6 φωνές, 6 γυναίκες
zoom in

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ρέα Γαλανάκη

Ρέα Γαλανάκη (Συγγραφέας)

Η Ρέα Γαλανάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1947. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στην Αθήνα. Ζει στην Πάτρα. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, διηγήματα, ποιήματα και δοκίμια. Ανήκει στα ιδρυτικά μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων (το 1981). Έχει τιμηθεί δύο φορές με το Κρατικό Βραβείο (το 1999 για το μυθιστόρημα "Ελένη ή ο Κανένας" και το 2005 για τη συλλογή διηγημάτων "Ένα σχεδόν γαλάζιο χέρι"). Επίσης, έχει τιμηθεί με το Βραβείο Πεζογραφίας "Κώστα και Ελένης Ουράνη" της Ακαδημίας Αθηνών (το 2003 για το μυθιστόρημα "Ο Αιώνας των Λαβυρίνθων"), με το Βραβείο "Νίκος Καζαντζάκης" του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης το 1987 και με το "Βραβείο Αναγνωστών" του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου το 2006 για το μυθιστορηματικό χρονικό "Αμίλητα, βαθιά νερά". Το μυθιστόρημά της "Ο βίος του Ισμαήλ Φερίκ πασά" είναι το πρώτο ελληνικό βιβλίο που εντάχθηκε από την Ουνέσκο στην "UNESCO Collection of Representative Works" (1994), ενώ το "Ελένη ή ο Κανένας" διεκδίκησε το Ευρωπαϊκό Βραβείο "Αριστείον" μπαίνοντας στην τελική τριάδα των υποψήφιων έργων (1999). Έργα της έχουν μεταφραστεί σε δεκαπέντε γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά, ολλανδικά, τσεχικά, βουλγαρικά, σουηδικά, λιθουανικά, τουρκικά, αραβικά, κινεζικά, εβραϊκά και αλβανικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Dacia Maraini

Dacia Maraini (Συγγραφέας)

Η Nτάτσια Mαραΐνι γεννήθηκε το 1936 στο Fiesole της Ιταλίας. Από το 1962 έως το 1983 έζησε με τον Aλμπέρτο Mοράβια, τον οποίο συνόδευσε στα πολυάριθμα ταξίδια του στον κόσμο. Έχει εκδώσει περισσότερα από 50 βιβλία, στα οποία περιλαμβάνονται μυθιστορήματα ("La vacanza", 1962, "L΄ eta del malessere", 1963, "Donna in guerra", 1975, "Isolina", 1980, "La lunga vita di Marianna Ucria", 1990, "Voci", 1994, "Il΄ treno dell΄ultima notte", 2008, κ.ά., έως το τελευταίο της, "La bambina e il sognatore", 2015), συλλογές διηγημάτων ("Mio marito", 1968, "L’ uomo tatuato", 1990, "La ragazza con la treccia", 1994, "Ragazze di Palermo", 2007, "La ragazza di via Maqueda", 2009, κ.ά.), θεατρικά ("Viva l΄Italia", 1973, "Maria Stuarda", 1975, "Don Juan", 1976, "Veronica, meretrice e scrittora", 1991, "Camille", 1995, κ.ά.), ποιητικές συλλογές ("Crudelta all΄aria aperta", 1966, "Donne mie", 1974, "Viaggiando con passo di volpe", 1991, "Se amando troppo", 1998, κ.ά.), βιβλία για παιδιά ("Storie di cani per una bambina", 1996, "La pecora Dolly", 2001, κ.ά.), δοκίμια, βιβλία προσωπικών αναμνήσεων και συνεντεύξεις. To 2002 δημοσίευσε το έργο "La nave per Kobe", όπου θυμάται την παιδική εμπειρία της φυλάκισης στην Ιαπωνία. Στα ελληνικά έχουν εκδοθεί τα βιβλία της: "Παραξενιές" (Παρατηρητής, 1990), "Η μακριά ζωή της Μαριάννα Ουκρία" (Ωκεανίδα, 1991), "Αναζητώντας την Έμμα" (Παρατηρητής, 1994), "Φωνές" (Ψυχογιός, 1997), "Μπαγκερία" (Καστανιώτης, 1997), "Σκοτάδι" (Ελληνικά Γράμματα, 2001), "Ιζολίνα" (Ελληνικά Γράμματα, 2004). Το 1999 τιμήθηκε με το βραβείο Strega, ενώ υπήρξε υποψήφια για το βραβείο Man Booker International.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ρήνα Κατσελλή (Συγγραφέας)

Η Ρήνα Κατσελλή γεννήθηκε το 1938 και ζούσε στην Κερύνεια μέχρι την τουρκική εισβολή, τον Ιούλη του 1974, κατά την οποία αναγκάζεται να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς, μαζί με όλους σχεδόν τους Έλληνες Κύπριους των κατεχομένων από τα τούρκικα στρατεύματα περιοχών της Κύπρου. Αποφοιτά από το Γυμνάσιο Κερύνειας, εντάσσεται στις τάξεις της ΕΟΚΑ για αποτίναξη της αγγλικής αποικιοκρατίας (1955-1959) και φυλακίζεται. Μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου παντρεύεται, κάνει οικογένεια και γράφει συστηματικά μυθιστορήματα, θεατρικά έργα, βιογραφίες, λαογραφικές έρευνες, ποίηση. Το 1973 ιδρύει τις Εκδόσεις Χρυσοπολίτισσα. Είναι υπεύθυνη των εκδόσεων του Λαογραφικού Ομίλου Κερύνειας στο εκτοπισμένο Δημαρχείο Κερύνειας. Βραβεύτηκε τρεις φορές με το Κρατικό Βραβείο μυθιστορήματος, μια φορά με το Κρατικό Βραβείο μελέτης/δοκιμίου. Η Κυπριακή Δημοκρατία της απένειμε το Αριστείο Γραμμάτων και Τεχνών το 2010. Αρκετά βιβλία της μεταφράστηκαν στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ρωσικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Vanessa Gebbie (Συγγραφέας)

