Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μαθήματα διγλωσσίας
Συγγραφέας:   Ιωάννης Γαλαντόμος


Μαθήματα διγλωσσίας
Η διγλωσσία, δηλαδή η γνώση και χρήση δύο διαφορετικών γλωσσικών κωδίκων από τον ίδιο ομιλητή συνιστά ένα πολυπρισματικό, παγκόσμιο και καθʼ όλα φυσιολογικό φαινόμενο. Λαμβάνοντας κανείς υπόψη τις δομές και τις απαιτήσεις των σύγχρονων κοινωνιών, θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η διγλωσσία είναι πλέον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Η διγλωσσία μελετάται στο πλαίσιο πολλών επιστημών, όπως της παιδαγωγικής, της γλωσσολογίας, της κοινωνιογλωσσολογίας, της ψυχολογίας / ψυχογλωσσολογίας, της παθολογίας λόγου και των νευροεπιστημών. Στην ελληνική βιβλιογραφία η διγλωσσία εξετάζεται κυρίως υπό το πρίσμα της παιδαγωγικής, της κοινωνιογλωσσολογίας και της ψυχογλωσσολογίας. Απουσιάζει, ωστόσο, ένα εισαγωγικό εγχειρίδιο που να επιχειρεί μια σύνθεση όσων μελετώνται στο πλαίσιο των προαναφερθέντων κλάδων. Αυτό το κενό έρχονται να καλύψουν τα Μαθήματα Διγλωσσίας, γεγονός που καθιστά το εν λόγω βιβλίο απαραίτητο και χρήσιμο σε κάθε επιστήμονα και εν γένει ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να αποκτήσει μια καθολική εικόνα της προβληματικής που έχει αναπτυχθεί για το φαινόμενο της διγλωσσίας στο πλαίσιο πολλών, αλλά αλληλένδετων επιστημών.

21χ14 εκ., 250 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 306.446 (Διγλωσσία)
ISBN: 978-960-458-343-0
ISBN (10ψήφιο): 960-458-343-3
Βάρος: 0.329 κιλά
Εκδότης: Επίκεντρο
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
15.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.35
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ιωάννης Γαλαντόμος είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικης Σχολής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Γλωσσολογία του ίδιου τμήματος και ιδρύματος. Το 2009 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ το 2010 εκλέχτηκε μέλος ΔΕΠ στη βαθμίδα του λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην εφαρμοσμένη (γνωστική) γλωσσολογία, στη διδακτική του λεξιλογίου μιας δεύτερης/ξένης γλώσσας και στη διγλωσσία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.