηγητική Έκθεση της αρμόδιας Επιτροπής εθεώρησε ότι: "Καλός γνώστης ο ίδιος της αραβικής γλώσσας δεν περιορίζεται στην απλή αναφορά των απόψεων των -κατά κανόνα μη ομονοούντων- ερμηνευτών, αλλά λαμβάνει κριτική θέση απέναντί τους. Το έργο του υποψηφίου είναι στην ελληνική βιβλιογραφία απολύτως πρωτότυπο όχι μόνο στο μέρος του που αναφέρεται στις δικαϊκές πηγές του Ισλάμ, αλλά -λόγω της από όλες τις πλευρές συστηματικής αναπτύξεως της ύλης- και ως προς εκείνο, στο οποίο αναλύονται οι διατάξεις του Corpus Iuris Civilis. Πλην όμως θεωρώ, ότι το έργο δεν είναι μόνο στην ελληνική βιβλιογραφία πρωτότυπο, αλλά και σε διεθνές επίπεδο."

(Καθηγητής Ιωάννης Θ. Μάζης)

"Ομολογώ ότι δεν ανέμενα ν΄ αναγνώσω μιαν τέτοια διδακτορική διατριβή, η οποία πληροί πλήρως και εις βάθος και τις πλέον απαιτητικές επιστημονικές προδιαγραφές. Έμεινα έκπληκτος, διακρίνοντας την ακρίβεια των πηγών και την πλούσια βιβλιογραφία, όπως και την μοναδική συνθετικήν ικανότητα του διδάκτορος, ο οποίος με την μελέτη του αυτην προσφέρει τα μέγιστα στην εξέλιξη του ισλάμ, καταλαμβάνων επαξίως θέσι τιμητική στο πάνθεον των νομοκανονολόγων του (φοκαχά). Ο διδάκτωρ αποδεικνύει με τον πλέον εναργή τρόπο την ανυπαρξία μιας απάτης, της ποινής του λιθοβολισμού για την μοιχεία στο ισλάμ, επί της οποίας πολλοί άνθρωποι αδίκως ωδηγήθησαν στον θάνατο. Εύχομαι κ΄ ελπίζω η μεθοδολογία αυτής της διατριβής ν΄ αποτελέση το μοναδικό πρότυπο επί του οποίου θα στηριχθούν μελλοντικώς, όσες διατριβές σκοπεύουν να πραγματευθούν το ισλάμ. Οφείλω να συγχαρώ την Νομική Σχολή του γηραρού πανεπιστημίου Αθηνών που μας έφερε στο φως αυτήν την περισπούδαστη, μοναδική στο είδος της διδακτορική διατριβή και που ανέδειξε ένα τόσον ισχυρό θεράποντα του Ισλαμικού Δικαίου, ως ο διδάκτωρ αυτού Κυριάκος Νικολάου-Πατραγάς."

(Καθηγητής Ρέφαατ αλ-Σαήντ)


Σημείωση: Πρόκειται για: Διατριβή κατατεθείσα εις την Νομικήν Σχολήν του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόλογοι: Ιωάννης Θ. Μάζης, Ρέφαατ αλ-Σαήντ. Χαιρετισμός: Άχμαντ Ιμπραχήμ Χάσαν.

24χ15 εκ., 354 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Islamica, Arabica et Turcica
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 340 (Δίκαιο), 297 (Ισλαμισμός)
Άλλα πρόσωπα: Ιωάννης Θ. Μάζης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-485-029-7
ISBN (10ψήφιο): 960-485-029-6
Βάρος: 0.662 κιλά
Εκδότης: Ηρόδοτος
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
42.60
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

40.47
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Κυριάκος Νικολάου - Πατραγάς είναι διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Αθηνών, με ερευνητικό αντικείμενο το Ισλαμικό Δίκαιο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.