Το ελληνικό φανταστικό διήγημα
zoom in
17.92€ -27% 13.08€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605212353

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2012

  • Εκδότης

    Αίολος

Με τον πέμπτο τόμο της σειράς `Το Ελληνικό Φανταστικό Διήγημα` από τα πρώτα μεταβυζαντινά χρόνια μέχρι σήμερα, που κυκλοφόρησε το 2004, δόθηκε η εντύπωση ότι έκλεισε ένας κύκλος διερεύνησης του φανταστικού στο σώμα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, μιας εργασίας που άρχισε το 1987. Με τον ανά χείρας έκτο τόμο ο κύκλος ανοίγει φέρνοντας στο φως νέους, ώριμους, ερεθιστικής γεύσης καρπούς· στην ουσία ουδέποτε ετέθη οριστική τελεία στην αναζήτησή τους. Πώς θα μπορούσε άλλωστε. Η λογοτεχνία, ως ζωντανός οργανισμός, συνεχίζει να αναγεννιέται, να αναπαράγεται - και να εκπλήσσει. Αυτή εξάλλου είναι η ωραιότητά της, συστατικά της οποίας είναι το βαθύ φιλοσοφικό περιεχόμενο και η τολμηρότητα ιδεών και προβληματισμών. Υπό το πρόσχημα της ερεθιστικής μυθολογίας της, ρίχνει ένα τολμηρό βλέμμα στην επώδυνη, αγωνιώδη υπαρξιακή πορεία του ανθρώπινου όντος στο αινιγματικό τοπίο της κοσμικής δημιουργίας. Αφουγκράζεται επίσης τον σπαραχτικό ήχο του συνοδοιπόρου, σχεδιάζοντας παράλληλα τις θαρραλέες, απεγνωσμένες αν όχι και μάταιες προσπάθειές του να ιχνηλατήσει το Άγνωστο και να αποκρυπτογραφήσει τη Σιωπή. Κύριο χαρακτηριστικό εργαλείο του με το οποίο αγωνίζεται, είναι η φαντασία του. Μια ιδιομορφία-ιδιότητα που δεν διαθέτει κανένα άλλο έμβιο πλάσμα, στην οποία και οφείλεται ο επί της Γης πολιτισμός με ό,τι τον συνιστά ως προς τα θετικά και αρνητικά του δεδομένα, σε επίπεδο πολιτικής, θρησκείας, τέχνης, φιλοσοφίας, επιστήμης, τεχνολογίας, πολιτισμικής γνώσης εν γένει. Λεν γνωρίζουμε, και μάλλον δεν θα το μάθους ποτέ αν είναι `θείο δώρο` ή όχι. Το ζήτημα ωστόσο είναι ότι ο κάτοχός του, έχοντας συνειδητοποιήσει τη σημασία του, το διαχειρίζεται επ` αγαθώ. [...]


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Νίκος Βλαντής

Νίκος Βλαντής (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Βλαντής γεννήθηκε το 1973 στην Αλεξανδρούπολη (με το όνομα Νίκος Μπαρμπόπουλος). Σπούδασε πολιτικός μηχανικός κι έκανε το διδακτορικό του στο ΕΜΠ με θέμα τον σχεδιασμό της πόλης. Έχει εκδώσει το μυθιστόρημα "Αλκιβιάδης Δεσμώτης" (Απόπειρα, 2000), το αστυνομικό, σαρκαστικό θρίλερ "www.tospitimas.gr" (Περίπλους, 2002), το σατιρικό αφήγημα "Θέλω να μείνω λίγο μόνη μου να σκεφτώ" (Περίπλους, 2003) και τα μυθιστορήματα "Greek Psycho, η απόλυτη νεοελληνική ψύχωση" (Οξύ, 2004), "Η ανυπαρξία που σου αξίζει" (Οξύ 2004), "Μπάρτλεμπυ ο κομπιουτεράς: μια ιστορία της Σίλικον Στρητ" (Απόπειρα 2005), "Writersland: το νησί των συγγραφέων" (Κέδρος 2006) και "Λήθη" (Κέδρος 2008). Μαζί με τον Παύλο Μπαλτά, εξέδωσε ένα βιβλίο με θέμα τις αναπαραστάσεις της πόλης και τη μυθολογία της: "Επόμενη στάση: Χαμένες λεωφόροι, μια περιδιάβαση στην κοσμογονία της ευρωπαϊκής και της αμερικανικής μητρόπολης" (Futura 2004). Συνεργάτης του δωρεάν περιοδικού βιβλίου "Index", το άφησε το 2006 για να ιδρύσουν, μαζί με τη Μαρία Λεκάκη, τον εκδοτικό οίκο "Μαγικό Κουτί".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Κούστας

