Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πράσινη χημεία και πράσινη τεχνολογία

Πράσινη χημεία και πράσινη τεχνολογία
Περιεχόμενα:
Πράσινη Χημεία και Πράσινη Τεχνολογία (Μηχανική). Ιστορική Εξέλιξη. Πράσινη Χημεία και Πράσινη Τεχνολογία για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Βασικές Αρχές και Εφαρμογές. Πράσινη Χημεία και Οργανική Σύνθεση, Εφαρμογές. Πράσινη Χημεία και Τοξικοί Οργανικοί Διαλύτες (Αντικατάσταση και Εναλλακτηκές Μεθοδολογίες). Πράζινη Χημεία και Tεχνολογία: Ανάλυση του Κύκλου Ζωής Βιομηχανικών Προϊόντων. Πράσινη Χημεία και Φαρμακευτική Βιομηχανία. Πράσινη Χημεία και Βιώσιμη Γεωργία. Πράσινη Χημεία και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Βιοκαύσιμα και Βιοϋλικά. Πράσινη Χημεία και η Κρίση του Νερού. Πράσινη Μηχανική, Οικολογικός Σχεδιασμός, Μεταφορικά Μέσα, Ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές Συσκευές, Ανακύκλωση. Πράσινη Χημεία και Τεχνολογία στην Εκπαίδευση και Πανεπιστημιακά Τμήματα.

224 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 540 (Χημεία ), 363.7 (Περιβάλλον - Προστασία)
ISBN: 978-960-9695-00-8
ISBN (10ψήφιο): 960-9695-00-0
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
25.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Βαλαβανίδης, Αθανάσιος Π.
Ο Αθανάσιος Π. Βαλαβανίδης, γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα και είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και το King΄s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έκανε μεταδιδακτορικές σπουδές και ήταν επισκέπτης ερευνητής στα πανεπιστήμια του Birmingham, York (Αγγλία) και State University (ΗΠΑ). Το σημαντικότερο ερευνητικό του έργο αφιερώθηκε στον τομέα της χημείας των ελευθέρων ριζών. Έχει διεξάγει έρευνες κυρίως για ελεύθερες ρίζες οργανικών ενώσεων και πιστοποίηση δομής με Ηλεκτρονικό Παραμαγνητικό Συντονισμό, για μηχανισμούς ελευθέρων ριζών σε διεργασίες καρκινογένεσης από αιωρούμενα σωματίδια και βαρέα μέταλλα, και διερεύνηση των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων εκχυλισμάτων φυτικών προϊόντων. Έχει επίσης ασχοληθεί με θέματα καρκινογόνων ουσιών και τοξικών ρύπων στο εργασιακό περιβάλλον. Τα τελευταία χρόνια έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.