Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εκπαίδευση εκπαιδευτικών
(Σύγχρονες τάσεις και ζητήματα)

Εκπαίδευση εκπαιδευτικών
Ο παρών τόμος χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο περιλαμβάνει μελέτες που αφορούν την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και θέματα εκπαίδευσης ενηλίκων. Το δεύτερο μέρος αποτελείται από μελέτες που σχετίζονται με την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών σε διάφορες χώρες και αποτελούν μελέτες περίπτωσης. Τέλος, το τρίτο μέρος περιλαμβάνει μία γενική θεώρηση της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών σήμερα. [...]

(από το εισαγωγικό σημείωμα των επιμελητών)

Περιεχόμενα:

Μέρος Α΄: Εκπαιδευτικοί και εκπαίδευση ενηλίκων στην Ελλάδα και την Κύπρο

- Αλέξης Κόκκος, "Η εκπαίδευση ενηλίκων στην Ελλάδα"
- Σήφης Μπουζάκης, "Η κατάρτιση των Ελλήνων δασκάλων (1834-2010): από το δάσκαλο του εθνικού κράτους στο δάσκαλο της διαπολιτισμικότητας και της ευρωπαϊκής διάστασης".
- Ζαχαρίας Παληός, Ευφροσύνη-Άλκηστη Παρασκευοπούλου - Κόλλια, "Ουδείς μωρότερος των ιατρών...: Η κοινωνική εικόνα των Ελλήνων δασκάλων σήμερα".
- Σπύρος Πανταζής, Μαρία Σακελλαρίου, "Η εκπαίδευση των μελλοντικών εκπαιδευτικών-νηπιαγωγών στις παιδαγωγικές σχολές μέσα από τη δική τους οπτική: μια πανελλήνια έρευνα".
- Πέτρος Πασιαρδής, Γεωργία Πασιαρδή: "Οι άριστοι εκπαιδευτικοί στην Κύπρο"

Μέρος Β΄: Εκπαίδευση εκπαιδευτικών στον κόσμο

- P. K. Kubow, "Η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στον κόσμο και οι ιδιαιτερότητες της περίπτωσης των Η.Π.Α.: μια μελέτη της εκπαίδευσης εκπαιδευτικών στις Η.Π.Α. και οι συνέπειες της διεθνοποίησης του Α.Π. της εκπαίδευσης εκπαιδευτικών".
- Tien-Hui Chiang, "Το επαγγελματικό καθεστώς των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπ/σης στην Ταϊβάν"
- Hsin-Hsiang Lee, Mao-Neng Li, "Η σχέση ανάμεσα στην κουλτούρα των εκπαιδευτικών που αρίστευσαν στη διδασκαλία τους και την επίδοση της ομάδας που δίδαξαν: μία μελέτη περίπτωσης".
- Hans Dorf, "Η εκπαίδευση των δασκάλων στη Δανία: οι προκλήσεις και οι διαμάχες σε ένα σκανδιναβικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο".
- Gilian Hilton, "Η κατάρτιση των εκπαιδευτικών στην Αγγλία: μια συνεχώς εναλλασσόμενη οπτική όπου η έννοια της μόρφωσης έχει χαθεί για χάρη της κατάρτισης".
- Sabine Kahn, "Η εκπαίδευση των δασκάλων σήμερα: ζητήματα και προκλήσεις στο γαλλόφωνο Βέλγιο".
- Shosh Leshem, Zvia Markovitz, "Παράγοντες που δεν έχουν συμπεριληφθεί στα προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων: φύλο και άγχος".
- Jacob Marriote Ngwaru, Cathrine Ngwaru, "Εκπαίδευση εκπαιδευτικών ή γλωσσική πολιτική για τους μαθητές με δεύτερη γλώσσα την αγγλική στη Νότια Αφρική"
- Witold Tulasiewitz, "Η εκπαίδευση στην Πολωνία"
- Rimantas Zelvys, "Η εκπαίδευση των δασκάλων στη Λιθουανία: σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις".
- Carl C. Wolhuter, "Η εκπαίδευση των δασκάλων στη Νότια Αφρική μέσα από μια διεθνή οπτική"

Μέρος Γ΄: Εκπαίδευση εκπαιδευτικών, μια γενική ανασκόπηση
- Ρένα Ψηφίδου, "Το παράδοξο που φθίνει: μεταβολές στην πολιτική για την εκπαίδευση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην Ευρώπη"
- Carl C. Wolhuter, "Η εκπαίδευση των δασκάλων συναντά την κοινωνία του 21ου αιώνα"