Παναγιώτης Κούστας (Συγγραφέας)

Ο Παναγιώτης Κούστας γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Εγκατέλειψε τις σπουδές του στα οικονομικά για να σπουδάσει -μάταια- θέατρο. Εργάστηκε σχεδόν παντού, προσπαθώντας σκληρά να μην αποκτήσει καμιά καριέρα. Έχει διατελέσει βοηθός υδραυλικού και ηλεκτρολόγου, σερβιτόρος και μπάρμαν, production assistant και φωτιστής συναυλιών, ρεπόρτερ και παραγωγός ραδιοφώνου, σεναριογράφος τηλεοπτικών σειρών και κόμικς, έκτακτος αρθρογράφος σε περιοδικά κι εφημερίδες, μεταφραστής κ.ά. Ζει στην Αθήνα με την Χέντβιγκ Καρακούδα. Δημοσίευσε το πρώτο του διήγημα το 1989 στο λογοτεχνικό περιοδικό "Πολιορκία" και το δεύτερο λίγο αργότερα στο ελληνικό Playboy. Επέστρεψε στην συγγραφή επιστημονικής φαντασίας το 2000 με το διήγημα "Ο ονειροφύλακας και τη Τζένη" που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "9" της "Ελευθεροτυπίας", με το οποίο συνεργάζεται ακόμα. Συμμετείχε στην ανθολογία "9 έλληνες συγγραφείς ΕΦ" (2004). Το διήγημά του "Ο Άθως έμφοβος στον ναό του ήχου" μεταφράστηκε στα αγγλικά και περιλαμβάνεται στην ανθολογία "SFWA European Hall of Fame" που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 2007. Το "Έξι δισεκατομμύρια τρόποι ζωής" είναι το πρώτο του βιβλίο, αλλά πιθανότατα όχι και το τελευταίο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θεόδωρος Γρηγοριάδης

Θεόδωρος Γρηγοριάδης (Συγγραφέας)

Ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης γεννήθηκε στο Παλαιοχώρι Παγγαίου του νομού Καβάλας το 1956. Σπούδασε αγγλική γλώσσα και φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Εμφανίστηκε στον χώρο της ελληνικής πεζογραφίας το 1990 με το μυθιστόρημα "Κρυμμένοι άνθρωποι". Ακολούθησε η συλλογή διηγημάτων "Ο αρχαίος φαλλός", 1991, τα μυθιστορήματα "Ο ναύτης", 1993, "Ο χορευτής στον ελαιώνα", 1996, "Τα νερά της Χερσονήσου", 1998, "Το Παρτάλι", 2001, "Έξω απ΄ το σώμα", 2003, "Αλούζα, χίλιοι και ένας εραστές", 2005, η συλλογή διηγημάτων "Χάρτες", 2007, η νουβέλα "Δεύτερη γέννα", 2009, και τα μυθιστορήματα "Ο παλαιστής και ο δερβίσης", 2010, "Το μυστικό της Έλλης", 2012, "Ζωή μεθόρια", 2015 (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, 2016), "Καινούργια πόλη", 2017. Την τριετία 1999-2003 διοργάνωσε σειρά λογοτεχνικών σεμιναρίων στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών. "Το Παρτάλι" εκδόθηκε στη Γαλλία, την άνοιξη του 2003, από τις εκδόσεις "AlterEdit" και παρουσιάστηκε ως θεατρικός μονόλογος στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2011. Η "Δεύτερη γέννα", ανέβηκε ως θεατρικός μονόλογος στο Φεστιβάλ Αθηνών και Καβάλας το 2009. Η συλλογή διηγημάτων "Χάρτες" ήταν υποψήφια για το Βραβείο Διαβάζω 2007 και ο "Παλαιστής και ο δερβίσης" για το Athens Prize for Literature του περιοδικού "(δέ)κατα", για το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2011 και για το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ. Το μυθιστόρημα "Ζωή μεθόρια" κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος του 2016 (ανακοινώθηκε το 2017). Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και στα ολλανδικά. Το μυθιστόρημα "Αλούζα, χίλιοι και ένας εραστές" μεταφράστηκε στα αραβικά και εκδόθηκε στην Αίγυπτο, σε μετάφραση Χάμντι Ιμπραχίμ. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, ζει στη Νέα Σμύρνη και διδάσκει αγγλικά στη μέση εκπαίδευση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Μίσσιος

