Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πνευματική ιδιοκτησία και πληροφορική

Πνευματική ιδιοκτησία και πληροφορική
Το παρόν βιβλίο περιλαμβάνει μια συνοπτική, αλλά περιεκτική και κριτική, παρουσίαση των νομικών κανόνων προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας με έμφαση στο χώρο της Πληροφορικής. Απευθύνεται τόσο σε πληροφορικούς επιστήμονες όσο και σε νομικούς. Σε επιστήμονες της Πληροφορικής, γιατί η γνώση των νομικών κανόνων που διέπουν την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, δηλ. των σχετικών απαγορεύσεων αλλά και δυνατοτήτων για τους δημιουργούς και τους χρήστες των τεχνολογικών προϊόντων και του διαδικτύου, θα τους διευκολύνει στην επιστημονική έρευνά τους. Σε νομικούς, γιατί η εκ μέρους τους εκτεταμένη χρήση των προϊόντων Πληροφορικής, κυρίως του λογισμικού και των βάσεων δεδομένων, συχνά στο περιβάλλον του διαδικτύου, επιβάλλει τη γνώση όχι μόνο των διατάξεων της πνευματικής ιδιοκτησίας για τα παραδοσιακά έργα, αλλά και των εξειδικευμένων ρυθμίσεων που αφορούν την πνευματική ιδιοκτησία στο χώρο της Πληροφορικής.
Επιπρόσθετα, το βιβλίο στοχεύει, μέσα από το εύληπτο κείμενό του, να παράσχει επαρκή πληροφόρηση για τους όρους και τα όρια που θέτει ο νόμος σε σχέση με την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και να αποτελέσει χρήσιμο εγχειρίδιο και για κάθε χρήστη των προϊόντων Πληροφορικής και του διαδικτύου. Από την άποψη αυτή το βιβλίο αποκτά ευρύτερο ενδιαφέρον.

238 σελίδες
Ονομασία σειράς: Μελέτες Δικαίου Πληροφορικής και Διαδικτύου
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 343.099 9 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Δίκαιο και νομοθεσία)
Άλλα πρόσωπα: Ευγενία Αλεξανδροπούλου - Αιγυπτιάδου (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-9664-04-2
ISBN (10ψήφιο): 960-9664-04-0
Βάρος: 0.55 κιλά
Εκδότης: Θέμις
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
25.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

23.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.