Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η ανάπτυξη των βρεφών
(Πρόσφατες εξελίξεις)

Offer
Ο τόμος αυτός αποτελείται από 13 κεφάλαια τα οποία συντάχθηκαν από κορυφαίους βρετανούς και βορειοαμερικανούς ερευνητές της βρεφικής ηλικίας και παρέχει μια έγκυρη επισκόπηση των πρόσφατων ερευνών για την ανάπτυξη των βρεφών. Τα μέρη στα οποία χωρίζεται το βιβλίο περιλαμβάνουν κεφάλαια που πραγματεύονται συναφή θεματολογία και κατευθύνουν την προσοχή του αναγνώστη στις ομοιότητες και τις αντιπαραθέσεις των επιχειρημάτων που αναπτύσσονται από διαφορετικούς συγγραφείς. Μολονότι τα κεφάλαια οργανώνονται σύμφωνα με τη συμβατική θεματολογία στις ενότητες: αντιληπτική, γνωστική και κοινωνική ανάπτυξη, η έμφαση (τόσο εντός των κεφαλαίων όσο και στα εισαγωγικά κείμενα που τα ενοποιούν) δίνεται στις συνδέσεις ανάμεσα στις αντιληπτικές, γνωστικές και κοινωνικές διαστάσεις της συμπεριφοράς. Έτσι, πρόσφατα συναρπαστικά ευρήματα σχετικά με τις αντιληπτικές ικανότητες των βρεφών σχετίζονται τόσο με τις παλαιότερες όσο και τις νεότερες ερμηνείες της γνωστικής ανάπτυξης, ενώ τα ζητήματα συνδέονται και με την ανάπτυξη των ικανοτήτων για κοινωνική αλληλεπίδραση και τη γλώσσα. Όλες οι ενότητες του βιβλίου περιλαμβάνουν ένα σημαντικό θεωρητικό μέρος, ενώ δίνεται ιδιαίτερη προσοχή τόσο στις παραδοσιακές θεωρίες, όπως η θεωρία του Piaget, όσο και στις νεότερες, όπως η θεωρία της άμεσης αντίληψης και η θεωρία των δυναμικών συστημάτων. Υπάρχει επίσης ένα κεφάλαιο αφιερωμένο στην ερμηνεία της βρεφικής ανάπτυξης από ψυχαναλυτική σκοπιά.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου βιβλίου αποτελεί ο στόχος του να καταστήσει τα πρόσφατα ευρήματα και τις νέες θεωρίες προσβάσιμες στους φοιτητές. Απευθύνεται, λοιπόν, σε ένα ευρύ κοινό το οποίο περιλαμβάνει τόσο τελειόφοιτους φοιτητές ψυχολογίας όσο και διακεκριμένους ερευνητές της βρεφικής ηλικίας.

"Το βιβλίο αυτό είναι πολύ σημαντικό τόσο για τους προπτυχιακούς και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές όσο και για τους ερευνητές της βρεφικής ηλικίας. Παρέχει μία κατανοητή επισκόπηση της σύγχρονης θεωρίας και έρευνας για τη βρεφική ανάπτυξη, συμβάλλοντας περαιτέρω στη γεφύρωση εννοιολογικών χασμάτων και ενοποιώντας τα σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα με τρόπο ο οποίος διαφωτίζει τα κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η μελλοντική έρευνα."

(John Oates, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Μεγάλη Βρετανία)

24χ17 εκ., 486 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ψυχολογία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 305.231 (Παιδιά - Ανάπτυξη), 155.422 (Βρέφη - Ψυχολογία)
Άλλα πρόσωπα: Αθανάσιος Αλεξανδρίδης , Gavin J. Bremner (Επιμελητής) , George Butterworth (Επιμελητής) , Alan Slater (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-02-2681-2
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2681-4
Βάρος: 0.923 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
34.08
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.81
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Τμήμα Ψυχολογίας. Πανεπιστήμιο του Exeter, Εργαστήρια Washington Singer, Ηνωμένο Βασίλειο.

Έρευνα Παιδιού και Οικογένειας, Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και Ανθρώπινης Ανάπτυξης, Βηθεσδά, ΗΠΑ.

Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο του Lancaster, Ηνωμένο Βασίλειο.

Τμήμα Ψυχολογίας. Πανεπιστήμιο του Exeter, Εργαστήρια Washington Singer, Ηνωμένο Βασίλειο.

Τομέας Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο του Sussex, Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχολή Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο του Birmingham, Ηνωμένο Βασίλειο..

Τμήμα Ψυχολογίας, Royal Holloway και Bedford New College, Ηνωμένο Βασίλειο.

Τομέας Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο του Cambridge, Ηνωμένο Βασίλειο.

Hobson, Peter
Ο Peter Hobson είναι καθηγητής της Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας στην Κλινική Tavistock και στο Τμήμα Ψυχιατρικής και Επιστημών της Συμπεριφοράς του University College στο Λονδίνο. Εργάζεται κλινικά ως ψυχοθεραπευτής ενηλίκων και είναι διευθυντής της Μονάδας για τη Μελέτη της Ανάπτυξης σε όλη τη διάρκεια της ζωής. Έχει δημοσιεύσει πολλές πρωτότυπες μελέτες και ένα ακόμη βιβλίο με τίτλο "Autism and the Development of the Mind".

Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο του Lancaster, Ηνωμένο Βασίλειο.

Τμήμα Γνωσιακής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια, San Diego, H.Π.Α. και MRC Μονάδα Γνωστικής Ανάπτυξης, University College, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.