Η Βανέσσα Γκέμπι είναι από την Ουαλία, ζει με την οικογένειά της στη νότια Αγγλία και συγγράφει ως επί το πλείστον στο καταφύγιό της στην Ιρλανδία. Οι σύντομες ιστορίες της έχουν κερδίσει πολυάριθμα βραβεία και περιλαμβάνονται σε πολλές ανθολογίες. Επίσης γράφει, και ενίοτε εκδίδει, ποίηση. Το πρώτο της μυθιστόρημα "Η Ιστορία του Δειλού" (Bloomsbury), έγινε το Βιβλίο της Χρονιάς για τους UK Financial Times. Είναι η συγγραφέας δύο συλλογών με σύντομες ιστορίες, "Λέξεις από μια γυάλινη φούσκα" και "Προειδοποίηση για καταιγίδα -η ηχώ της σύγκρουσης" (Salt Modern Fiction), και συνεργάτης συντάκτης στο Short Circuit, Οδηγός στην τέχνη της Σύντομης Ιστορίας (Salt Publishing), ένα ανεπίσημο "αναγνωστικό", το οποίο συνιστάται για πολλά μαθήματα δημιουργικής γραφής. Διδάσκει δημιουργική γραφή γράφοντας ως ελεύθερη επαγγελματίας και ήταν απασχολούμενη συγγραφέας στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης το 2010.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Marta Pessarrodona (Συγγραφέας)

Η Μάρτα Πεσσαροδόνα είναι ποιήτρια, συγγραφέας δοκιμιογράφος, μεταφράστρια και θεατρική συγγραφέας. Υπήρξε Λέκτορας Ισπανικών στο University of Nottingham, στην Αγγλία και δημιουργός της έκθεσης και του σεμιναρίου "Η Ομάδα του Μπλούμσμπερυ" (El Grupo de Bloomsbury) (Βαρκελώνη, 1986). Το 1987 η κυβερνητική επιτροπή της Καταλωνίας της απένειμε τοCreu de Sant Jordi. Το 2007 τιμήθηκε με το βραβείο PratdelaRibaγια τα δημοσιογραφικά της άρθρα. Τέλος το 2011 έλαβε το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας, που χορηγείται από το Εθνικό Συμβούλιο των Τεχνών της κυβερνητικής επιτροπής της Καταλωνίας, ενώ, επίσης τον Απρίλη του 2011, εγκαινιάστηκε η "Βιβλιοθήκη Mira-solMartaPessarrodona", στο SantCugatdelValles (Barcelona).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Annette Mattson (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Ψαρράς (Μεταφραστής)


Κυριακή Παπαδοπούλου - Σάμουελσεν

Κυριακή Παπαδοπούλου - Σάμουελσεν (Μεταφραστής)

Κυριακή Παπαδοπούλου Σάμουελσεν, γεν. το 1956. Ελληνικής καταγωγής, διαμένει μόνιμα στη Νορβηγία από το 1981. Σπουδές: Αγγλική γλώσσα και φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Νορβηγική γλώσσα, λογοτεχνία και κοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Oslo. Βιβλιοθηκονομία στην Ανωτάτη Κρατική Σχολή Βιβλιοθηκονομίας της Νορβηγίας. Άδεια επίσημου/ορκωτού μεταφραστή από τα νορβηγικά στα ελληνικά, και από τα ελληνικά στα νορβηγικά μετά από επιτυχείς εξετάσεις στην Ανωτάτη Εμπορική Σχολή του Μπέργκεν, Νορβηγίας. Νορβηγική γλώσσα. Πτυχίο διδασκαλίας των νορβηγικών σαν δεύτερης γλώσσας, Πανεπιστήμιο του Μπέργκεν. Πληροφορική στην Ανωτάτη Σχολή του Χέντμαρκ, Νορβηγίας Σπουδές μετάφρασης στο Κέντρο Μεταφραστικών Σπουδών meta|φραση στην Αθήνα. Επαγγελματική εμπειρία: Μακρά εργασιακή εμπειρία ως καθηγήτρια αγγλικών, ελληνικών και νορβηγικών για ξένους. Επίσης διδακτική εμπειρία στο μάθημα της διαπολιτιστικής επικοινωνίας. 21 χρόνια εργασιακή εμπειρία ως βιβλιοθηκονόμος. Μεταφραστική εμπειρία από το 2000. Μεταφράζει μυθοπλαστική και μη μυθοπλαστική λογοτεχνία από τα νορβηγικά στα ελληνικά και αντιστρόφως.

Πάνος Δημάκης (Μεταφραστής)


Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση