Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εργατική νομοθεσία
(Βασικά νομοθετήματα)

Εργατική νομοθεσία
Λίγους μήνες μετά την πρώτη έκδοση της "Εργατικής Νομοθεσίας" προχωρούμε, αναγκαστικά, σε επανέκδοση. Αυτή περιλαμβάνει τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, κυρίως αυτές που προανήγγειλε ο ν. 4046/2012 και υλοποίησε η Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου 6/28.2.2012. Ο ασυνήθιστος τρόπος νομοθέτησης, καρπός υπαγόρευσης των δανειστών της χώρας, δοκιμάζουν έντονα (και) το Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο. Αυτό ισχύει τόσο για τις πάγιες όσο και τις χρονικά οριοθετημένες ρυθμίσεις της ΠΥΣ 6/2012. Οι ρυθμίσεις αυτές θέτουν σε δεινή δοκιμασία τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αξίες των συνδικαλιστικών ελευθεριών, καθώς και τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του Συντάγματος και της έννομης τάξης, γενικότερα.
Η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων είναι έργο όχι μόνο των πολιτών αλλά και της δικαστικής λειτουργίας. Γι΄ αυτό έχουν ήδη ασκηθεί αιτήσεις ακύρωσης κατά της ΠΥΣ στο σύνολό της στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η έκβαση των σχετικών δικών αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Μια από τις επιλογές των επιμελητών της παρούσας έκδοσης είναι η μη απάλειψη των καταργούμενων ή τροποποιούμενων διατάξεων του ν. 1876/90, προκειμένου να διατηρηθεί ανέπαφο το αρχικό περιεχόμενο των διατάξεων αυτού του νομοθετήματος, που είναι ένα από τα επιτυχέστερα της ελληνικής νομοθεσίας. Γι΄ αυτό άλλωστε και υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της Βουλής το 1990. Έτσι, μαζί με τις καταργητικές και τροποποιητικές διατάξεις της ΠΥΣ 6/2012 ο μελετητής βρίσκει στο παρόν έργο και τις καταργούμενες ή τροποποιούμενες διατάξεις του ν. 1876/90. Η επιλογή αυτή έχει και μια πρόσθετη αξία, γιατί α) ικανοποιεί την ανάγκη αναμονής μέχρι την έκβαση των ακυρωτικών δικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ΠΥΣ 6/2012 και β) παρέχει στους εφαρμοστές του δικαίου τη δυνατότητα αντιμετώπισης των διαφορών που υπάγονται στο προϊσχύσαν δίκαιο με βάση τις αρχές του διαχρονικού δικαίου.

17χ12 εκ., 861 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Σύγχρονη Νομοθεσία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 344.01 (Εργατικό δίκαιο)
Άλλα πρόσωπα: Άρις Γ. Καζάκος (Επιμελητής) , Δημήτρης Ζερδελής (Επιμελητής) , Βικτωρία Σ. Δούκα (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-445-830-1
ISBN (10ψήφιο): 960-445-830-2
Βάρος: 0.888 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
14.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.30
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.