Κωνσταντίνος Μίσσιος (Συγγραφέας)

Ο Κωνσταντίνος Μίσσιος γεννήθηκε στα Γιάννενα το χιονισμένο Νοέμβριο του 1976 στο ξεκίνημα του βαρύ ηπειρώτικου χειμώνα εκείνης της εποχής. Έζησε τα πρώτα είκοσι χρόνια της ζωής του στην Κόνιτσα απ΄ όπου είναι η καταγωγή του πατέρα του και κάποια σκόρπια καλοκαίρια στην Κροατία, πατρίδα της μητέρας του. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρήστος Αστερίου

Χρήστος Αστερίου (Συγγραφέας)

Ο Χρήστος Αστερίου γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Κείμενά του έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορες θεματικές ανθολογίες κι έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα γερμανικά, στα ιταλικά και στα σερβικά. Επιμελήθηκε τις επιστολές του Δ.Π. Παπαδίτσα προς τον Ε.Χ. Γονατά "Να μου γράφεις έστω και βαδίζοντας" (Πατάκης 2001) και μετέφρασε λογοτεχνικά και φιλοσοφικά βιβλία από τα γερμανικά (Κρίστα Βoλφ, Χανς-Γκέοργκ Γκάνταμερ).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντώνης Νικολής

Αντώνης Νικολής (Συγγραφέας)

Ο Αντώνης Νικολής (1960) είναι συγγραφέας, μυθιστοριογράφος. Σπούδασε κλασική φιλολογία. Κυκλοφορούν δύο μυθιστορήματα, τρεις νουβέλες του. antnikolis.blogspot.com
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Κατσουλάρης

Κώστας Κατσουλάρης (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Κατσουλάρης γεννήθηκε στην Άρτα το 1968. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα, κινηματογράφο στο Παρίσι και λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει οκτώ βιβλία πεζογραφίας κι έχει συμμετάσχει με διηγήματά του σε συλλογικές εκδόσεις. Διήγημά του έχει συμπεριληφθεί στη γερμανική ανθολογία "Αθήνα, μια λογοτεχνική πρόσκληση", η νουβέλα του "Ο άντρας που αγαπούσε τη γυναίκα μου" έχει μεταφραστεί στα τουρκικά, ενώ η νουβέλα του "Νεκρός σκύλος τα μεσάνυχτα" έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, στα ισπανικά και στα εβραϊκά. Το θεατρικό του έργο "Όταν ο λύκος είναι εδώ" ανέβηκε στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε φεστιβάλ στην Τουρκία. Η συλλογή διηγημάτων του "Νυχτερινό ρεύμα" (2015), τιμήθηκε με το βραβείο διηγήματος του περιοδικού "Αναγνώστης" καθώς και με το βραβείο του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών. Τελευταίο βιβλίο του το μυθιστόρημα "Στο στήθος μέσα χάλκινη καρδιά" (Μεταίχμιο, 2018). Έχει συνεργαστεί, ως βιβλιοκριτικός, με τις εφημερίδες "Το Βήμα"/"Βιβλία" και "Ελεύθερος Τύπος" (ως υπεύθυνος του ενθέτου 1455), καθώς και με το περιοδικό "Διαβάζω". Τον Ιούνιο του 2009 ίδρυσε τη μηνιαία εφημερίδα-free press για το βιβλίο, "Book Press", η έκδοση της οποίας συνεχίζεται από το φθινόπωρο του 2010 στο διαδίκτυο [www.bookpress.gr]. Μεταξύ 2010-2013 εργάστηκε ως συντονιστής του προγράμματος ΕΣΠΑ "Καινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών" στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και διετέλεσε γραμματέας του ΔΣ της τη διετία 2009-2011.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σοφία Νικολαΐδου

Σοφία Νικολαΐδου (Συγγραφέας)

