Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κινεζικός στρατός
(771 π.Χ. - 617 μ.Χ : Οι πόλεμοι της αυτοκρατορίας των δράκων)
Συγγραφέας:   Περικλής Δεληγιάννης


Κινεζικός στρατός
Oι Κινέζοι ξεκίνησαν την ιστορική πορεία τους ως μια σχετικά μικρή φυλετική ομάδα της κοιλάδας του κάτω ρου του Κίτρινου ποταμού. Πολύ γρήγορα κατόρθωσαν να νικήσουν και να αφομοιώσουν μεγάλο αριθμό αλλοεθνών φύλων, δημιουργώντας μια αχανή αυτοκρατορία. Σε αντίθεση όμως με τους Έλληνες, τους Ρωμαίους και τους Αραβες, οι Κινέζοι διατήρησαν συμπαγή την αυτοκρατορία τους, κρατώντας ενωμένες πολιτικά και εθνικά τις κατακτημένες περιοχές επί 3.000 χρόνια, κληροδοτώντας ουσιαστικά στους απογόνους τους το τεράστιο κράτος της σύγχρονης Κίνας. Το μέσο γιʼ αυτό το απαράμιλλο επίτευγμα ήταν οι ακαταμάχητες στρατιές και η πολεμική τέχνη τους, μια από τις πιο εξελιγμένες στην Παγκόσμια Ιστορία.

Το βιβλίο ασχολείται με τις στρατιωτικές καταβολές των Κινέζων και με τις πολεμικές συρράξεις οι οποίες μετέτρεψαν την αρχική μικρή κοιτίδα τους σε μια τεράστια αυτοκρατορία. Ειδικότερα, παρουσιάζει την αρχική κατακτητική επέκτασή τους, με τους ανελέητους πολέμους μεταξύ των «Φιλοπόλεμων Κρατών», την εξάπλωση των κινεζικών αυτοκρατοριών Τσιν και Χαν, καθώς και τις σκληρές συγκρούσεις τους με τους Ούννους και άλλους νομάδες της στέπας. Επίσης, διερευνά τις κινεζικές εκστρατείες έως το Ιράν για την προστασία της "Οδού του Μεταξιού" καιτην απόκτηση των "Ουρανίων αλόγων", τις συγκρούσεις της περιόδου μετά τη νέα διάσπαση της Κίνας σε ανεξάρτητα βασίλεια, καθώς και την επίπονη πολεμική προσπάθεια της Δυναστείας Σουί, η οποία κατόρθωσε να επανενώσει την αχανή χώρα και να εισβάλει στα γειτονικά κράτη.

Ο συγγραφέας αναλύει διεξοδικά τη θαυμαστή κινεζική πολεμική τέχνη, σε κάθε μία από τις προαναφερόμενες ιστορικές περιόδους, ως προς την οργάνωση, τη διοίκηση, τη στρατηγική, τις τακτικές, τον εξοπλισμό, τις ναυτικές δυνάμεις. Το βιβλίο όμως δεν εξαντλείται στην παράθεση της αρχαίας κινεζικής στρατιωτικής ιστορίας αλλά τη συγκρίνει και την παραλληλίζει με τις αντίστοιχες περιόδους της ελληνικής ιστορίας εντοπίζοντας κοινά στοιχεία στη στρατιωτική εξέλιξη των δύο λαών, Κινέζων και Ελλήνων, και καθιστώντας ευκολότερη την κατανόησή της από τον Έλληνα αναγνώστη που δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένος με αυτήν την εξωτική χώρα της Απω Ανατολής.

28χ21 εκ., 106 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Οι Μονογραφίες του Περιοδικού "Στρατιωτική Ιστορία"
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 355.033 (Ιστορία, Στρατιωτική), 951 (Κίνα - Ιστορία)
ISBN: 978-960-6740-38-1
ISBN (10ψήφιο): 960-6740-38-2
Βάρος: 0.337 κιλά
Εκδότης: Περισκόπιο
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
9.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.01
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.