24χ17 εκ., 322 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.71 (Εκπαίδευση εκπαιδευτικών)
Άλλα πρόσωπα: Πέλλα Καλογιαννάκη (Επιμελητής) , Συλλογικό έργο (Επιμελητής) , Παναγιώτης Σ. Αναστασιάδης (Επιμελητής) , Νικόλαος Σ. Ανδρεαδάκης (Επιμελητής) , Κωνσταντίνος Γ. Καρράς (Επιμελητής) , C. C. Wolhuter (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-508-028-0
ISBN (10ψήφιο): 960-508-028-1
Βάρος: 0.555 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
27.69
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αλέξης Κόκκος είναι αναπληρωτής καθηγητής εκπαίδευσης ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.Το επιστημονικό και διδακτικό έργο του επικεντρώνεται στο πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Ιδιαίτερα ασχολείται με τις διεργασίες μάθησης των ενηλίκων και τις εκπαιδευτικές μεθόδους που αντιστοιχούν σε αυτές. Από το 1982 έως το 1987 πρωτοστάτησε στη δημιουργία του θεσμού της Λαϊκής Επιμόρφωσης, έχοντας ρόλο Ειδικού Συμβούλου στο Υπουργείο Παιδείας. Το 1988- 1990 ανέλαβε την ευθύνη της επιμόρφωσης δημάρχων στο πλαίσιο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Από το 1991 μέχρι σήμερα έχει αναλάβει την εκπαίδευση των εκπαιδευτών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και από το 1998 έως το 2001 συντόνισε το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών από Απόσταση της ΄Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών. Το 1995-1997 διετέλεσε Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ). Το 1997 εντάχθηκε στην ιδρυτική επιστημονική ομάδα του ΕΑΠ. Εκεί συντόνισε το έργο της διαμόρφωσης διδακτικού υλικού για τα προγράμματα των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών και σήμερα διευθύνει τη Μονάδα Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης. Το συγγραφικό έργο του περιλαμβάνει κυρίως τα βιβλία: - "Αξιολόγηση του προγράμματος εκπαίδευσης εκπαιδευτών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος", ΕΤΕ, 1995, - "Ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Σχέσεις διδασκόντων-διδασκομένων", ΕΑΠ, 1998, - "Εκπαίδευση Ενηλίκων: το πεδίο, οι αρχές μάθησης, οι συντελεστές", ΕΑΠ, 1999, - "Εκπαίδευση Ενηλίκων: θεωρητικό πλαίσιο και προϋποθέσεις μάθησης", ΕΑΠ, 2004, - "Εκπαίδευση Ενηλίκων: Εκπαιδευτικές Μέθοδοι", ΕΑΠ, 2004. Πολλά άρθρα του δημοσιεύθηκαν σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Είναι πρόεδρος της Επιστημονικής ΄Ενωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Ο Σήφης (Ιωσήφ) Μπουζάκης είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ασχολείται με θέματα Ιστορίας Εκπαίδευσης και Συγκριτικής Παιδαγωγικής. Σ΄ αυτές τις γνωστικές περιοχές έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών βιβλίων και διευθυντής δύο επιστημονικών σειρών στις εκδόσεις Gutenberg με τίτλο "Μελέτες Τεκμήρια Ιστορίας Εκπαίδευσης" και "Συγκριτική Παιδαγωγική". Διετέλεσε Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του ιδίου Πανεπιστημίου, Διευθυντής του ΠΕΚ Πατρών και Πρόεδρος του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιστορικών της Εκπαίδευσης και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Κυπριακής Κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της κυπριακής εκπαίδευσης. Σήμερα είναι Επόπτης των Πειραματικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Ζαχαρίας Παληός γεννήθηκε στη Χίο το 1961. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης το 1988 από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Cardiff (Βρετανία). Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ως ειδικός επιστήμονας από το 1992, ενώ το 1994 εκλέχτηκε επίκουρος καθηγητής στη Φιλοσοφική Σχολή του ίδιου πανεπιστημίου. Το 2009 εντάχθηκε στο διδακτικό - ερευνητικό προσωπικό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, του οποίου ήταν συνεργάτης από το 2000. Τα ακαδημαϊκά και τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του εστιάζονται στα αντικείμενα της Ιστορίας και της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης, όπως επίσης και της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης. Έχει συμμετάσχει σε σειρά ερευνητικών προγραμμάτων και έχει εποπτεύσει την εκπόνηση τεσσάρων διδακτορικών διατριβών. (palios@eap.gr)

Γεννήθηκε στην Κρύα Ιωαννίνων. Σπούδασε στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συνέχισε τις σπουδές του στις Επιστήμες της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο της Βόννης στη Γερμανία, όπου απέκτησε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Ερευνητικά ασχολείται με θέματα Γενικής Παιδαγωγικής που αναφέρονται στην Προσχολική και Πρωτοσχολική Παιδαγωγική.

Ο Πέτρος Πασιαρδής είναι Aναπληρωτής Kαθηγητής Eκπαιδευτικής Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Kύπρου και Πρόεδρος του Commonwealth Council for Educational Administration and Management (CCEAM).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.