Η Σοφία Νικολαΐδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Σπούδασε κλασική φιλολογία (μεταπτυχιακό δίπλωμα Κλασικών Σπουδών Α.Π.Θ.). Έχει μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην παιδαγωγική αξιοποίηση των υπολογιστικών και δικτυακών τεχνολογιών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα που συγκρότησε το Υπουργείο Παιδείας για τη μελέτη των προβλημάτων, τα οποία παρουσίαζε το ισχύον πρόγραμμα διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών στο Γυμνάσιο (1994-5). Εργάζεται στη μέση εκπαίδευση ως επιμορφώτρια στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας. Της ιδίας: -"Η διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας από μετάφραση στη Μέση Εκπαίδευση", Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων-Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, Θεσσαλονίκη, 1998 (συμμετοχή στην ερευνητική και συγγραφιική ομάδα) -"Ξανθιά πατημένη", διηγήματα, Κέδρος, 1997, 2η έκδοση 1998 -"Ο φόβος θα σε βρει και θα ΄σαι μόνος", διηγήματα, Κέδρος, 1999 -"Πλανήτης Πρέσπα", μυθιστόρημα, Κέδρος, 2002 -"Ο μωβ μαέστρος", μυθιστόρημα, Κέδρος, 2006 (φωτογραφία: Μαριλένα Σταφυλίδου)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλέξανδρος Μ. Ασωνίτης

Αλέξανδρος Μ. Ασωνίτης (Συγγραφέας)

Ο Αλέξανδρος Μ. Ασωνίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Φοίτησε στη Νομική Αθηνών, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Ασχολείται με τη μετάφραση Αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων (Ψευδοκαλλισθένους: "Αλεξάνδρου Βίος", Πολυαίνου: "Στρατηγήματα", αʼ και βʼ τόμος). Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: "Η συνείδηση της αιωνιότητας", "Λάλον ύδωρ" και "Γειά σου, τηλεόραση!". (φωτογραφία: Μάνος Χατζηκωνσταντής)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σπύρος Γ. Καρυδάκης

Σπύρος Γ. Καρυδάκης (Συγγραφέας)

Ο Σπύρος Γ. Καρυδάκης είναι ποιητής και συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1961. Έχει εργαστεί ως αγρότης, εργάτης, ναυτικός, ψήστης, επιμελητής ύλης σε περιοδικό, ανθοπώλης, βιβλιοϋπάλληλος κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ηρώ Νικοπούλου

Ηρώ Νικοπούλου (Συγγραφέας)

Η Ηρώ Νικοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου κατοικεί και εργάζεται. Σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Έχει κάνει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει δημοσιεύσει τρείς ποιητικές συλλογές, ένα μυθιστόρημα και τρεις συλλογές διηγημάτων. Τελευταίο βιβλίο της: "Ασφαλής πόλη" (διηγήματα, εκδ. Γαβριηλίδης, 2015). Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένη σε τέσσερα διεθνή φεστιβάλ ποίησης: Τουρκία (2012), Θεσσαλονίκη (2013), Αθήνα (2013), Κροατία (2015). Από το 2010 συνδιευθύνει με τον Γιάννη Πατίλη την ιστοσελίδα για το μικρό διήγημα Πλανόδιον-Ιστορίες Μπονζάι και επιμελήθηκε μαζί του την ανθολογία μικρού διηγήματος "Ιστορίες Μπονζάι ΄14 " (εκδ. Γαβριηλίδης, 2014). Ποιήματα, διηγήματα και άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στον περιοδικό και ημερήσιο Τύπο και έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Ρωσικά, Τουρκικά και Κροατικά. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Εταιρείας Συγγραφέων και του Κύκλου Ποιητών. Διατηρεί την ιστοσελίδα: www.ironikopoulou.gr
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Κυριλλίδης

Βασίλης Κυριλλίδης (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Κυριλλίδης γεννήθηκε το 1958 στη Θεσσαλονίκη και ζει στην Καβάλα. Ως υπεύθυνος της εκδοτικής ομάδας του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας, συνέγραψε και επιμελήθηκε τα βιβλία: "Ανάβαση στον Άθω", "Χρυσοφόρον γης ανάστημα". Συνεργάστηκε επίσης στη συγγραφή και επιμέλεια του λευκώματος "Το πολύδωρο Παγγαίο". Το 1999 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Η άνοιξη μιας δεκαετίας" για τον κλασικό αθλητισμό του νομού Καβάλας. Τον Ιανουάριο του 2000 κέρδισε το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό λογοτεχνικού διηγήματος επιστημονικής φαντασίας με τη νουβέλα του "Η δεύτερη ευχή". Άρθρα και κριτικές του έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στον τοπικό τύπο. Το πρώτο του μυθιστόρημα "Αναστρέψιμα υλικά" κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη το 2001.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Καπετανάκης

