Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Επιταγή: Πλήρης και αναλυτική κατ΄ άρθρον ερμηνεία
(Συναλλαγματική: Στοιχεία ερμηνείας κατ΄ άρθρον)

Επιταγή: Πλήρης και αναλυτική κατ΄ άρθρον ερμηνεία
1) Όπως προκύπτει και από τα αναγραφόμενα στο εξώφυλλο, πρόκειται πράγματι για δύο βιβλία ενωμένα σε ένα βιβλίο. Για την Επιταγή και τη Συναλλαγματική.
2) Αποτελείται παραγράφους, αντίστοιχες προς κάθε άρθρο της Επιταγής και επί πλέον παραγράφους για την θεωρία, την ποινική ευθύνη και την αδικοπρακτική ευθύνη.
3) Προτάσσεται στο παρόν βιβλίο μας το κείμενο του ορισμένου άρθρου, έπεται γενική ανάπτυξη και ακολούθως γίνεται ανάπτυξη ειδικών θεμάτων.
4) Το κύριο βιβλίο είναι η πλήρης και αναλυτική κατ΄ άρθρο ερμηνεία του ν. 5960/1933 για την Επιταγή, με παραπομπές σε συγγραφείς και σε νομολογία
5) Επίσης η πλήρης και αναλυτική ερμηνεία της Ποινικής ευθύνης του εκδότη Ακάλυπτης Επιταγής, με πάρα πολλές και εξειδικευμένες παραπομπές σε συγγραφείς και σε νομολογία.
6) Επίσης η Πλήρης και Αναλυτική ερμηνεία των νόμιμων προϋποθέσεων και των εννόμων συνεπειών της Αδικοπρακτικής ευθύνης σε έκδοση Ακάλυπτης Επιταγής, με πάρα πολλές και εξειδικευμένες παραπομπές σε συγγραφείς και νομολογία.
7) Επίσης η Πλήρης και Αναλυτική ανάπτυξη των θεμάτων Δικονομίας για την Επιταγή (αγωγή και διαταγή πληρωμής). Ακόμη Δικονομία της Ποινικής και της Αδικοπρακτικής ευθύνης, με πολλές παραπομπές σε συγγραφείς και σε νομολογία.
8) Επίσης η εκτενής ανάπτυξη των διατάξεων Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου της Επιταγής, με παραπομπές σε συγγραφείς και σε νομολογία.
9) Ως προς την Συναλλαγματική, ο νόμος της Επιταγής είναι σχεδόν αντιγραφή του νόμου της Συναλλαγματικής. Όσα δε ισχύουν στην Επιταγή, ισχύουν, με εξαιρέσεις, στη Συναλλαγματική.
10) Με βάση την άνω σχέση Επιταγής και Συναλλαγματικής, η ερμηνεία των άρθρων της Συναλλαγματικής, ν. 5325/1932, γίνεται συνοπτικά και ακολούθως μετά από κάθε αντίστοιχο κατά περιεχόμενο άρθρο της Επιταγής.
11) Για την ανεύρεση των αντίστοιχων άρθρων της Συναλλαγματικής, παρατίθεται πίναξ άρθρων της Επιταγής και αντίστοιχα σε καθένα το ίδιο κατά περιεχόμενο άρθρο της Συναλλαγματικής.
12) Προτάσσεται σ΄ αυτά Θεωρία Αξιογράφων.
13) Επίσης θεωρητική ανάπτυξη γίνεται στην ανάπτυξη κάθε άρθρου, των ειδικών για το άρθρο αυτό θεμάτων. Παρατίθενται δε όλες οι θεωρητικές απόψεις, οι κρατούσες, αλλά και οι αντίθετες, μεταξύ των οποίων η δική μας άποψη, ίσως διαφορετική.
14) Παρατίθενται πλήρη και αναλυτικά ευρετήρια.
15) Πλήρη και αναλυτικά Αλφαβητικά Ευρετήρια με αναφορά της ορισμένης παραγράφου και του πλάγιου αριθμού, όπου κάθε φορά κάθε νομική έννοια αναφέρεται, επίσης με παραπομπές και συσχέτιση μεταξύ των διαφόρων εννοιών.
16) Ευρετήρια Νομικών διατάξεων, με αναφορά των παραγράφων και πλάγιων αριθμών, όπου κάθε διάταξη παρατίθεται.
17) Ευρετήρια Συγγραφέων, με αναφορά των υποσημειώσεων, όπου γίνεται παραπομπή σε απόψεις του συγγραφέως αυτού.
18) Ευρετήρια Αποφάσεων, με αναφορά των υποσημειώσεων, όπου γίνεται παραπομπή στην απόφαση αυτή.
19) Εξ άλλου με την συσχέτιση των ευρετηρίων, εντοπίζονται όλα τα τμήματα του βιβλίου, όπου γίνεται ανάπτυξη του ενδιαφέροντος θέματος.
20) Στα ενημερωτικά φυλλάδια για τα βιβλία συνήθως παρατίθενται οι πίνακες περιεχομένων του ορισμένου βιβλίου.
21) Προτιμήσαμε, αντί για αυτό, να παραθέσομε ένα μέρος από το παρόν βιβλίο μας.
22) Έτσι συγκεκριμένα κατωτέρω παραθέτομε μέρος από την § 22, όπου γίνεται ανάπτυξη του άρθρου 22 ν. 5960/1933 και των ειδικών θεμάτων που είναι συναφή με αυτό.

1300 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 347.05 (Πολιτική δικονομία)
ISBN: 978-960-9664-03-5
ISBN (10ψήφιο): 960-9664-03-2
Βάρος: 0.55 κιλά
Εκδότης: Θέμις
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
145.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

137.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.