Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σχεδιασμός ιστοσελίδας
(Θεωρία και πράξη)
Συγγραφέας:   Ιουλία Οικονόμου


Σχεδιασμός ιστοσελίδας
Οι υπολογιστές και οι νέες τεχνολογίες προσφέρουν σήμερα τα πιο αποτελεσματικά "εργαλεία" για τον χειρισμό πληροφοριών και η χρήση τους συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του αποθέματος των πληροφοριών και των γνώσεων που διαθέτει κάθε ανεπτυγμένη κοινωνία.

Κομβικό ρόλο σε αυτά έχει το Διαδίκτυο, δεδομένου ότι αποτελεί το μέσο επικοινωνίας εκατομμυρίων ατόμων την κάθε ώρα, το κάθε λεπτό. Η ιστοσελίδα συνιστά τον κυριότερο ίσως τρόπο μετάδοσης γνώσης, αφού μέσω αυτής παρουσιάζεται στους χρήστες το προϊόν ή η υπηρεσία που διατίθεται: από τις ειδήσεις (ιστοσελίδα ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού), τις πωλήσεις προϊόντων, την παροχή γνώσης (ιστοσελίδες σχολών, πανεπιστημίων), κ.ά. Το παρόν βιβλίο επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην παρουσίαση της Τεχνικής, με παράλληλη αναφορά στην Τέχνη, σχεδιασμού και υλοποίησης μιας ιστοσελίδας, λαμβάνοντας υπόψη και τους «κανόνες» της Γραφιστικής. Δεν είναι δύσκολο να κατανοηθεί ότι η Ιστοσελίδα αποτελεί ή θα πρέπει να αποτελεί τον καθρέφτη μιας επιχείρησης (με την ευρεία έννοια του όρου). Ο όγκος των πληροφοριών είναι τόσο μεγάλος που ένας λάθος σχεδιασμός είναι πιθανό να αποβεί ολέθριος. Η επιτυχία, όπως στις πλείστες των περιπτώσεων, προέρχεται ως συνισταμένη ενός μεγάλου αριθμού μεταβλητών: η αρμονία στα χρώματα, η απλότητα (αλλά όχι η απλοϊκότητα) της σύνθεσης, το μέγεθός της σε σχέση με την οθόνη του μέσου χρήστη, ο τρόπος πλοήγησης, η εσωτερική της δομή, η κίνηση, ο ήχος κ.λπ. οριοθετούν μια λεπτή ισορροπία βέλτιστου αποτελέσματος.

24χ16 εκ., 224 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 004.6 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Internet )
ISBN: 978-960-8152-13-7
ISBN (10ψήφιο): 960-8152-13-5
Βάρος: 0.6 κιλά
Εκδότης: Nexus Publications S.A.
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
17.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.30
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ιουλία Οικονόμου είναι πτυχιούχος Τεχνολόγος Γραφικών και Καλλιτεχνικών Σπουδών στο ΤΕΙ Αθήνας. Εχει εξειδικευτεί στο wed desing με τη χρήση του Dreamweaver CS4 και στα multimedia με τη χρήση Flash CS4 μέσω των προγραμμάτων τηλεδιάσκεψης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Τα τελευταία χρόνια είναι εκπαιδεύτρια-εισηγήτρια σε ΙΕΚ, ΚΕΚ και ΕΠΑΣ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.