Δημήτρης Καπετανάκης (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Καπετανάκης (16 Μαΐου 1953 - 23 Σεπτεμβρίου 2017) γεννήθηκε στην Αθήνα. Έκανε σπουδές μαθηματικών στο Παρίσι το διάστημα 1972-1973 και εν συνεχεία φοίτησε στο Ε.Μ.Π. Εξάσκησε το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού από το 1980 και ασχολήθηκε συστηματικά με τη Φυσική. Το ενδιαφέρον για το αντικείμενο της τον ώθησε να γράψει το πρώτο του μυθιστόρημα, τον "Ιππότη της βαρύτητας".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Αντάμης

Γιάννης Αντάμης (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Αντάμης γεννήθηκε το 1975. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και εργάζεται ως δικηγόρος στο Βόλο. Ασχολείται με τη σεναριογραφία και διευθύνει το λογοτεχνικό περιοδικό "Μπλαϊμπτροϊ".


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρύσα Μπαχά (Συγγραφέας)

Η ταλαιπωρία της Χρύσας με τις λέξεις άρχισε στην Αθήνα κατά τα προνηπιακά χρόνια και συνεχίζεται εδώ και 3 δεκαετίες... Αγάπησε τον Ιούλιο Βερν και τον Βίκτωρα Ουγκό, οι οποίοι συνέβαλαν στη δημιουργία και την απελευθέρωση μιας αχαλίνωτης φαντασίας, που δε θα έβρισκε ποτέ θέση σε τυπωμένες σελίδες αν δεν την παρότρυναν φιλικά πρόσωπα. Ωστόσο, το ταξίδι αυτό της άρεσε και μας υπόσχεται ότι δε θα σταματήσει στο τέλος αυτού του βιβλίου. Η Χρύσα Μπαχά ζει στην Αθήνα και εργάζεται στο περιοδικό "Φουαγιέ" ως συνεργάτης και μέλος της συντακτικής ομάδας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Καίτη Βασιλάκου

Καίτη Βασιλάκου (Συγγραφέας)

Η Καίτη Βασιλάκου γεννήθηκε στα Χανιά. Σπούδασε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση. Ζει μόνιμα στην Αθήνα. Το βιβλίο "Ο πειρασμός του ερημίτη Χάρτμουτ Λιμπέργκερ και άλλες ιστορίες" (εκδόσεις Ιωλκός, 2008) είναι η πρώτη της εμφάνιση στα ελληνικά γράμματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάκης Πανώριος

Μάκης Πανώριος (Ανθολόγος)

Ο Μάκης Πανώριος γεννήθηκε το 1935 στην Κεφαλλονιά. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Σχεδίου και Ζωγραφικής ABC και θέατρο στη Δραματική Σχολή Θεάτρου και Σκηνοθεσίας του Πέλου Κατσέλη. Εργάστηκε ως ηθοποιός για δεκαοχτώ χρόνια στο ελεύθερο θέατρο και δέκα χρόνια στο Εθνικό Θέατρο, καθώς και στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Ως συγγραφέας έγραψε μυθιστόρημα, νουβέλα, διήγημα, θέατρο, κριτική βιβλίου και κινηματογράφου. Έχει εικονογραφήσει περισσότερα από πεντακόσια βιβλία, έχει επιμεληθεί και προλογίσει περί τα εκατό. Πρώτη θεατρική του εμφάνιση στο έργο "Το τραγούδι του νεκρού αδερφού" του Mίκη Θεοδωράκη, στο ρόλο του Χάρου, το 1962, με το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη. Πρώτη του εμφάνιση στα γράμματα με το μυθιστόρημα "Η κατάκτηση", το 1970. Το 1993 του απενεμήθη από τον Μπράιαν Άλντις το Διεθνές Βραβείο KAREL για την προσφορά του στην επιστημονική φαντασία και τη φανταστική λογοτεχνία.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
6 από 6
Δέσιμο:
Απροσδιόριστο δέσιμο
Σελίδες:
256
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.618 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση